diumenge, 31 d’agost de 2008

Asadillo Manxec


Aquest plat, com si d'una amanida es tractés és del tot refrescant, encara que la temporada millor per fer-la és la primavera i l'estiu. A casa meva en mengem tot l'any. De veritat que és boníssima.



Ingredients

  • 1 kg de prebrots vermellls per escalibar
  • 1/2 kg de tomàquest ben vermells per a fregir
  • 3 dents d'all
  • comí en pols
  • sal
  • orenga
  • oli d'oliva verge extra

Com es prepara

S'han d'escalivar els pebrots al forn i una vegada fets pelar-los i fer-los tires. En una paella posarem els tomàquets vermells sense la pell i amb ells farem una mena de salsa de tomàquet. Una vegada fets, en una altra cassola ho posarem tot junt i ho cuinarem una bona estona perquè es barregin els sabors.

A tot això ho amanirem quan estigui fred. Jo afegeixo un bon raig d'oli d'oliva, els alls xafats al morter, la sal, el comí en pols i una mica d'orenga. I llest ja es pot menjar.

Boníssim!!!!

Flam de taronja al microones


Perquè no probar l'experiment. Aquest és apte per a diabètics, ja que té sacarina. Servir molt fred. Sembla un mouse.

Ingredients

  • 4 ous grans
  • 400 ml de suc de taronja natural
  • 2 cullaretes petites d'edulcorant líquid
Com es fa

Tot a la batedora per a barrejar bé els seus ingredients, posar en un motlle i a temperatura màxima 2 minuts al microones. Posar 8 minuts més a temperatura mitja. En el meu 540.


Per treure del motlle deixar que es refredi. Posar a la nevera i servir molt fred. Si voleu podeu posar caramel liquid per sobre.

Mini pizzes



Aprofitant l'altra dia que vaig comprar hòsties la cuinera (obleas), tenia un altre paquet i vaig pensar fer-les salades per així poder-les servir d'aperitiu.


Ingredients
  • Hòsties La Cuinera (obleas, estan als refrigerats)
  • Salsa de tomàquet
  • Formatge rallat (filat)
  • Orenga
  • Sal
Com es preparen


Fàcil, sobre paper de forn disposar les hòsties i posar al damunt una cullereta de cafè de salsa de tomàquet. A continuació posar el formatge i desprès posar l'orenga. Si voleu podeu posar una mica de sal, sinó penseu que tota la resta d'ingredients ja porten sal.

Posar al forn, precalentat, a 180º entre 6 i 8 minuts. Bon profit!!!!

dissabte, 30 d’agost de 2008

Pastís dels tres



Aquest pastís de verdures es diu dels tres pels seus ingredients, sempre tres. És molt bo i senzill. Sense complicació.

Ingredients
  • 3 carbassons
  • 3 alls porros
  • 3 ous
  • gambes pelades
  • mantega vegetal
  • 200 ml nata de soja
  • sal
  • pebre negre

Com es prepara,

Tallar els alls porros i els carbassons sense treure la pell en quadradets molt petits. Tot s'ha de sofregir a una paella amb sal i pebre i amb mantega, no pas amb oli. Quan estigui més o menys afegir les gambes.

Per altra banda batre els ous amb la nata de soja. Barrejar en un bol a banda amb la verdura i triturar amb la batedora. Quan estigui posar en un bol i posar-li també a les parets una mica de mantega, el que nosaltres considerem més adequat per a l'ocasió. Jo aquesta vegada ho he fet rodó.

Si s'ha de rectificar de sal ara és el moment, abans d'anar al forn.

Tot això ha d'anar al forn al bany maria, a uns 180º durant uns 30 minuts. Per servir millor fred, però va a gustos.

Orchata de Xufles



Com no ho havia de tastar. Senzilla. Boníssima.


Ingredients


  • 250 gr de xufles
  • 1 llitre d'aigua
  • 100 gr de sucre
  • 1 branca de canyella

Preparació

Rentar les xufles i posar-les en remull mínim 24 hores. Escórrer les xufles i triturar-les amb la branca de canyella i el sucre. Afegir la meitat de l'aigua i tornar a triturar. Afegir l'aigua restant i colar per un colador molt fi, premsant això si, perquè tregui tot el sabor la polpa que ha sortit. I ja està llesta. Hem de procurar deixar els mínims grumolls possibles. Com més colada estigui millor. Refredar en la nevera i ja està. Sense conservants ni colorants.

divendres, 29 d’agost de 2008

Ajo Blanco



Conegut com a Ajo Blanco es tracta d'una recepta popular del receptari andalús provinent del llegat andalusí. És una variant dels gaspatxos varis que existeixen en el nostre receptari. També ha estat adoptat per extremenys i manxecs, cadascú en la seva versió. No m'estranya, està boníssim.
Ingredients
  • 200 grams d'ametlles crues
  • 200 grams de pa del dia anterior (si és pa de pagés millor)
  • 2 dents d'all
  • 1 got d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de vinagre de xerés
  • 1 litre d'aigua
  • Sal al gust
Per a la guarnició
  • A escollir 1/4 de quilo de raïm varietat moscatell, pelades i sense llavors
  • Quadrets de meló
  • Quadrets de poma
Com es prepara
Posar el pa en remull amb part de l'aigua. Triturar les ametlles amb els alls , la molla de pà humitejada en aigua, el vinagre i una mica de sal fins a obtenir una pasta blanca. Afegir l'oli a poc a poc i muntar com si fos una mahonesa.
Finalment afegir aigua, a poc a poc, quedarà una crema molt fina (segons el gust personal). Colar el ajo blanco amb ajuda d'un col·lador xinès i servir fred.

Hòsties Dolces




Tots necessitem de vegades alguna cosa dolça. A qualsevol hora, perquè no. Per això us proposo aquesta recepta que he tret del blog, Blog de cuina, la qual em va cridar l'atenció per la seva senzillesa i rapidesa. Perquè no intentar-lo per començar aquest blog. La recepta és molt senzilla. Pocs ingredients, poc temps i rapidesa. Heus aquí el que necessitem, els ingredients.


  • Hòsties La Cuinera (aquestes del paquets que estan en el refrigerats del super)
  • Sucre
  • Licor d'anís
  • Pinyons o ametlla laminada
  • Oli d'oliva suau
Barat, no? I sense complicacions.

Preparació

Sobre una safata de forn col·locar paper per fornejar, pinzellar-les amb oli, posar-les sucre per damunt. Si volem podem fer-les variades. Unes amb sucre només, com si fos coca de vidre. Unes altres amb sucre i amb pinyons, i altres amb sucre i ametlles laminades. I ja està, ara al forn. Ho hem precalentat a 180º i només hem de tenir-les entre 6 i 8 minuts. No pareu molt lluny perquè cada forn és un món i es pot cremar la sucre. Al treure-les del forn podeu aromatitzar-les amb anís, un petit rajolí i si voleu només pinzellar-les per així tenir l'aroma.

dimecres, 27 d’agost de 2008

DICCIONARI DE LES ESPÈCIES

Alfàbrega
Alholva
All
Ametlla
Anet
Anís
Canyella
Cardamomo
Cayena
Cilantro
Clau d'olor
Comí
Curry
Cúrcuma
Espígol
Estragó
Farigola
Fonoll
Jengebre
Julivert
Llorer
Matafaluga
Mejorana
Menta
Mostaza
Nou moscada
Orenga
Pebre
Pebre vermella
Rosella
Safrà
Sajolida
Salvia
Sèsam
Vainilla

DOLCES

Arròs amb llet
Bescuit de pes amb fruits secs
Brownie al microones
Bunyols de Quaresma
Capritxos de conferència
Castanyes al microones

Coc de carabassa
Coc de canyella i llimona
Coc de cireres
Coc de xocolata al couantrou
Coca de briox
Coca de pinyons
Codonyat
Corona de Poma Golden
Cors d'ametlla
Flam de Taronja al Microones
Galetes d'ametlla
Galetes de xocolata i pinyons
Hòsties dolces

Leche Frita
Magdalenes de xocolata, ametlla i llimona
Magdalenes d'oli d'oliva
Mini croissants
Muffins amb fruites vermelles
Mufins amb sabor a donut
Mufins de xocolata i vainilla
Orxata de Xufles
Palmeres ensucrades
Pastís cremós de poma
Pastís de formatge amb pinyons
Pastís de Pastanaga i ametlles

Pastissets de pasta fullada amb sabor a anís
Pà de gingebre i fruits secs
Peres aromatitzades al microones
Perrunilles
Plum Cake de nous

Préssecs en almíbar al microones
Profiterols amb crema de canyella
Rosquilles
Tarta de crema de mango amb poma
Tarta de formatge al microones
Tarta de formatge fresc i poma
Tarta de Santiago
Tortell de Reis
Triangles ensucrats

SALADES

Ajoatao
Ajo Blanco
Albergínies farcides al microones
Amanida d'endívies i iogurt
Amanida de brots amb capritx de poma, formatge de cabra i llavors
Amanida de cigrons i verduretes
Amanida de llenties, verduretes i tonyina
Amandida de llenties amb pebrots del piquilllo i tonyina
Asadillo manxec
Bombetes de Salmó farcides de formatge fresc
Broquetes de dàtils, roquefort i mango
Broquetes de pollastre amb mostassa

Carbassons farcits de carn i xampinyons
Carbassons arrebossats
Carxofes amb pernil
Cassola de peix i marisc
Coca de pasta fullada amb albergínia, tomàquet i formatge de cabra

Coca de verduretes o escalibada
Còctel de marisc i alvocat
Coliflor en escabetx
Cornucòpia de piquillo farcida de botifarra vegetal i arròs basmati
Cornucòpies de piquillo farcides de carn amb salsa romesco
Crema d'espàrrecs blancs amb ous de guatlla
Crema de Carabassa i ametlles
Crema de carabassó
Crema de llenties i espuma de formatge cruixent
Crema de pèsols
Crestes de xoriço
Crestes de vieires
Croquetes de cocido
Croquetes de pernil salat
Empanada Gallega
Estels de formatge
Gambes amb gabardina
Gaspatxo
Lasanya Bolonyesa
Llamàntol al forn
Macarrons bolognesa
Magret d'ànec amb poma i cebes caramelitzades al cava
Manetes de Porc amb bolets
Migas
Mini Pizzes

Montaditos de formatge de cabra amb codonyat
Morrons farcits
Musclos amb romesco
Muclos amb pipirrana
Pastís d'espinacs i gambes
Pastís dels tres
Patates farcides al microones
Petxines al vi blanc

Piruletes de parmiggianino
Pizza Volcano
Saltejat de cigrons amb espinacs i gambes
Sardines en escabetx

Solets farcits de pollastre i verdures
Sopa freda de cogombre i iogurt
Spaghetis de blat de moro picantets

Taboulé
Tagliatelle al pesto
Tagliatelle al nero de sepia amb gambes
Tartar de Salmó Fumat
Tigres
Tosta de pebrots del piquillo i albergínies amb anxoves ç
Truita de patates, tomàquet i pernil
Volovans farcits de tonyina