divendres, 10 d’octubre del 2008

Albergínies farcides al microones



Aquesta és una recepta clàssica que no pot faltar mai als nostres receptaris, ja que a banda de senzilla, és molt recorreguda i també és fa servir com a fons de congelador. D'aquelles receptes que quan en fas, sols fer de més i congelar-ne, pensant sobretot en els dies que vas més esgotat/da. Crec que no es pot associar a cap receptari en concret ja que és una recepta internacional. A qui no li agraden? Doncs si no agraden és perquè no s'han tastat.
Aquesta és una versió especial, encara que tradicional, és feta tota al microones. Tasteu-les, fàcil, i ràpida. El microones també és una eina per cuinar, no només per calentar. Experimenteu i gaudiu.


Ingredients

  • 4 albergínies grans
  • 750 g de carn picada
  • 1/2 ceba
  • 1 gra d'all
  • sal
  • pebre negre
  • orenga
  • formatge per gratinar
  • salsa de tomàquet fregit
  • oli d'oliva
Com es preparen

A una paella posarem una mica d'oli i sofregirem la mitja ceba que hem tallat molt petita, juntament amb el gra d'all.
Aquest sofregit ha d'estar casi transparent i llavors afegirem la carn, i desprès la salsa de tomàquet. Remoure i deixar coure uns 5 o 6 minuts. I posar els condiments, sal, pebre i orenga.

Mentrestant anem obrint les albergínies per la meitat i les punxem amb una forquilla vàries vegades per la part blanca. Les disposem a un plat i les courem al microones uns 3 minuts a temperatura màxima, així fins tenir les quatre fetes. Vigilarem per si necessiten més temps, ja que tots els microones no són iguals. Una vegada fetes, les deixem refredar.
Les hem de buidar, i treure'ls la carn, la qual incorporarem trinxada a la barreja que hem fet per farcir-les, i que estem mantenint a foc lent perquè s'acabi de coure.

Una vegada buides començarem a omplir amb el farcit, i cobrirem amb formatge per gratinar. Hi ha gent que hi posa una mica de beixamel, jo no, ja que la mateixa carn de l'albergínia ja dóna per si consistència cremosa. Però tot va a gustos.
Gratinarem al microones, si té grill, uns 3 o 4 minuts, si no tenim grill, 3 o 4 minuts a potència màxima. Es serviran calentes i a gaudir.

Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Hello, I'm the first again!!!!!!
Ei , les albergínies superxules i amb microones, jo sempre xup-xup i al forn. Les faré així, deu simplificar molt la feina.
PTNTS
Dolça

dolorss ha dit...

Han quedat estupendes, no les havia congelat mai, ho probaré.
petons

Gemma ha dit...

M'agrada fer servir el microones per cuinar, trobo que és molt útil i està massa desaprofitat... No he cuinat mai les albergínies al microones, però segur que ho provo, ho trobo molt pràcitc!
El meu no té grill, però el toc final el faré al forn de sempre i ja està! ;)

Elena ha dit...

aquesta per la dieta ideal,jejje,per fabor no puseo mes dolços,jejje.

Delicias ha dit...

Una recepta molt pràctica. I amb un aspecte excel.lent. Es veritat, nosaltres a casa la majoria de vegades fem servir el microones per escalfar la llet al de matí que anem amb preses. Haurem de provar altres funcions amb la teva recepta.Molt bona idea. Petonets

El cullerot Festuc ha dit...

Me l'apunto ja!!! M'encanta aquest recepta...i jo sóc de les que només fan servir el microones per escalfar la llet...així que ja no tinc excusa!!!
Petunets,
Eva.