dilluns, 6 d’octubre del 2008

Lasanya Bolonyesa


Encara que el propi Ciceró (106aC a 43aC) parla de la seva passió pel "Lagum" , unes tires de pasta llargues; és molt probable que en aquesta època els romans ja desenvoluparen aparells per fer una pasta similar a la lasanya. Però fins al s.XVII no va aparèixer un plat similar a l'actual lasanya.

Aquest és un d'aquells plats que ens hem acostumat a comprar ja preparat, alguns per comoditat, com que ja està fet doncs només calentar i ja està. No és tant difícil preparar-lo, es pot congelar i consumir quan volguem, i sempre que el fem nosaltres, els ingredients seran molt més sans, res de greixos saturats.
Com a cuirositat és el plat preferit del gat Garfield.



Ingredients
  • 15 plaques de pasta de lasanya precuita
  • beixamel
  • formatge filat
  • oli d'oliva verge extra
  • 250 g carn picada de porc
  • 50 g de bolets
  • 1 ceba petita
  • 1 gra d'all
  • 1/2 copa de vi blanc
  • 2 tomàquets gran
  • sal
  • pebre negre
  • orenga
Com es prepara

Coure les plaques de pasta a aigua calenta durant 10 minuts. Escórrer i estendre en un drap sec i net per treure l'aigua.

Començarem per fer el sofregit, a una paella posarem oli d'oliva i sofregirem la ceba picada molt fina, l'all picat molt petit, tot fins que la ceba quedi transparent. Afegirem la carn, i amb una cullera de fusta anirem remenant fins que la carn quedi molt separada. Afegirem els bolets picats també molt petits.

Ara el tomàquet, ratllat. Deixar coure una mica. El vi i posar la sal, la pebre i l'orenga. Coure uns 15 minuts més perquè s'integrin els sabors entre sí.

La beixamel ja la tenim feta. Començarem a fer la construcció al motlle que nosaltres vulguem adaptar. Jo he fet servir motlles d'alumini d'utilitzar i llançar. Posarem en aquest ordre, beixamel, plaques i salsa, plaques, salsa i beixamel, plaques, salsa i beixamel. I molt de formatge per cobrir.

Llestes per calentar i gratinar al forn a 180º fins que estigui daurada.

Salut i a gaudir!!!!!!!!!!!!!!!

8 comentaris:

tartasacher ha dit...

Hola Olles i somriures:

Deliciosa esta lasaña y es que a mí me encanta este plato. Me alegro te hayan gustado mis bombas o berlinas de crema. Un beso y mil gracias

Delicias ha dit...

T'ha quedat boníssima aquesta lasanya. Fa una pinta que mira je hem dinat però ho tornaríem a fer. Molt bona la recepta, nosaltres la preparem amb verduretes, però bolonyesa mai l'hem feta, apuntem per preparar-la el proper cop.
Un petonàs!!!

Gemma ha dit...

Tens tota la raó, comprar la lassanya feta s'ha convertit en un mal costum que no té excusa... el dia que en fas, en prepares més quantitat i la congeles!
No sabia això del Garfield ;)

dolorss ha dit...

Una recepta de les més conegudes fetes amb pasta, que bona que es veu!!!

No tot són postres ha dit...

Hola ganxeta, és un altre plat bo que serveix de "fons de congelador" com dic jo. Quan es fa se'n fa per dues o tres vegades i amb la mateixa feina enllesteixes tres àpats.
Boníssima!!!!!!
PTNTS
Dolça

Rosa ha dit...

Deliciosa receta. Una de mis preferidas que es habitual en mi mesa.
Un abrazo

María José ha dit...

Mis hijos la comerían todos los días.
Las fotos dicen que estaba estupenda.
Un abrazo,
María José

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Gràcies noies per la vostra visiteta. La cuinera no pot dir si estava bona, perquè és clar que ho dirà. Jeje, modèstia a banda, us puc assegurar que és un plat amb consistència i una porció com la de la foto ja es suficient per gaudir d'un bon àpat.
Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!