diumenge, 24 de maig de 2009

Capritxos de conferència



Al Nadal, vaig fer una recepta molt similar per acompanyar una amanida de brots. Ara l'ingredient principal és la pera. Calentet, això està de vici.


Ingredients

  • peres conferència (pot fer-se servir altra)
  • rebocina
  • sucre
  • aigua
  • oli d'oliva per fregir
  • canyella

Com es prepara

Pelarem les peres i les tallarem a trossos. Prepararem la rebocina, es barreja aquesta farina preparada amb aigua, que quedi una barreja com la beixamel, i afegim una cullerada de sucre. Introduirem les peres, deixarem escorrer i les posarem a una paella amb abundant oli per fregir-les. Les posarem sobre un plat amb paper perquè empapi l'oli. I per acabar una mica de canyella per damunt. Amb això he aprofitat unes peres que començaven a madurar massa ràpid.

Senzill. Salut!!!!!!!!!!!!!!!!





dilluns, 18 de maig de 2009

Mini Croissants




Ingredients
  • 1 o 2 fulls de pasta de full (com sempre el del LIDL)
  • sucre
  • 1 ou
Com es prepara

Són molt fàcils de fer. Tal i com veieu a les fotos que adjunto al final, el full s'ha d'extendre i talla per la meitat longitudinalment. A partir d'aquest equador, farem els triangles tal i com es pot observar a la foto.

Els triangles s'han d'anar enrotllant de la part més ampla a la més estreta.

Els posarem a una safata i els pintarem amb ou batut. Els posarem al forn precalentat a 200º entre 10 i 12 minuts. Depend del forn.

Al sortir els pintarem amb aigua i sucre. La barreja es fa amb 4 cullerades de sucre i 4 d'aigua. Es per ensucrar-los i per donar lluentor.

Salut!!!!!!!!!!!






dilluns, 4 de maig de 2009

Palmeres ensucrades



Des de que he tastat la pasta de full del LIDL, no és per res, però em ve més de gust fer receptes amb aquesta massa. Econòmica i bona, no podem demanar res més. Si que déu ser molt bonic fer la massa nosaltres mateixos, però aquesta no té res a envejar.

Aquesta recepta, l'heu fet quasi tots, potser quedava jo, però ho havia de provar. I encara que per la seva senzillesa sembli que no cal publicar-la, he trobat que m'havien quedat força bé i per això mereixien un post. Comencem bé el mes de maig.




Ingredients

  • una fulla de pasta de full (jo he fet servir la del LIDL)
  • sucre




Com es prepara

Estenem una fulla de pasta de full i posem sucre per damunt. Aplanarem amb el corró per tal la sucre s'integri. Començarem a doblegar els extrems de la massa cap a al centre de la massa. L'efecte és crear dos cilindres que acaben unint-se al centre). Jo no ho he aixafat, però hi ha qui ho fa. Començarem ara a tallar les palmeretes, com si d'un embotit es tractés, el grossor aproximat, 1 cm.

Anirem col·locant les palmeretes sobre la safata de forn (amb paper vegetal) deixant un petit espai entre elles. Tirarem més sucre per damunt de les palmeretes, però sense passar-nos.

El forn ha d'estar precalentat a 200º. Les courem uns 10 minuts, que és quan comencen a daurar-se. Les girarem totes i les tornarem a posar 2 minuts més perquè acabin de daurar per l'altre costat.

Deixarem refredar i ja les tenim.

Salut!!!!