dilluns, 20 de juliol de 2009

Ajoatao

Aquesta és una de les receptes que més m'agraden ja que a casa l'he menjat molt. La meva mare fa aquest plat tant senzill per acompanyar carns. Pot sorprendre el seu nom "Ajoatao", és una de les receptes gastronòmiques de la Sierra de Segura (Jaén) i us puc assegurar que encara no tingui un nom bonic és boníssim.

Aquesta vegada a l'Ajoatao l'acompanya un conill rostit al forn, senzill. Sal, pebre negra i oli, i al forn.

Ara l'estrella d'aquest post és l'Ajoatao. En aquest enllaç s'han deixat l'oli d'oliva com a ingredient. Es tracta d'una salsa molt semblant a l'allioli però feta amb patata. No deixa de ser un puré de patata però amb all. Un aroma i sabor especial us puc assegurar. Amb la carn queda ideal. Tasteu-lo perquè és molt fàcil de fer.


Ingredients
  • 1 kg de patates bullides (unes 4 grans)
  • all al gust (2 dents més o menys)
  • 1 cullerada de vinagre suau ( però va a gustos)
  • 1 ou
  • oli d'oliva
  • sal


Com es prepara

A un morter posarem els alls crus talladets i els triturarem amb la mà de morter, també afegirem les patates ja bullides i pelades i tallades a daus i una mica de sal. Afegirem el rovell de l'ou en cru, i no la clara. La clara faria líquid aquest puré. Ho anirem removent tot i lligant amb l'ajut de la mà del morter. Sempre en el mateix sentit, anirem afegint l'oli per anar lligant-lo (d'aquí el seu nom ajoatao (de atar)) i espessint-lo. Al final afegirem el vinagre. A gustos més o menys quantitat.

A mi m'agrada fred igual que l'allioli.


dimarts, 14 de juliol de 2009

Tagliatelle al pesto



No es tracta d'una recepta complicada de per sí, fàcil, però el què interessa d'aquesta recepta és la salsa pesto. Aquesta està feta a casa, no és de pot. Senzilla, i bona. La pasta es pot triar fresca o seca, com més agradi.



Ingredients
  • 50 gr de fulles d'alfàbrega (es pot comprar refrigerada)
  • 4 cullerades de pinyons
  • 2 grans d'all
  • 120 ml d'oli d'oliva
  • 115 gr de formatge ratllat parmiggiano
  • pasta fresca (en aquest cas tagliatelle)
  • sal

Com es prepara

Preparem la salsa, posem tots els ingredients a un bol i els triturem fins a obtenir una salta fineta i de color verd pàlid. Si és vol es poden afegir més pinyons per decorar.
La pasta la courem quan l'aigua arrenqui al bull. La sal l'afegirem al principi perquè sinó tallarà el bull. Si és fresca amb 3 minuts té prou.
Escòrrer la pasta i afegirla salsa, i ja està. Si es vol afegir més formatge.

Salut!!!!

diumenge, 12 de juliol de 2009

Carbassons arrebossats



A l'estiu ens agraden les receptes no complicades, fàcils i ràpides. Encara que a vegades ens ve de gust menjar alguna cosa sofisticada. De fet, la calor, moltes vegades fa que no vingui de gust cuinar. Per això, a mi les receptes quan més ràpides i fàcils més m'agraden. La calor em deixa "xof" i em ve de gust menjar però no molt cuinar. Us presento una recepta ràpida. Carbassons arrebossats. Boníssim. Tasteu-los, estem acostumats a menjar així els calamars, les albergínies, però no els carbassons. Ara amb això de la tempura arrebossem moltes verdures, però a mi m'agrada molt més l'arrebossat tradicional, el conegut com a la romana.

Ingredients
  • 3 o 4 carbassons
  • 2 ous
  • 3 cullerades de farina de blat
  • 1/2 got de cervesa
  • sal
  • oli d'oliva per fregir

Com es prepara

Rentarem els carbassons molt bé perquè els farem servir amb la pell. Els tallarem a làmines tal i com es veu a la fotografia i els salarem una mica. Si tenim la coneguda mandolina ens anirà molt bé però si no ho podem fer perfectament amb un ganivet. Prepararem la massa de l'arrebossat. Posarem la farina, els ous, la cervesa i la sal i ho batrem a consciència per tal no quedin grumolls. Mentrestant posarem l'oli a una paella per tal s'escalfi. Ara només quedar passar una per una les làmines de carbassó per la massa, les escorrerem un mica per tal marxin l'excedent i ho fregirem a l'oli. Ja ho tenim.

Salut!!!!!!

dimecres, 8 de juliol de 2009

Coliflor en escabetx


Es tracta de menjar les verdures de manera més refrescant i diferent. Ara a l'estiu fresquet, l'escabetx és ideal. Tasteu-lo, us agradarà. Encara que aquesta no es la temporada d'aquesta verdura, es pot consumir durant tot l'any. Es molt saludable.

Ingredients
  • 1 coliflor
  • 3 o 4 grans d'all
  • 1 o 2 fulles de llorer
  • claus d'olor (opcional)
  • oli d'oliva verge extra
  • prebre vermella dolça
  • grans de pebre negre
  • sal
  • 1 got d'aigua
  • ½ got de vinagre de bona qualitat


Com es prepara

Courem la coliflor amb una mica de sal. Si podem la farem al vapor, queda millor. Fregirem els alls tallats a làmines a l'oli a temperatura molt suau perquè no es cremin però si perquè impregnin el seu sabor. A la paella, amb els alls, afegirem una cullaradeta petita de pebre vermell que sofregirem amb cura perquè no es cremi, la pebre negra, els claus, l'aigua i el vinagre. Afegirem les fulles de llorer i afegirem la coliflor, tapant-ho a continuació per no perdre l'aroma.
Ho deixarem bullir un parell de minuts i ja està. Rectificarem de sal si és el cas. Hi ha gent que li agrada calent, a mi m'agrada fred, de la nevera. A la nevera el pots tenir fins a una setmana. Més enllà ja no és recomanable de mantenir. Fresquet, ideal per aquest estiu tant calorós. Salut!!!!!!


divendres, 3 de juliol de 2009

Sopa freda de cogombre i iogurt

Em va encantar la recepta que la Dolorss ens presentava fa pocs dies, Sopa de Pepino y yogurt. A un dels comentaris que vaig deixar a les seves receptes li vaig dir que aquella nit queia per sopar, i va caure, va caure dilluns i caurà avui. Amb la calor que fa us asseguro que queda que ni pintada. Refrescant és poc. Deliciosa, suau i fàcil de fer. Una sopa o crema freda de 10.

Els ingredients els he variat una mica, els meus iogurts són desnatats i menta fresca no en tinc, la tinc assecada, però l'aroma el dóna igual. Animeu-vos.




Ingredients

  • 2 iogurts naturals desnatats
  • 3 cogombres
  • menta
  • 1 tomàquet
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre

Com es prepara


Com diu la Dolorss s'ha de menjar molt freda per tant es important que estigui feta amb temps perquè així estigui fresqueta a la nevera.

Pelarem els cogombres (un tros el farem servir per a la guarnició). Els tallarem i els picarem afegint els iogurts amb l'ajut d'una batedora. Ha de quedar una cremeta fina. Amanirem, oli, sal i pebre al gust. I a la nevera.

A l'hora de servir, afegirem el cogombre i el tomàquet tallat a daus molt petit i afegirem un rajolí d'oli.

A gaudir. Salut!!!!!