dimarts, 30 de juny de 2009

Coc de Cireres




Holaaaaa!!! Torno a ser aquí. Desprès d'uns quants dies de descans, uns quants dic, casi un mes, torno a reemprendre la meva estimada passió, la cuina.

Avui és festa major a Reus, Sant Pere. A casa he volgut fer un coc per celebrar aquest dia, i això que no hi ha Peres ni Paus, però és Festa Major. Visca Sant Pere!!
Com que la coca de cireres, també típica de Reus tenia molta més feina que el coc, he optat per aquest últim que és molt més fàcil.






Ingredients

  • 4 ous
  • el pes d'aquests 4 ous (amb closca) de farina
  • el pes d'aquests 4 ous (amb closca) de sucre
  • el pes d'aquests 4 ous (amb closca) de margarina o mantega
  • 1 sobre de llevat de forner
  • pell de llimona
  • cireres (depend del nostre gust la quantitat però això sí sense pinyol)





Com es prepara


Es pesen els ous amb la closca i el pes resultant d'aquest serà el pes que haurem de posar de sucre, de farina i de margarina o mantega. Es barregen tots els imgredients.
Es renten les cireres i amb l'ajut d'un aparell especial treurem els pinyols a les cireres. Les incorporarem al coc.
La safata on farem el coc, la tenim coberta de mantega o margarina i una mica de farina. Posarem la barreja al forn, precalentat, 180º uns 30 minuts. Punxarem el coc per comprovar si està realment fet. Espolsarem sucre en pols per damunt per decorar. I a gaudir, salut!!!!!!!!

dilluns, 1 de juny de 2009

Coc de poma Fuji


Tenia unes pomes de la varietat Fuji i les havia de fer servir. No hagués imaginat mai que quedarien tant bé a un coc, ja que no és la poma típica per posar-la a un coc. La veritat és que el seu sabor m'ha sorprés. Ha quedat molt i molt bé.



Ingredients
  • 175 g de sucre
  • 175 g de mantega
  • 3 ous
  • 175 g de farina
  • 1/2 sobre de llevat Royal
  • 2 pomes varietat fuji
  • raspadura de llimona



Com es prepara


Precalentarem el forn a 180º. Barrejarem tots els ingredients menys la poma en un bol. Posarem aquesta barreja al motlle que haurem untat amb mantega. Les pomes les pelarem i les tallarem a bocinets molt i molt petits i els posarem per damunt. El seu mateix pes farà que la poma s'integri amb la barreja dels ingredients anteriors. Ho posarem al forn a 180º uns 30 minuts. Anar tantejant quan arribi aquest temps per comrpovar si ja està cuit. Si voleu podeu posar sucre glas per damunt a l'hora de servir.


Salut!!!!