diumenge, 30 de novembre de 2008

Cornucòpies de piquillo farcides de carn amb salsa romesco





Cornucòpies, és que m'agrada molt aquesta paraula. Com en una recepta anterior, torno a utilitzar els pebrots de piquillo per fer un farciment rico, rico. Ara, acompanyat d'una salsa especial, el romesco. La combinació pot resultar sorprenent però us puc assegurar que el resultat és sorprenent.

Aquests piquillos els vaig fer per picotejar, com si d'una tapa o pinxo es tractés.

La salsa romesco, aquesta salsa és típica de la cuina tradicional catalana, originaria de Tarragona (Camp de Tarragona). S'utilitza tant per peixos com per marisc, per carn o per verdura. La seva recepta és molt antiga, data del segle XV, quan des d'Amèrica es van portar el pebrots amb els que es fa la salsa.


Com faig jo aquesta salsa
  • 1 cabeça d'alls escalivats
  • 1 all cru
  • 100 g d'ametlla torrada
  • 30 g d'avellanes torrades (les de Reus les millors)
  • 4 o 5 tomàquets madurs escalivats
  • 1 torrada de pa petita una mica mullada en vinagre
  • la carn d'una nyora
  • un bon raig d'oli d'oliva
  • sal

Com es prepara

Pelem els tomàquets i els posem a un bol, afegim els alls escalivats, la sal i l'oli i poc a poc anem barrejant amb l'ajut de la batedora. Afegim el pa i la carn de la nyora, l'all cru i continuem batent

Llavors afegim les avellanes i les ametlles que han d'estar molt picades, o amb la mà de morter o amb la picadora (la que tingueu). Les afegirem a la salsa obtinguda abans i continuem batent. A mi personalment m'agrada molt fineta, però tot depèn de la consistència que ens agradi agafi.
Ara només queda farcir els pebrots del piquillo.

Els meus ingredients
  • 16 pebrots del piquillo
  • 300 g de carn picada (ternera i porc)
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • una mica de salsa de tomàquet
  • arròs bullit
  • una mica de vi de xerès
  • una mica de brou de carn
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

Com es prepara

Picarem la ceba i l'all molt finament. Ho farem a una paella amb un raig d'oli.

Quan la ceba comenci a daurar-se afegirem una mica de brou i el vi. Deixarem reduir, entre uns 10 minuts i uns 15 minuts.

A banda rostirem la carn en una paella, amb sal, oli i pebre, cuina-la durant uns minuts. L'afegirem a la salsa anterior i deixarem fer xup, xup perquè agafi el gust i redueixi afegint també la sala de tomàquet. Afegirem finalment arròs bullit i començarem a farcir els pebrots.
Segons el tamany dels pebrots podrem farcir més o menys, els 16 són orientatius.

Ara només queda posar el romesco pel damunt dels piquillos i llestos per menjar.

Salut!!!

dijous, 27 de novembre de 2008

Perrunillas


Les perrunillas són una especialitat dolça típica d'Extremadura i molt consumida per les èpoques que s'aproximen, el Nadal.

Són molt fàcils de fer i molt ràpides de consumir. Boníssimes. En un recipient que tapi bé aguanten força dies.

Ingredients
  • 230 mantega de porc
  • 130 g de sucre
  • 1,5 g anís en gra (jo no vaig posar)
  • Ratlladura de llimona
  • 3,5 ous (jo vaig posar 3 tamany L)
  • 15 ml d'anís dolç
  • 1,5 g de canyella
  • 500 g de farina





Com es preparen

Separem les clares dels rovells i les reservem. Barregem tots els ingredients menys la farina. Barrejar bé i al final afegir la farina i amassar.

La massa ha de quedar semidura, si no és així afegirem més farina poc a poc.
Estendrem la massa sobre una superfície llisa i tallarem amb un motlle rodó (pot ser un got). Pintarem amb la clara batuda, la que hem separat abans, i posarem sucre pel damunt.

Les posarem al forn a 180º uns 20 minuts més o menys.

I ja les tenim. Salut!!!!!







dimecres, 26 de novembre de 2008

Magdalenes d'oli d'oliva


Ingredients
  • 3 ous
  • 250 g de sucre
  • 250 ml de llet
  • 200 ml d'oli d'oliva suau
  • ratlladura de llimona
  • 350 g de farina de blat
  • 1/2 sobre de royal
  • 1 cullerada petita d'aroma de vainilla

Com es prepara

Molt fàcils de fer. Posarem a un bol els ous i la sucre, ho batrem amb energia, amb compte perquè no ha de quedar molt esponjós. Afegirem la llet, l'oli i la ratlladura de llimona. S'afegeix a continuació la farina i el royal.

A continuació posarem els motlles de paper per a les magdalenes que les omplirem amb la barreja fins a les 3/4 parts de cada motlle.

La seva cocció, en forn precalentat a 180º-200º uns 15 minuts aproximadament.

Llestes i salut!!!!!!









dilluns, 24 de novembre de 2008

Bombons de nous amb aroma de taronja



Aquests bombons són de lo més casolà. Per aprofitar un tauleta de xocolata, que la veritat era una mica dura per menjar sola.

Ingredients
  • 1 tauleta de xocolata sense sucre 85% cacau
  • nous pelades i picades
  • ratlladura de taronja

Com es prepara

Fondre la xocolata amb ajuda del microones, 2 minuts a temperatura màxima (depèn del microones necessitarà més temps). Afegir la ratlladura de taronja i les nous picades (a trossos petits). Barrejar-lo tot molt bé. Amb ajuda d'una cullereta anar posant sobre una superfície llisa. I deixar refredar. Per acabar de fer, posar-lo a la nevera perquè endureixi.



Senzills i bons. Salut!!!!!

diumenge, 23 de novembre de 2008

Petxines al vi blanc




Aquest és un bon aperitiu per un diumenge al migdia. Lleuger però amb consistència, pura proteïna.


Ingredients
  • 500 g de petxines
  • 1 got de vi blanc
  • oli d'oliva
  • ceba
  • all
  • pebre negre
  • sal al gust
  • aigua

Com es prepara

Netejar molt bé les petxines. Posar a una paella la ceba amb l'all, molt picats tots dos, i vigilant que no es cremin, a foc lent. A continuació, afegir el vi blanc. Afegir llavors les petxines. Afegir sal al gust i una mica de pebre. Remoure perquè es vagin obrint.


Afegir una mica d'aigua si és necessari, per si queda una salsa molt forta. Quan estiguin obertes retirar del foc i ja es poden consumir.

Salut!!!!!!!

dijous, 20 de novembre de 2008

Sardines en escabetx



Les sardines en escabetx, una bona forma de conservar el peix quan aquest és fresc, i una bona manera de poder menjar peix un dies desprès de cuinar-lo. Sàbia és la tradició. Abans no hi havia neveres.

Les sardines en escabetx, o les sardines en si, són una font de greix insaturat recomanables per les seves característiques i nutrients cardiosaludables. Font natural d'àcids grassos omega 3.

Pot semblar una recepta de complicada preparació però és facilíssima.

Ingredients
  • ½ Kg de sardines
  • 3 o 4 grans d'all
  • 1 o 2 fulles de llorer
  • farina
  • oli d'oliva verge extra
  • prebre vermella dolça
  • grans de pebre negre
  • sal
  • 1 got d'aigua
  • ½ got de vinagre de bona qualitat

Com es prepara

Per prepara les sardines en escabetx aquestes s'han de netejar, les posarem sense el cap i els budells i mirarem de treurel's una mica les escames. Les rentarem bé, les salarem, les enfarinarem i les fregirem amb oli d'oliva.

Quan acabem de fregir-les (l'oli no s'ha de cremar), baixarem l'oli i fregirem els alls tallats a làmines. Les sardines les posarem en un altre recipient. A la paella, amb els alls, afegerime una cullaradeta petita de pebre vermell que sofregirem amb cura perquè no es cremi, la prebre negra, l'aigua i el vinagre. Afegirem les fulles de llorer i afegirem les sardines, tapant-les a continuació per no perdre els aromes.

Ho deixarem bullir un parell de minuts i ja està. Rectificarem de sal si és el cas.

Hi ha gent que li agrada calent, a mi m'agrada fred, de la nevera. A la nevera el pots tenir fins a una setmana. Més enllà ja no es recomanable de mantenir.

Salut!!!!!!!!

dimecres, 19 de novembre de 2008

Macarrons a la bolognesa


A cada casa aquesta recepta es fa d'una manera diferent. Cadascú té la seva recepta. A mi m'agraden molt, senzills, molt senzills. Però són els macarrons de tota la vida, els que feia la meva mare, els que he menjat a casa dels meus parents.

Ingredients

  • 400 g macarrons
  • 500 g carn picada ( jo faig servir una barreja de pollastre i porc)
  • 400 g de salsa de tomàquet
  • 1/2 ceba
  • sal, pebre i orenga
  • oli d'oliva
  • formatge ratllat (al gust)

Com es preparen

A una paella, posarem un parell de cullerades d'oli i daurarem la ceba molt picada. Afegirem la carn fins que canviï de color. Sal i pebre també. Finalment afegirem la salsa de tomàquet deixem que faci xup xup una estoneta. Llavors afegirem una mica d'orenga. I rectifiquem si és el cas, de sal.

Mentrestant hem bullit la pasta, quan comenci a bullir de nou, afegirem la sal i una mica d'oli d'oliva. Deixarem coure la pasta durant 8 minuts aproximadament. Jo, he fet servir pasta clàssica, plumas numero 3, petites, que m'agraden més.

Escorrerem i afegirem a la salsa feta (la salsa la he passat per la batedora una miqueta). Si volem els posarem en una safata amb una mica de formatge ratllat i al forn per gratinar. I llestos.


Salut!!!!!!!!



Jo afegeixo la sal desprès d'afegir els macarrons a l'aigua de cocció perquè si afegim la sal quan l'aigua està freda triga molt més en arribar al punt d'ebullició.

dilluns, 17 de novembre de 2008

Pastís cremós de poma








Aquesta pastís de poma és tot un clàssic a la pastisseria. Com sempre comento, la tardor és temps de pomes. És la fruita que més es veu a les fruiteries, encara que amb les càmeres i amb l'exportació, pomes hi ha tot l'any. L'època de setembre a juny.

Rica en fibra, vitamines, és una de les fruites més tolerades per tothom. Més de 7.500 varietats. És la fruita que més apareix a la història, apareix a les religions, a la mitologia...

Les seves propietats són: Antiinflamatòria de l'aparell digestiu, diürètica i depurativa, anticatarral, anticolesterol, hipotensora, sedant, antipirètica i anticancerígena. Que més podem demanar.


Ingredients

  • 2 pomes (jo he fet servir goldens)
  • 65 g de margarina o mantega
  • 50 g de sucre
  • 2 ous
  • 50 ml de llet (jo he posat semi desnatada)
  • 100 g de farina de blat
  • 1/2 sobre de royal
  • melmelada d'albercoc (jo he posat Hero sense sucre)
  • suc de mitja llimona
Com es prepara

Primer barrejarem la mantega o margarina amb la sucre i afegirem els ous. Batrem amb força amb l'ajut d'una màquina elèctrica.

Afegirem llavors la llet, i continuem barrejant amb l abatedora sense parar. A continuació afegirem una de les pomes tallades a quadres petits, i continuarem batent amb la batedora. Per últim afegirem la farina i el llevat, i barregem amb la batedora.

Preparem el motlle, el qual untarem amb mantega. Disposarem la barreja, i per damunt l'altra poma que ens quedava, la qual hem tallat a làmines.
Ho posarem al forn a una temperatura 175º uns 35 minuts.

Per acabar farem una barreja de melmelada d'albercoc i suc de llimona i ho escalfarem un minut al microones. Quan estigui el pastís, fred em refereixo, disposarem la melmelada pel damunt amb l'ajut d'un pinzell de pastisseria.

I ja està, a gaudir i salut!!!!!!!!!!!


diumenge, 16 de novembre de 2008

Amanida de llenties, verduretes i tonyina



Aquesta és una recepta ràpida i fàcil. Molt fàcil. A mi m'agraden molt les llenties, i en amanida són un plaer. Nombroses combinacions. Aquesta és una de les possibilitats. Amb verduretes i amb tonyina. Molt saludables.


La sabiduria popular diu, "si quieres las comes y si no las dejas", perquè la llentia no és una de les llegums més acceptades, sobretot pels nens, però acabes per menjar-les, perquè mira que són bones.

Tan petites i amb tantes propietats, tots els pobles saben de les propietats i nutrients. D'entre les seves moltes propietats podem destacar la seva ajuda a baixar els nivells elevats de colesterol. Les llentilles ajuden davant les malalties cardiaques, ja que disminuïxen els nivells de colesterol i grasses a causa de el seu contingut en fibra i fitatos. Són molt recomanables en la diabetis degut al fet que els seus hidrats de carboni s'absorbeixen molt lentament. Les llentilles són antianémicas ja que són molt riques en ferro fàcilment assimilable. Són una bona font de proteïnes, sobretot si es combinen amb arròs.

Ingredients

  • 1 pot de llenties cuites, petites
  • 1 tomàquet gran
  • 1 ceba de figueres petita
  • 1 alvocat
  • 1 pot de tonyina en oli d'oliva
  • sal
  • oli verge extra (jo he fet servir primera premsada DO Siurana)
  • comí en pols

Com es prepara

Molt fàcil, ja que les llenties ja estan cuites. S'escorren, i mentrestant es pica molt finament la ceba i el tomàquet.

Tallarem l'alvocat en trossos una mica més grans, ja que si és molt madur es desfarà. Quan estigui tot picat, es barrejarà en un bol, al qual afegirem també la tonyina. Jo he posat tonyina en oli d'oliva. Finalment amanirem. Amb oli, sal i comí en pols.

A mi particularment no m'agrada molt freda, però va a gustos. Per això la faig just quan s'ha de consumir.

Salut i a gaudir!!!!!!!

divendres, 14 de novembre de 2008

12a Mostra d'oli SIURANA, la festa de l'oli nou


Per veure programa cliqueu damunt imatge. Salut!!!!

diumenge, 9 de novembre de 2008

Mossegades d'ametlla




Aquestes petites magdalenes no porten farina de blat, ni de cap tipus de cereal, només ametlla. De fet és com si fos tarta de santiago, però en versió petita. Les puc anomenar santiaguiñas, però aquesta és la femina dels santiaguiños, que és un marisc, per això millor anomenar-les mossegades d'ametlla. És però una versió no tant dolça de la tarta de santiago que vaig uns dies enrera.

Ingredients
  • 4 ous
  • 200g d’ametlla en pols
  • 150g de sucre
  • 1 llimona (ratlladura)
Com es prepara

Separarem els rovells de les clares. I els barrejarem amb el sucre, fins que els dos ingredients queden integrats. S'afegeix llavors la pell de la llimona ratllada i l’ametlla en pols.

Per altra banda, muntarem les clares a punt de neu. Quan les tinguem les afegirem poc a poc per integrar-les a la resta de la barreja. Així, si ho fem poc a poc no s'abaixarà.

Ho posarem en motlles de paper per magdalenes.

Les courem al forn precalentat a 180º uns 20 minuts més o menys.
Si volem posarem sucre glass per sobre i si volem per presentar-les treurem el paper.
Salut!!!!!!!!!!!!!!!

divendres, 7 de novembre de 2008

Muffins de xocolata i vainilla




No és per res, però per ser la primera vegada que feia els muffins sense paper m'han sortit amb molt bona presència. Els motlles també els he comprat al LIDL. Ja us he dit, una bona inversió.


Ingredients
  • 150 g de farina amb llevat (bizcochona va molt bé)
  • 1 /2 sobre de Royal
  • 25 g de margarina o mantega
  • 40 g de sucre glass
  • 75 g de trossos de xocolata (perles si volem)
  • 1 ou batut
  • 115 ml de llet
  • 1 cullerada de postres de vainilla líquida
Com es prepara


Barregem la farina amb el llevat i la sucre glass en un bol.
Afegirem la margarina. La barreja semblarà pa ratllat.


A un altre bol barrejarem la sucre amb l'ou i la llet i la vainilla. Quan ho tinguem batut, afegirem la barreja anterior.


Ho barrejarem bé amb la batedora fins que quedi homogeni. Afegirem les perles de xocolata.


El motlle dels muffins si no és de silicona, com el meu, haurem de posar-li margarina per tal no s'engantxin.

Amb la barreja que hem preparat dóna per mitja dotzena.


Ho posarem a 200º en un forn precalentat uns 20 minuts fins que estiguin daurats i ferms.
Salut!!!!!!!!!


Aquests són els meus motlles

diumenge, 2 de novembre de 2008

Magdalenes de xocolata, ametlla i llimona




Aprofitant que era el dia del motlle al LIDL, he fet una forta inversió i he comprat gran varietat. Quan hi ofertones s'han d'aprofitar.

M'encanten les magdalenes i sempre havia utilitzat el motllos clàssics de paper, però volia innovar una mica les meves receptes i m'he atrevit a fer petxinetes. Que no és per res però m'han quedat força bé.

Ingredients
  • 73 g de sucre glass
  • Raspadura d'1 llimona
  • 67 g de margarina sense sal
  • 47 g de farina de blat
  • 1 cullereta petita de llevat Royal
  • 17 g de cacau en pols (jo utilitzo el Valor de llauna)
  • 27 g de farina d'ametlla
  • ½ cullereta de sal
  • 2 ous


Aquests són els meus motllos

Com es prepara


Barrejarem tots els ingredients en pols, menys la sucre.

Batrem els ous amb la sucre i la raspadura de la llimona. Aquesta barreja la integrarem a l'altra barreja i integrarem bé tots els ingredients. També la margarina o mantega en forma de pomada.

Ho passarem per la batedora perquè quedi tot molt finet.

Anirem omplint els motlles. Si són de silicona no cal posar mantega. Són més o menys 2 culleredetes de postres per magdalena.

Amb aquestes quantitats m'han sortit 14.

Al forn, precalentat a 190º entre 8 i 10 minuts. I llestes per menjar.


Salut!!!!!!!!!!!!!!