Ingredients per a la massa
- 500 g de farina
- 150 g d'aigua
- 100g d'oli
- 30 g de llevat de sobre (de forner)
- 1 cullereta de postres de sal
- un polsi de sucre
Per completar-la
- salsa de tomàquet
- llonganissa fresca
- 1 ou per persona
- formatge ratllar (millor si és mozzarella)
- sal
- orenga
- oli d'oliva
Com es prepara
Primer farem la massa. Molt fàcil. Barrejarem tots els ingredients en un bol i si no tenim màquina d'amassar ho haurem de fer a mà. Amassarem durant uns 15 minuts perquè la massa quedi elàstica. Aquest és el secret. I l'haurem de deixar reposar mínim mitja horeta més o menys. La posarem a un bol i la taparem amb un drap de cuina.
Quan la massa hagi pujat una mica, llavors és hora de fer porcions individuals i començar a estirar-la i donar la forma convenient. Rodona és més tradicional.
Quan estigui estirada començarem a muntar-la, la salsa de tomàquet, la llonganissa tallada a porcions (crua) fent amb ella una corona tal i com està a la fotografia. Formatge per damunt, orenga, i posarem l'ou cru al mig. Llavors, només faltarà un petit rajolí d'oli d'oliva per damunt i una mica de sal.
Llesta per fornejar. A forn precalentat a 200º uns 15 minuts aproximats. Però haurem d'anar mirant.
Salut!!!!!!
23 comentaris:
Que millor que una pizza casolana per un dissabte a la nit!!! Res a veure amb les que venen ja fetes...
Petunets,
Eva.
Deliciosa piza. SALUD.
La verdad es que no cuesta nada preparar una pizza casera, y el sabor que tiene no tiene nada que ver con las preparadas.
Esta tuya tiene una pinta buenisima, quien pillase un trocito ahora mismo ummmmmm.
Un besito Ollas y bona nit
Hola Olles:
Me alegra te hayan gustado mis muffins de chocolate. Qué rica pizza, me llevo para cenar. Gracias y mil besos
Fa temps que no faig massa de pizza, amb les teves explicacions, me n'has fet venir ganes!.
Fins aviat
Que fàcils que son de fer les pizzes!!!! I rés a veure amb les comprades!!!!
Te ha quedado sensacional, no hay como una buena pizza casera y vista tu receta facilísima. Petons
I tant!! I què millor que fer-la a casa? :) Deliciosa!!!
Petons!
De esta pizza me encanta todo, ¿a que hora quedamos para comer?jj Exquisita. Besos.
De vegades quan algun divendres fem pizza hi tirem un ou també, dóna un gust boníssim!
Me encanta la pizza!!!! mmmmm este fin de semana no he hecho..... al que viene mmmmmm qué rica!!! tiene una pinta taaaannnn apetitosa....... Besotes!!!
Per menjar l'ou no necessites pa, trenques un trosset del lateral de la pizza i a sucar pa!!!!
Cuanto hace que no como pizza....
¡ Qué envidia me das ! Me gusta mucho la idea del huevo crudo.
un abrazo,
María José.
Ummmmmmm que bona, me la porto per menjar, pass't pel meu blog hi ha un regalet per tu.
Petons.
quina pinta que té la pizza! m'han agafat ganes de fer-a per sopar!
Nyam, nyam! Aquesta pizza té una pinta brutal. Un parell de preguntes:
- el formatge només el poses per sobre o n'hi ha damunt del tomàquet?
- Si ho deixes 15 minuts al forn, l'ou no queda molt fet?
Merci!
Que bones les pizzes fetes a casa!!!
I les emplenes dels ingredients que més t'agradin!
Genial!
Una abraçada!
Sí senyora, això és una explosió de pizza, a punt de fer erupció amb aquest ou que sobresurt com dient... menja'm, menja'm...
A les meves filles els encanta la pizza. I aquesta els hi he de fer algun dia, donçs són molt llepafils i segons quins ingredients no els hi agraden. Aquesta segur que sí.
Ah, quan dius llangonissa fresca, vols dir butifarra?
Anna, l'opció de l'ou si que queda fet. Perquè a mi m'agrada fet. Si t'agrada menys fet, pots treure la pizza a mig fer i posar l'ou i llavors queda més líquid el rovell.
El formatge el poso per sobre, però si t'agrada molt dons formatge a dojo. Salut!!!!!
Pizza de casa la millor del món mundial. Amb ou l’havia feta però amb llonganissa no, bona idea.
Gràcies wpa.
Petons
Nena, que bona, amb el seu ou, i la massa feta per tu, ets una artistassa (i jo fent règim, buaaaaa!).
al meu bloc he deixat una coseta per a tu.
pt!
Ma Petite Boulangerie
Publica un comentari a l'entrada