dissabte, 25 d’abril del 2009

Cor de poma


Aquest cor de poma, és la meva versió de la corona de Poma de La Cuina Vermella. Igual en ingredients diferent en quant a forma. És que m'han regalat un motlle de silicona en forma de cor i volia estrenar-ho. Haig de dir que m'ha quedat boníssima. Crec que amb una blonda hagués quedat més lluïda la presentació. La veritat és que va durar poc el presentar-la, ja que en un no res va estar acabada. Ha estat perfecta per una sobretaula allargada.



Ingredients
  • 100 g de farina
  • 175 g de sucre (fer dues porcions, una de 100 g i l'altra de 75g)
  • 75 g de mantega (una mica més per greixar el motlle)
  • 3 cullerades de llet
  • 2 cullerades d'oli
  • 1/2 culleradeta de llevat en pols
  • 2 ous
  • 1 o 2 pomes ( segons el motlle)

Com es prepara

Desprès de triar el motlle, greixar-lo una miqueta. El meu era de silicona i al ser la primera vegada he hagut de fer-ho.

En un bol posarem 100 gr de sucre i un ou sencer, batrem una mica i afegirem les tres cullerades de llet, l’oli i la farina juntament amb la 1/2 culleradeta de llevat. Ho batrem una estona més perquè els ingredients quedin integrats entre si. Posarem la barreja resultant en el motlle ja greixat. A sobre de la barreja, col·locarem les pomes a làmines, ben posades. Reservarem.

Fondrem la mantega. Mentrestant, treballarem un rovell d’ou amb els 75 gr de sucre i afegirem la mantega fosa.

Tirarem aquesta barreja de rovell, sucre i mantega fosa, sobre de la poma. Enfornarem a 180 graus durant uns 30 minuts.

Un cop cuit, refredat i desemmotllat, si es vol, es pot empolvorar amb sucre llustre.

Unes horetes desprès de fet, guanya molt.

Salut i animeu-vos!!!!!

dimecres, 22 d’abril del 2009

Gaspatxo de maduixes

Abans que les maduixes abandonin el seu aroma i sabor característic del mes d'abril, aprofitem el que la natura ens ofereix i delectem les nostres papil·les gustatives amb la delicadesa d'aquesta fruita.

És un plat senzill, ràpid i de veritat, molt saludable.


Ingredients

  • maduixes
  • aigua
  • oli d'oliva
  • vinagre de sidra, poma, o cava
  • sal





Com es prepara

Es renten i preparen les maduixes per triturar. Ho farem amb la batedora. Afegirem aigua per facilitar la trituració. Perquè no ens ha de quedar una pasta, sinó un batut, més líquid. Llavors passarem pel xino o colador. I amanirem.

Farem servir un oli d'oliva suau i un vinagre també suau. El que aconseguirem amb això serà intensificar el sabor de les maduixes. Fresquet està molt bo.

Les fotografies no fan justícia, aquest, em va quedar una mica líquid, però una mica més espès, boníssim també.

Salut i tasteu-lo abans que l'aroma de les maduixes abandoni aquest fantàstic color.

dilluns, 20 d’abril del 2009

Pizza volcano

Ahir al vespre em venia molt de gust menjar una pizza i que millor que fer-la en un moment. Us asseguro que va ser un moment. Fàcil.


Ingredients per a la massa
  • 500 g de farina
  • 150 g d'aigua
  • 100g d'oli
  • 30 g de llevat de sobre (de forner)
  • 1 cullereta de postres de sal
  • un polsi de sucre



Per completar-la

  • salsa de tomàquet
  • llonganissa fresca
  • 1 ou per persona
  • formatge ratllar (millor si és mozzarella)
  • sal
  • orenga
  • oli d'oliva


Com es prepara

Primer farem la massa. Molt fàcil. Barrejarem tots els ingredients en un bol i si no tenim màquina d'amassar ho haurem de fer a mà. Amassarem durant uns 15 minuts perquè la massa quedi elàstica. Aquest és el secret. I l'haurem de deixar reposar mínim mitja horeta més o menys. La posarem a un bol i la taparem amb un drap de cuina.

Quan la massa hagi pujat una mica, llavors és hora de fer porcions individuals i començar a estirar-la i donar la forma convenient. Rodona és més tradicional.

Quan estigui estirada començarem a muntar-la, la salsa de tomàquet, la llonganissa tallada a porcions (crua) fent amb ella una corona tal i com està a la fotografia. Formatge per damunt, orenga, i posarem l'ou cru al mig. Llavors, només faltarà un petit rajolí d'oli d'oliva per damunt i una mica de sal.

Llesta per fornejar. A forn precalentat a 200º uns 15 minuts aproximats. Però haurem d'anar mirant.

Salut!!!!!!

dilluns, 13 d’abril del 2009

Leche frita

Aquesta recepta també és una recepta tradicional i per molta gent desconeguda. L'origen de la recepta de la Leche frita, és incert, sent moltes les regions espanyoles les que reivindiquen l'autoria d'aquest afamat postre. El país basc-francès, la província de Valladolid o les terres donostiarres presumeixen de tenir l'autèntica recepta -si bé amb diferents variants- encara que sembla ser Sant Sebastià l'autora d'aquest deliciós dolç.

L'heu tastada, doncs ho heu de fer. El seu sabor és especial, i la seva textura, agradable al paladar. Us animo a fer-la. Es fàcil i us asseguro que us agradarà. Hi ha mil i una formes de fer la leche frita. Jo he fet la recepta de la meva mare. Fabulosa.





Ingredients

  • 1 l de llet sencera
  • 12 cullerades (soperes) de farina fluixa
  • 12 cullerades (soperes) de sucre
  • pell de llimona
  • 1 pal de canyella
  • Per l'arrebossat: 2 ous, farina, sucre, canyella en pols i oli d'oliva.




Com es prepara

A un cassó posarem a bullir la llet (reservem una mica) amb el pal de canyella i la pell de llimona. Uns 10 minuts, perquè agafi l'aroma. La farina i la sucre els barregem a un bol i afegim una mica de llet de la que no bull, per tal de disoldre.

Colem la llet i afegim la farina i la sucre. Ho tornem a posar al foc i es deixa coure, sense deixar de batre, perquè no surtin grumolls i fins que espessi, 5 minuts o una mica més.

Ho passarem a una safata baixa i deixarem que refredi. Quan sigui freda, es pot tallar rectagularment, l'arrebossarem amb farina i ou i la fregirem amb oli. Posar-la sobre paper absorvent. Posarem canyella en pols i sucre per damunt.
Hi ha gent que ho arrebossa en sucre amb canyella. Va a gustos.

Per tallar el trossos ajudarà que passeu el ganivet per aigua freda.
Salut!!!!!!

dissabte, 11 d’abril del 2009

Potaje de cigrons amb bacallà


Un Divendres Sant no pot faltar a moltes taules un bon potaje de cigrons amb bacallà. A casa meva per tradició no falta mai. I per mostra un botó. Aquest és molt senzillet, un típic potaje de cigrons, però sense verdura, jo no en poso, ni bledes, ni patates, ni espinacs.

Aquest migdia desprès de vèncer la pluja i assistir 'in situ' a l'acte principal de la Setmana Santa reusenca, la petició de les Tres Gràcies al Sant Crist de la Sang, a casa m'esperava un plat calentet d'aquest potaje. Que ha servit per carregar-me les piles.





Ingredients

  • 500 g de cigrons
  • 500 g de bacallà desalat
  • 1 ceba pel sofregit
  • 1 ceba per coure els cigrons
  • 1 cabeça d'alls
  • mig pebrot vermell
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 ou dur per comensal i per guarnir
  • tomàquet assecat
  • una mica de comí en pols
  • 2 fulles de llorer
  • sal
  • oli d'oliva


Com es prepara

El dia d'abans posarem els cigrons amb aigua ( que els cobri) i els deixarem en remull. El bacallà si és salat, també l'haurem de posar amb aigua freda entre 24-48 hores. Jo ja el vaig comprar dessalat.

Els cigrons els hem bullit amb la cabeça d'alls tallada per la meitat, amb una de les cebes i les fulles de llorer i una mica de sal. A una olla ràpida 20 minuts.

A una altra olla amb una mica d'oli, unes 3 cullerades aproximadament, preparem el sofregit amb les verduretes picades. I afegim el pebre vermell per sofregir-lo però sense que es cremi. Afegim llavors aigua o brou de verdures (si en tenim). Quan comenci a bullir de nou afegirem els cigrons, sempre amb el brou bullint, és un truc. Si hem d'afegir més brou o farem ara, però sempre bullint. Ara és el moment de posar les espècies. El comí com sempre dic, és per ajudar a la digestió.

Deixem bullir els cigrons a mig foc fins que estiguin tendres. No hem d'oblidar ara el bacallà. Ho reservarem fins que estiguin molt cuits els cigrons, ja que l'afegirem al potaje i la seva cocció serà un moment. No remenarem perquè no es trenqui el bacallà. Ho farem donant tombs en cercle a l'olla, sense remenar amb la cullera. Així el bacallà traurà la seva gelatina i espessirà de forma natural la salsa. És el moment de comprovar el punt de sal. Rectificarem si és el cas però amb compte, ja que el bacallà té el seu punt.

Deixarem reposar una mica el potaje perquè acabi d'agafar els sabors. I ja està llest. Ara per servir l'acompanyarem amb ou dur tallat a grills i com jo he fet també rallat. Amb els trossos de bacallà sencers, sense trencar.


Salut!!!!!

dijous, 9 d’abril del 2009

Coc de Baileys

Aquest tenia ganes de fer-ho. Trobo que l'aroma del Baileys li queda que ni pintat. Ara es nota bastant i si hi ha nens, doncs potser no podrem posar tant. La recepta la vaig treure del blog de la Dolça del No tot són postres a la cuina, també ganxeta.

Ingredients

  • 375 g de farina
  • 250 g de margarina
  • 250 g de sucre
  • 200 ml de Baileys (jo he fet servir el del Mercadona)
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat en pols
  • sal
  • sucre glas per guarnir





Com es prepara

Barrejar la sucre amb la margarina fins al punt que quedi una escuma. Afegirem els ous d'un en un i continuarem remenant. Afegirem la farina, el llevat i la sal i continuarem barrejant. Per últim afegirem el Baileys.

Ho disposarem tot en un motlle i ho posarem al forn precalentat uns 50-60 minuts a 175º. Traurem del motlle quan sigui fred.

Jo he fet la meitat de cada ingredient, ja que només tenia 2 ous. Peró repetiré amb el total dels ingredients perquè m'ha agradat molt, i amb el cafè de sobretaula queda ideal.

Salut!!!!!!

dilluns, 6 d’abril del 2009

Muffins amb fruits vermells

Tenia al congelador una capsa de fruites del bosc i no sabia que fer amb ella. Normalment acompanyo el gelat de vainilla amb elles, però no quedava gelat. Navegant amb el google, he trobat la recepta ideal per poder donar sortida a aquesta capsa de fruites vermelles. La recepta és del Blog, Bocados de Cielo. Un blog jove pel que he vist, pocs mesos de funcionament però molt intensos i molt atractives receptes. Com aquesta que us presento.


La veritat és que m'han quedat molt bé, i són ràpids de fer. Amb les quantitats que fem servir surten una dotzena.

Ingredients

  • 60 g d'oli suau
  • 230 g de llet
  • 2 ous
  • 300 g de farina
  • 150 g de sucre
  • 1/2 sobre de llevat en pols
  • 1 cullerada gran de vainilla líquida vahiné
  • una bossa de fruites vermelles congelades (jo de la Sirena)





Com es prepara

Barrejarem els ingredients secs en un bol: la farina, la sucre i el llevat i, en un altre tots els líquids: la llet, l'oli, la vainilla i els ous. Ho batrem i barrejarem amb els ingredients secs. Posarem la barreja sobre els motllos. Jo els de paper els poso dintre dels de metall per així no es deformin.
Sobre la barreja (casi al límit del paper) posarem les fruites del bosc congelades, com podeu veure a la fotografia de sota.

Ho posarem al forn precalentat, 175º, entre 20 i 25 minuts.

Salut!!!!!!!!



diumenge, 5 d’abril del 2009

Bunyols de quaresma




He volgut fer bunyols de quaresma abans que s'acabi, la quaresma. La recepta de l'Elena de Chocolate y Pimienta, em va agradar força i vet aquí el resultat. Ella va incloure crema pastissera dins el farcit. Jo no ho he fet, ara, reconec que els seus han d'estar de vici.



Ingredients


  • 100g de farina
  • 75 g de mantega
  • 125 ml de llet
  • 2 o 3 ous
  • 1 cullerada d'anís sec
  • una mica de canyella en pols
  • una mica de matafaluga (opcional)
  • pell de llimona ratllada


Com es prepara


Utilitzarem un cassó on posarem a coure la llet, la mantega i la sal fins que bulli. Quan comenci a bullir, retirarem del foc el cassó i afegirem la farina (tamitzada) d'una sola vegada. Ho posarem de nou al foc i anirem remenant fins que es faci una bola. Retirarem i posarem aquesta pasta a un bol. Deixar-la refredar i afegir les essències i els ous un a un. El darrer ou, l'incorporarem a cullerades fins que la massa sigui brillant, només si és necessari.

Fregirem les boletes en oli no molt calent. Una vegada fregit s'hauran d'arrebossar amb sucre. Jo els hi he posat també canyella.

L'Elena de Chocolate y Pimienta suggereix salpicar amb l'anís sec. Molt bona opció.


Salut!!!!!!!!!


dijous, 2 d’abril del 2009

Coc de xocolata al Couantreau


No és per res, però que bo que m'ha sortit aquest coc. Senzill, com la majoria de les meves receptes. Però bo, això sí. Us animo a fer-lo us agradarà.


Ingredients
  • 175 g de sucre
  • 175 g de mantega
  • 3 ous
  • 175 g de farina
  • 1/2 sobre de llevat Royal
  • 3 cullerades grans de cacau en pols (sense sucre i valor)
  • 2 cullerades de Couantreau
  • 3 cullerades grans de suc de taronja natural


Com es prepara

Posarem mantega al motlle. Batrem la sucre amb la mantega i afegirem els ous, el Couantreau i el suc de taronja. Barrejarem tot molt bé. Llavors incorporarem la farina barrejada amb el llevat i el cacau. Continuem barrejant. Utilitzarem una batedora per tal no quedi cap tipus de grumoll.

Llavors, posat al motlle, ho posarem al forn precalentat. 30 minuts a 170º-180º, segons el forn, ja sabeu.

Salut!!!!!