dimarts, 27 de gener de 2009

Muffins amb sabor a donut


Aquesta recepta l'he tret del blog de Al calor de un bizcocho . Em va cridar l'atenció, muffins amb sabor a donut, quin berenar més bo. I aquí està la curiositat feta realitat.

Ingredients
  • 2 ous
  • 1 iogurt natural
  • 2 mesures de iogurt de sucre
  • 3 mesures de farina
  • 1/2 mesura d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de postres de llevat en pols
  • 2 cullerades d'essència de vainilla (segons gustos)
  • sucre i canyella en pols per decorar
  • mantega


Com es prepara

Es barregen tots els ingredients en un bol menys la sucre i la canyella per decorar i la mantega.

Posarem aquesta barreja en motllos de muffins, als quals haurem posat una mica de mantega. Al forn precalentat a 180º uns 20 minuts o fins que estiguin daurats, potser abans.

Mentre els muffins estan al forn, fondrem la mantega al microones i la deixarem refredar. En un petit bol barrejarem la sucre i la canyella.

Traurem els muffins del forn i els deixarem refredar una mica. Quan no estiguin del tot freds, passarem la part de dalt per la mantega i desprès per la sucre-canyella. Deixarem reposar i ja estan llestos.

Salut!!!!!!

dilluns, 26 de gener de 2009

Migas


Las migas
(o migues de pastor) són un plat típic dels pastors. Aprofitaven el pa dur, encara que també existeixen las migas de farina, típiques de sud est de la península ibèrica.

Diuen que les migues provenen potser el cuscús àrab amb harissa; als territoris cristians es feia amb "torreznos" de porc per a distinguir-les del menjar àrab i jueu.




Hi ha poca gent que tingui pa dur a casa, i més dur es tallar a navalla aquest pa, encara que he vist molts trucs, com tallar-lo a la màquina de talla l'embotit. Jo opto per comprar ja el pa tallat. A vegades als forns el venen, però jo ho vaig descobrir a un super, al Sabeco (i no es per fer publicitat), a la secció del pa torrat. La veritat és que la comoditat s'agraeix. Aquesta bossa té per 4 persones. Està bé.





Ingredients

  • 1 bossa de pa tallat per a migas (sinó pa dur)
  • bacó, cansalada o similar
  • 1 cap d'all o més si es vol
  • 4 pebrots verds o més si es vol
  • oli d'oliva
  • sal
  • aigua


Com es prepara


Primer de tot posarem aigua al pa. Important el pa no ha de quedar empapat sinó simplement humit. Ho farem amb la mà, espolsant aigua i que quedi repartida a tot arreu per igual.


A una paella amb oli fregirem els alls sencers, amb la pell. Una vegada fregits els treiem i els reservem. Fregirem en el mateix oli els pebrots que hem tallar a trossos i la cansalada o bacó. Ho treiem i ho reservem.

Llavors afegirem el pa aquest oli i començarem a "desliar" les migas, amb el foc no massa fort, afegirem sal i anirem remenant amb una rasera, fins que les migas quedin "desliades" i seques.

Quasi estarem uns 40 minuts, les retirem del foc i llavors afegim tot lo que tenien retirat, els alls, els pebrots i la carn. Llets per presentar i acompanyar.

Es pot acompanyar, de meló, de raïm i de cogombre com he fet jo. Encara que fins i tot i posen cireres. Si no les heu tastat mai, animeu-vos són espectaculars.



Salut!!!!!!

diumenge, 25 de gener de 2009

Crema de carabassa i ametlles



Les propietats de la carabassa ja us les vaig indicar en un altre post, per no repetir-me podeu consultar aquesta web força interessant.




Ingredients

  • 800 g de carabassa
  • ½ ceba
  • aigua
  • 100 g d'ametlla en pols
  • 100 g de bacó
  • formatge rallat en pols
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre



Com es prepara


Pelarem i tallarem a daus la carabassa. Igual la ceba, i la sofregirem a una paella amb oli d'oliva. Quan estigui afegirem a la mateixa paella el bacó que donarà sabor al sofregit i la carabassa i així també la daurarem. Llavors disposarem la carabassa, el bacó i la ceba a una olla amb aigua i sal (com a 1 litre) per tal de coure-la. Uns 20 minuts.

Quan estigui retirarem del foc i triturarem, llavors afegirem l'ametlla, que servirà per espessir la crema. Una mica de pebre negre, i si cal rectificarem de sal. Afegirem també una mica de formatge ratllat en pols i continuarem triturant amb la batedora fins a obtenir una crema ben fineta. Si agrada més lleugera afegir una mica d'aigua o brou, si agrada al contrari més espessa, afegir més ametlla.


Tasteu-la, us agradarà. Salut!!!!!!



dijous, 22 de gener de 2009

Aquest premi és per tots i totes



Aquest premi m'ho ha atorgat la Quinta del Luculus. Agraïda del tot perquè ja van uns quants, ho sento molt però amb el permís de les normes, passo d'atorgar-lo a cinc persones, per què només a cinc?.

Ho sento, aquest premi ho vull atorgar a tots i totes les que hem visiteu cada dia, els que hem deixeu comentaris a les receptes que penjo amb tant de "cariño". Per què no? Doncs perquè sí. Crec que és un homenatge a tots i totes vosaltres i més que res, perquè no vull deixar-me a ningú. Novament també per tu La Quinta del Luculus.

Gràcies per compartir els comentaris presents i els futurs.

dimarts, 20 de gener de 2009

Patates farcides al microones





Una bona manera d'aprofitar les patates que queden a la cistella, aquelles que ja no saps que fer perquè queden 3 i ja has menjat truita aquesta setmana. Una recepta ràpida i senzilla.

Ingredients
  • 4 patates mitjanes
  • 1/2 kg de carn picada de porc
  • 1 ceba gran
  • salsa de tomàquet
  • formatge per fondre
  • 1/2 copa de vi blanc
  • sal
  • pebre negre
  • orenga
  • oli d'oliva

Com es preparen

Rentem les patates i les emboliquem sense pelar amb paper film. Les courem al microones. Depèn de la patata necessitarà més o menys temps, a potència màxima uns 5 minuts. Podem anar comprovant si estan fetes punxant amb un ganivet o altre estri. Quan les tinguem reservem i esperem a que refredin una mica abans de treure el film, ja que el vapor crema.

Preparem el farcit, picant la ceba i sofregint-la amb oli a una paella. Quan estigui dauradeta afegirem la carn picada les espècies i la sal i deixarem coure una mica. Retirarem l'oli si sobra molt. Llavors afegirem el vi. I per últim quan s'hagi evaporat tot el vi, la salsa de tomàquet.
Aquesta és una salsa que es pot aprofitar per fer uns macarrons o qualsevol pasta, si és que et queda.

Ara es l'hora de preparar les patates. Les pelarem i les tallarem per la meitat. Amb el suport d'una cullera buidarem cadascuna de les part per crear un niu que servirà per contenir el farcit de la carn. Espolsarem formatge ratllat per damunt i ja estan llestes per gratinar.

Hi ha dos opcions, es poden fer al forn o acabar al microones si aquest té gratinador.

Salut!!!!!

Premi "Blog Amigable"

Porto uns dies que no m'ho crec, modestament. El meu blog està rebent tota una sèrie de premis de reconeixement. Ara he entès com funciona això, tu ho reps i llavors ho atorgues a 5 persones o blogs més.


Menú
de Cocina de Casa, m'ho ha atorgat a mi, i jo tinc el plaer de fer-ho extensiu a tots i totes vosaltres però més concretament a 5 de vosaltres. La raó no la sé, perquè amb totes i tots tinc la mateixa relació, no us enfadeu, encara que ja sé que molt de vosaltres ja el teniu. Una cadena amigable.

Aquest són els meus 5:


Dolorss del Blog de Cuina
Teresa de Tot es Art

dilluns, 19 de gener de 2009

Coc de canyella i llimona


Jazmines en el pelo, y rosas en la cara
Airosa caminaba la flor de la canela
Derramaba lisura, y a su paso dejaba
Aromas de lisura, que en el pecho llevaba
Del puente a la alameda, menudo quién la lleva
Por la vereda, que se estremece al ritmo de sus caderas
Recogía la risa de la brisa del río
Al viento la lanzaba del puente a la alameda


Ingredients


  • 3 ous mitjans
  • 100 g d'oli
  • 150 g de llet
  • 160 g de sucre
  • ratlladura de llimona
  • 1 sobre de llevat
  • 225 g de farina
  • una mica de sal
  • 1 cullera petita de canyella





Com es prepara

El forn el precalentarem a 180º. Separarem els rovells dels ous de les clares. Ratllarem la pell de la llimona. A un bol, posarem tots els ingredients menys les clares. Ho batrem tot molt bé. Quan estigui li tirarem les clares les quals haurem posat a punt de neu, i amb molta cura, sense remoure massa. Preparem un motlle greixat si no és de silicona. Afegim la barreja i ho posem al forn a 180ºC durant 30 minuts. Quan ho treiem posarem per damunt sucre i canyella.

A gaudir i salut!!!!!!

diumenge, 18 de gener de 2009

Coca de sucre



La recepta l'he tret de la web de la Generalitat de Catalunya, encara que l'he tuneada una mica.


Ingredients
  • 250 g Farina
  • 100 g de sucre
  • 100 g de mantega
  • 2 ous
  • 20 g llevat fresc
  • 1/2 got de llet
  • 1/2 pell de llimona ratllada
  • 2 o 3 taps de licor d'anís
  • sucre per posar per damunt

Com es prepara

Vaig seguir tots els passos que indica la recepta però com que em va quedar una mica líquida, la massa em refereixo, vaig afegir 100 g de farina més.

Salut!!!!!!

dijous, 15 de gener de 2009

Vieires gratinades



La petxina de pelegrí comuna (Pecten jacobaeus) és el símbol del pelegrí en el camí de Sant Jaume. La raó és que, al ser típic de les costes de Galícia, els pelegrins ho duien als seus llocs d'origen com prova que havien arribat fins al final del viatge.


Ingredients
  • 8 vieires
  • 1/2 ceba
  • 1 all porro
  • 50 g de farina
  • 2 o tres taps de brandy
  • sal
  • pebre negra
  • llet
  • oli d'oliva verge

Com es preparen



Obrir les vieires i netejar-les reservant la seva carn. Es treu el coral, només ens quedem amb la part blanca.

Picar la ceba i l'all porro molt finet i potxar-la a una paella amb oli d'oliva. Una vegada feta la ceba afegir la carn de les vieires la qual també hem fet a daus. Afegir el brandy, la sal i el pebre i deixar coure una mica fins que desaparegui l'alcohol. A continuació afegir la farina, i remenar, i anar abocant la llet poc a poc com si féssim el farcit d'unes croquetes. Ha de quedar molt més cremosa que la massa de les croquetes.

Omplir les closques i gratinar al forn.

Jo faig servir 8 vieires per omplir només 4 closques. Hi ha poca carn i m'agraden que estiguin ben farcidetes de carn, que és ben bona. Depèn del tamany de les vieires a vegades he pogut farcir 6.


Salut!!!!!





dilluns, 12 de gener de 2009

Volovans farcits de tonyina



Per un aperitiu ràpid i senzill. Aquesta recepta és per uns 12 volovans petits.


Ingredients


  • 12 volovans petits
  • 2 ous de gallina
  • 1 llauna de tonyina en oli d'oliva
  • 2 cullerades de maionesa
  • cogombrets en vinagre (per decorar)


Com es prepara

Courem els dos ous amb aigua. Una vegada durs els pelarem, traurem els dos rovells i reservarem una de les clares i els dos rovells. Els posarem en un petit bol. Afegirem dos cullerades de maionesa i la tonyina a la que hem tret tot l'oli. Ho triturarem amb una forquilla fins que quedi una pasta, si és necessari afegirem una mica de sal.

Amb aquesta pasta farcirem el volovans. Per decorar posarem cogombrets si ens agraden. Ja estan, llestos per menjar.

Salut!!!!!!!

diumenge, 11 de gener de 2009

Crema de pèsols



Un plat senzill, saludable i econòmic. La seva riquesa en fibra els fan molt adequats per regular els nivells de sucre i colesterol en sang. Aquestes propietats són molt interessants davant qualsevol patologia cardiovascular. Igual que la soia, les proteïnes dels pèsols són molt interessants per a les persones vegetarianes o que prenen poques proteïnes en la seva dieta. Els pèsols són ideals en casos de cansament o debilitat gràcies a la seva riquesa en minerals i oligoelements. La seva riquesa en vitamines del grup B, enforteix el sistema nerviós. Destaca el seu contingut en vitamina B1 o Tiamina que és molt important per al somni, l'estat d'ànim i l'apetit. L'estrès és un enemic d'aquesta vitamina. El contingut en fibra soluble dels pèsols els fan molt recomanables per al colesterol. Aquesta mateixa fibra és molt important per a absorbir menys hidrats de carboni, la qual cosa és important en les persones amb problemes de sucre en sang. *



Ingredients
  • 500 g de pèsols congelats
  • 2 patates mitjanes
  • 1/2 ceba
  • pernil salat
  • sal
  • pebre negre
  • oli d'oliva
  • llet
  • formatge en pols
Com es prepara

Posarem a coure els pèsols i les patates, pelades, rentades i tallades en trossos petits amb una mica de sal. Saltejarem la ceba picada fineta i el pernil, amb oli d'oliva. Ho farem fins que la ceba sigui tendra. Afegirem aquest sofregit a la verdura bullida i sense aigua. Triturarem i anirem afegint llet, poc a poc, fins que agafi la consistència que ens agradi. Rectificarem de sal i afegirem una mica de pebre. Deixarem coure com uns 5 minuts més, perquè agafi sabors.


Espolsarem una mica de formatge per damunt a l'hora de servir.


Salut!!!!!

dissabte, 10 de gener de 2009

Tigres



Tigres, leones, todos quieren ser los campeones. Segur que recordeu aquesta cançó de Torrebruno. Què bonic. Més bonics són aquests tigres saladets i farcidets. Tasteu-los de veritat que us agradaran. Para muestra un tigretón, jeje.

http://www.youtube.com/watch?v=vtMNWsC6GtE


Ingredients

  • 1,5 kg de musclos
  • 1 ceba gran
  • 500 g de gambes pelades
  • mantega o margarina per sofregir els ingredients
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1/4 l de llet
  • 3 cullerades soperes de farina de blat
  • Ou batut i pa rallat
  • oli per fregir
  • pebre negre
  • Sal

Com es prepara

Si els musclos són frescos doncs els farem al vapor, amb una mica d'aigua, sal i vi blanc (per aromatitzar). Una vegada fets, els que hagin obert la seva closca els netejarem. Els que no, a la brossa. Reservarem les closques per farcir-les. Traurem les barbes de la carn i picarem aquesta molt fineta.

Ara farem la ceba, la picarem molt fineta i la fregirem a una paella amb una mica de mantega. Quan estigui mig feta, afegirem les gambes molt picadetes (netes, és clar). També els musclos, afegirem la resta de vi, sal i pebre negre i deixarem que es faci una miqueta.

Llavors, com si féssim croquetes, afegirem la farina i la sofregirem amb la resta de barreja, i per últim afegirem la llet poc a poc, fins que quedi una barreja consistent. Si no cal posar tota la llet, no la posarem. Rectificarem de sal i pebre si és el cas.

Ja tenim la farsa. Ara anirem farcint les closques del musclos amb l'ajut d'una cullera. Quan els tinguem tots els passarem per ou batut i desprès per pa rallat. Fregir en abundant oli calent.

Llestos per menjar, ja veureu no podreu parar.

Salut!!!!

divendres, 9 de gener de 2009

Tarta de crema de mango amb poma


Ingredients

  • 1 làmina de pasta brisa
  • 1/2 l de llet
  • 40 g de maizena
  • 100 g de sucre
  • 4 rovells d’ou
  • 1 llauna petita de mango en almívar
  • 2 pomes
  • guindes en almívar



Com es prepara

Estirar la pasta sobre un motlle de tarta Punxar-la vàries vegades amb una forquilla. Posar a dins uns quants cigrons secs per evitar que pugi la massa. Coure-la 15 minuts al forn a 180º.

Preparar la crema pastissera. Barrejarem els 4 rovells d’ou amb la maizena i una mica de llet. Posar la resta de llet i el sucre en un cassó al foc, quan arrenqui al bull, abocarem la barreja dels rovells. Remenar bé fins que torni a arrencar el bull i es faci espessa.

Abocar la crema sobre la base de pasta brisa, una vegada cuita. Triturar el mango amb la batedora. Quedarà com una papilla. Tallarem les pomes a grills finets. Col·locarem la papilla de mango per damunt de la crema i quan estigui col·locarem la poma fent rotllana de fora cap a dins. I les guindetes per decorar una mica.

Tornarem a posar la tarta dins del forn, ara més suau, fins que la poma estigui feta.


dijous, 8 de gener de 2009

Coca de pinyons



La senzillesa feta realitat. Ràpida i fàcil. No està malament per una tarda d'hivern amb un bon cafè ara que fa fred.


Ingredients
  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • sucre
  • pinyons
  • 1 ou
  • licor d'anís i canyella en pols (opcionals)


Com es prepara

Estirar la làmina de pasta de full. En el meu cas, ja està estirada perquè no és congelada i si refrigerada. Disposar-la sobre un paper de forn a una safata del mateix. Pintar-la amb una mica d’anís i espolsar una mica de canyella. Pintar llavors amb una mica d'ou. Escampar per sobre els pinyons i desprès la sucre. I ja està llesta pel forn.
Coure a 190º fins que sigui daurada, aproximadament entre 25 i 30 minuts.




dimarts, 6 de gener de 2009

Tortell de Reis



Arribada ja la recta final d'aquestes festes i d'aquestes mini vacances de Nadal. Desprès de la gran ingesta de calories i dels grans àpats familiars, encara ens falta el colofó, la cirereta del pastís, l'estrella: el tortell de reis.

El meu no té corona, ni fava ni rei de figureta. Així que ens el menjarem sense coronar a ningú, sense que ningú ho hagi de pagar, ja ho he pagat jo.




Ingredients

Per a la sucre aromatitzada
  • 120 g de sucre
  • pell de llimona
  • pell de taronja
  • aigua
Per a la massa madre
  • 70 g de llet
  • 20 g de llevat premsat
  • 1 cullarada de café de sucre
  • 130 g de farina de força
Per a la massa
  • 60 g de llet
  • 70 g de mantega
  • 2 ous
  • 1 cullerada d'aigua d'azahar
  • 450 g de farina de força
  • 120 g de sucre
  • 1 mica de sal
  • pell de llimona rallada
  • pell de taronja rallada
Per a la decoració
  • ou batut
  • el sucre humit
  • ametlles filetejades (no tenia)
  • fruites confitades


Com es prepara

Primer farem la massa madre amb els ingredients anteriors i la deixarem reposar 1 hora cuberta amb un drap.

Passat aquest temps barrejar en un bol, la resta d'ingredients per a fer la massa però no la mantega. Afegir llavors la massa madre i integrar-la a la resta. Quan estigui, afegir la mantega en pomada a la massa resultant. Deixar crèixer 3 hores tapada amb un drap. S'ha de doblar. En el mateix bol.


Llavors treure la massa i amasar. Preparar una safata de forn amb paper i disposar la masa la damunt. Fer-li un forat al mig i anar separant-lo formant la rosca que es veu a la foto anterior.

Deixar-lo reposar de nou 1 hora més. Llavors arriba el moment de decorar-lo. Pintar-lo amb un ou batut i posar per damunt la fruita confitada i les ametlles (jo no en tenia). Acabada aquesta part falta posar la sucre.

La sucre s'ha aromatitzat ams les raspadures de la llimona i la taronja, ara afegirem amb els dit, espolsant, una mica d'aigua, i amb una cullera remenarent. La tirarem per damunt tal i com es veu a la foto.

El forn ha d'estar precalentat a 200º i el tindrem entre 10 i 12 minuts. Jo ho he posat per dalt i per baix.

Salut i Feliç dia de Reis!!!!!!
Nota: si veieu que us surt molta massa podeu separa-la i fer dos més petits.

dissabte, 3 de gener de 2009

Rodó de carn, pinyons, prunes i ous de guatlla





La idea i la recepta és de l'Elena de Chocolate y Pimienta.

La veritat és que em va encantar i la prova és aquesta, tachan! vet aquí un rodó de carn d'altra manera, no és el tradicional. He variat una mica la recepta de l'Elena, una mica tuneada. Ràpid de fer, la veritat és que sí, i ràpid de menjar també.


Ingredients


  • 250 g de carn picada de porc
  • 250 g de carn picada barreja (pollastre i gall d'indi)
  • 200 g de pernil dolç trinxat finet
  • rodanxes de bacó
  • 1 got de xupito de conyac
  • 3 grans d'all
  • pa migat
  • 2 ous
  • sal
  • pebre negre
  • ous de guatlla
  • prunes assecades
  • pinyons

Com es prepara




Posar en un bol totes les carns picades i barrejar-les. Afegir els ous crus, la sal , la pebre i el conyac i els pinyons. Posar damunt de la taula de treball paper d'alumini i començar a disposar rodanxes de bacó al damunt tal i com es veu a la fotografia. Disposar la meitat de la preparació al damunt d'aquest llit de bacó i deixar un passadís per posar les prunes i els ous de guatlla cuits i pelats.


Ara comença la feina del modelatge, anirem enrotllant des de fora capa dins fins a aconseguir un rulo. Enrotllarem amb el paper d'alumini que ha servit per a la base de treball.

Ho deixarem molt ben tapat perquè el seu suc no surti fora. Amb la quantitat de carn que hem fet servir surten dos rodons de carn..

El forn ha d'estar precalentat i l'hem de tenir 1 hora a 200º. Com que no sortiran daurats, el podem posar una mica al grill perquè es dauri. Ja només queda tallar i servir amb salsa.

Jo he posat salsa de mores, ja que tenia una terrina i l'havia d'aprofitar. Aigua, sucre i mores, i una mica de vinagre de Mòdena. Coure i deixar reduir, anar aixafant i remenant amb un cullerot de fusta, i per últim perquè quedi més fineta, passar per un colador. Es pot acompanyar de puré de patates, patates panadera.........

Salut!!!!!!

Nota: les rodanxes de bacó que siguin llarguetes ja que si no no us arribaran com a mi. Encara així reboníssim.

dijous, 1 de gener de 2009

Magret d'ànec amb poma i cebetes caramelitzades al cava


Ingredients

  • 2 magrets d'ànec
  • 400 g de cebes de platillo
  • 2 pomes reineta o golden
  • 1 copa de cava
  • sal
  • pebre negre
  • mantega

Com es prepara


Farem petites incisions transversals a la pell del magret, sense llegar a la carn, amb un ganivet molt afilat. Fer altres incisions al sentit contrari per crear així una xarxa.

Sal i pebre lleuger als dos magrets per ambdues cares, deixant reposar uns minutets. Ara ho passarem per la planxa molt calenta, o per una paella sense greix. Daurarem primer la part del greix, que així traurà tota la greix que ens permetrà fer el magret. Tomb i tomb i ja està.


Les cebetes les hem bullit amb aigua i una mica de sal. Sense pelar. Les pelarem una vegada bullides.


Les pomes les pelarem i les tallarem a grills, les farem amb una mica de mantega a una paella. Retirarem perquè no es desfacin. Llavors afegirem les cebetes ja pelades i les integrarem amb l'aroma de la poma que ha quedat a la paella. Afegirem el cava.

Tallarem el magret a rodanxes i les integrarem a la paella amb les cebetes. Deixarem que redueixi si ha quedat salsa.

Alhora de servir, emplatarem la poma, el magret i les cebetes. No cal salsa perquè l'ànec ja ha agafat l'aroma de la salsa.

Salut!!!!!!