diumenge, 13 de setembre del 2009

Tagliatelle al nero di seppia amb gambes



Aquesta recepta de pasta és molt senzilla. A més de ràpida. L'avantatge, doncs que no fem servir salsa. Inconvenient possiblement per alguns i és que pica una miqueta. A mi m'agrada molt la pasta i haig de reconèixer que no sóc gran consumidora i ho podria ser més.

No havia tastat encara els tagliatelle al nero di seppia i l'altre dia els vaig descobrir al super, els meus són pasta gallo. La veritat pels que els hi faci una mica de por el tastar-los, no es nota gens. Animeu-vos que són molt bons. Uns musclos m'haurien quedat també que ni pintats en aquest plat.


Ingredients
  • 3 o 4 nius de pasta negra per persona
  • 1/2 Kg de gamba pelada
  • 3 dents d'all
  • 3 guindilles
  • una mica d'oli d'oliva
  • sal

Com es prepara

Bullirem la pasta tal i com el fabricant ens indica, 5 i 6 minuts de cocció seran suficients. Posarem una paella al foc amb l'oli d'oliva i es posen els alls tallats a làmines i abans que comencin a daurar-se afegim les guindilles i les gambes. Ho mantenim uns minuts a foc fort per saltejar-les. Quan estiguin posarem una mica de sal.

Escorrerem la pasta i l'afegirem a la paella per tal de saltejar-la amb les gambes i l'oli aromatitzat. Servirem als plats individuals.


Afegirem un bon parmiggianino rallat al gust del consumidor si és el cas.

Salut!!!!!

22 comentaris:

Pilar ha dit...

Riquísimos estos tagliatelle, a mi me encanta la pasta con un punto picante, no he probado esta al nero de seppia pero la buscaré, es un plato diferente, estoy ya cansada de la pasta a la bolognesa y a la carbonara. En cuanto llegue a Barcelona la probaré. Un beso

L'art de la cuina ha dit...

A casa en fem de tant en tant, queden boníssims i són originals! Unes cloïsses també hi queden genials ;)

Sandra

Gemma ha dit...

Jo tampoc he tastat mai aquests tagliatelle, però si els de la marco Gallo són bons, ja els buscaré. Una recepta ben senzilla i ben bona!

Margarida ha dit...

La recepta m'agrada i trobo que ha de ser ben bona. Però la pasta "al nero di sepia"... fa més d'un any (potser ja m'ha caducat!!) que una amiga li va regalar un paquet d'espaguettis a la meva filla, i encara no m'he vist en cor de fer-los! Els miro i ... torno a desar el paquet. No puc. Són manies, ja ho sé.
Una abraçada.

Anna ha dit...

Que ricos y que plato más original, una presentación muy llamativa; de color negro y el contraste de las gambas.
Besos

Mònica ha dit...

Olles, haurem de tastar aquests tagliatelle amb aquest puntet de picant.
Una bona manera de variar la forma de menjar pasta.
Mònica

OLLES I SOMRIURES ha dit...

No tingueu por, jo no he notat cap sabor estrany, simplement és un colorant. Animeu-vos. Salut!!!!!

La cuina vermella ha dit...

Quin plat de pasta més elegant, boníssim i suculent. En resum un plat de festa!! Gràcies per compartir la recepta amb nosaltres. Un petó.

ELS PEIXOS ha dit...

Mai hi fet res amb la tinta i mira que en tinc molta i molt negra.
Un dis ho provaré.
Mª Dolors

Isabel Aguilera ha dit...

Aiiiinsss!!

Que buena pinta tiene este plato y como asoma la guindillita por un ladito.
Ya se me hace boca agua al verlo.

Salut!!

margot ha dit...

Felicicdaes por el aniversario del blog.
Como me ha gustado la coca de vidre y el pastel de queso.
Delicioso.
Margot

María José ha dit...

¡ Cuánto hace que no los como así, ! Con lo que me gustan.....
Un abrazo,
María José.

Cuinetes ha dit...

Uau! Amb lo que ens agrada la pasta a casa!
I aquesta és perfecte! Gustosa, picanteta i sense compliacions.
Una recepta genial. Per cert no sabia que la gallo tingués tagliatelle al nero di seppia, els hauré de buscar bé pel súper!

Una abraçada!!

Unknown ha dit...

Este fin de semana nos ha dado a ambos por la pasta.
SALUD.

ruth ha dit...

Ei!!! Felicitats pel vostre primer aniversari!!! Ja m'he apuntat unes quantes receptes del vostre blog i les penso posar en pràctica molt aviat!!!!!

Petons

Ruth

Anònim ha dit...

Me apunto a tus tagliatelle... ¡¡qué ricos

Besos

Vanesuky ha dit...

Que bons i facilets!
M'encanta aquesta pasta, té més gust que la normal i amb gambetes com tu l'has preparat, hummm!!

Petons ganxeta!!

Vanesuky.

Elena ha dit...

estos me encantan,,,yo creo que tengo raices Italianas,jejje

Mercè ha dit...

I que bons que són!! Això sí, pel meu gust, treuria la guindilla. ;)
I com tu dius, musclos, cloïsses... haurien combinat molt bé també! :)
Petons!

Fem un mos ha dit...

¡¡¡Felicitats pel vostre primer aniversari del bloc¡¡¡
No sabia que el Gallo tingues aquesta pasta, com que deu estar a basta’ns llocs la buscaré, me he apuntat la recepta.
Una abrasada

OLLES I SOMRIURES ha dit...

http://www.pastasgallo.es/secciones/pastas.html

Pasta seca/plato caliente/tagliatelle nero

Unknown ha dit...

Hola Olletes!!!
Quina recepta tan bona...!!! Jo la faig bastant sovint... m'encanta!
Nosé si ja t'ho han comentat però si hi afegueixes un carbassó talladet ben petit li donarà un toc i un contrast amb el peix superbo!!!
Molts somriures!!!!
Cristina