dijous, 30 d’octubre del 2008

Corona de Plàtan




El Plàtan és originari del continent asiàtic. Va arribar al Mediterrani cap al 650 dC i a Canàries cap al S. XVI. Aquí li van canviar el nom per banana. És un aliment bàsic de l'alimentació de països tropicals.


A Europa estem acostumats a prendre aquesta fruita de forma crua i per postres, a altres països, el mengen cuinat. Però que en fem d'aquells plàtans que estan massa madurs per menjar-los, i que la seva imatge exterior ja no atreu a la nostra vista i els acabem deixant massa temps al fruiter.


Doncs com jo, un coc. Un coc suau i amb aroma de plàtan.



Ingredients


  • 4 plàtans madurs
  • 130 g de margarina o mantega
  • 1 iogurt natural
  • 2 ous
  • 180 g de sucre
  • una mica de sal
  • suc de 1/2 llimona
  • 1 sobre de Royal
  • 275 g de farina

Com es prepara

Triturarem els plàtans, si ho preferim aixafats amb una forquilla. Afegirem la mantega que haurem batut per fer-la toba i estarà a temperatura ambient.

Desprès afegirem la resta d'ingredients incorporant en darrer lloc la farina i el llevat.

Si posem farina de rebosteria millor, quedarà més pujat.

Ho posarem al fons a 180º, sempre precalentat, durant uns 30-40 minuts. Com sempre dic , cada forn és un món.

Salut!!!!!!!!!!!

10 comentaris:

Sara ha dit...

Quina coca més bona...

A més, ara per la tardor, fa molta falta el potasi que porten els plàtans, per passar la "astènia de tardor"!

dolores ha dit...

Qué rico!!!
te cojo un trozito para el café de la mañana.....
Feliz fin de semana!!!!

abrazos,

dolores

La cuina vermella ha dit...

Que apanyades som les dues i que bé aprofite les restes de la nostra nevera, eh!!

petons!

Anònim ha dit...

Pero qué rico se ve ese bizcocho, hummm, un trocito me vendría ahora estupendamente

Besos. ana

Gemma ha dit...

Uns platans molt ben aprofitadets... t'ha pujat molt aquesta coca, es veu super esponjosa!

tartasacher ha dit...

Hola Olles i somriures:
Qué rica receta esta de la corona de plátano. Me alegro te haya gustado la pizza dulce que he ideado para el evento mensual de Daring Bakers. Un beso y gracias

No tot són postres ha dit...

Quina pinta i que bo que ha de ser!!!
El gust de plàtan lleuger o dominant?
PTNTS
Dolça

OLLES I SOMRIURES ha dit...

En el meu cas ha quedat el gust una mica lleuger ja que els plàtans eren petits. Aneu amb compte si no voleu molt sabor fortet.

Salut!!!!!!!!

Vanesuky ha dit...

Quin goig de coca!!
Es veu tan esponjosa que em fa la boca aigua!
Sembla entida que algo tan típic com un coc pugui sorpendre així.
Ets una artista!
Un petó.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Mònica, m'has fet arribar un correu però m'ho retorna el servidor.

Gràcies per la teva visiteta i per avisar que la quantitat de sucre estava repetida. Ara ja estpa arreglat. Espero que t'agradi la recepta.
Salut!!!!!