dimarts, 31 de març de 2009

Cigrons amb botifarra negra



Aquests dies que sembla que ha volgut tornar el fred que ens havia donat un respir primaveral, us presento un plat consistent encara que no típic de quaresma, però com que avui no és divendres doncs això, un plat de llegums consistent i calentet.

Gaudiu que és bo i saludable, si el vostre nivell de colesterol us ho permet. I si no, doncs sense botifarra.

Ingredients
  • 250 g de cigrons ja cuits
  • 1 botifarra negra gran
  • 1 ceba
  • Trossos de pernil salat
  • 1 dent d'all
  • pebrot vermell
  • 1 tomàquet
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva
  • comí en pols
  • pebre negre
  • una pebre vermell dolç
  • sal

Com es prepara

Farem un sofregit amb la ceba, el pebrot, el tomàquet sense pell, la fulla de llorer, el pebre i l'all. Afegirem els daus de pernil salat i els saltejarem amb els ingredients anteriors. (Si afegim pernil salat amb compte amb la sal)

Afegirem una cullerada petita de pebre vermell dolç, fora del foc perquè no es cremi. A continuació els cigrons que ja estan bullits, si volem podem posar més quantitat. Afegirem un got de brou o d'aigua. Afegirem llavors la botifarra tallada a rodanxes. Si és molt seca l'afegirem abans i si és més tendra l'afegirem quan ja hagi bullit una mica. Tot perquè no es trenqui. Si volem més brou podem anar afegint.

Rectificarem de sal i un polsí de comí en pols. Un toc saludable per tal d'evitar molèsties digestives (és un truc).

Deixarem bullir fins que els cigrons hagin cuit una mica més i fins que el brou hagi reduït bastant.

D'un dia per un altre, aquest plat guanya bastant. A mi m'agrada sense brou.

Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






dilluns, 30 de març de 2009

Peres aromatitzades al microones



Ei!!!! Hola de nou a tots i totes, desprès d'uns dies de descans, gràcies per els vostres missatges d'amistat, torno amb les piles carregades, que em feia falta. I com a mostra un botó, una recepta super fàcil, ràpida i bona.


Ingredients

  • 10 peres petites no molt madures
  • 4 cullerades grans de sucre (això va a gustos)
  • 1 got de vi negre
  • 1 cullerada petita de sucre avainillat
  • 1 pal de canyella
  • 1 pell de taronja
  • 1 o 2 floretes d'anís estrellat

Com es prepara

Pelarem les peres i les tallarem a quarts tal i com estan a la fotografia (traurem les llavors). També hi ha l'opció de deixar-les amb la seva tija. Les disposarem a un bol adequat per cuinar amb microones i que ha de ser fons. Afegirem el sucre, el vi negre, i la resta d'ingredients. Taparem el bol amb una tapa adequada per microones si el bol no en té. I a potencia màxima cuinarem aquestes peres 10 minuts (més o menys). Podem anar comprovant si estan fetes i anar parant a partir dels 8 minuts. Retirarem i deixarem reposar. I llestes, salut!!!!!!!!