Aquesta Tarta de Santiago, m'ha quedat una mica "atea". No rieu, és que no tenia plantilla per fer la creu típica de l'ordre de Santiago. Encara així, el que importa és el gust, i no és per res però m'ha quedat ideal.
La Tarta de Santiago és una tarta tradicional de la cuina gallega, i més concretament de la ciutat de Santiago de Compostela. Es pot trobar al llarg de tots els municipis per on passa el Camino de Santiago. I es típica per postres, per acompanyar un bon cafè amb llet.
Historicament no es té coneixement si durant l'Edat Mitjana es consumia aquest tipus de rebosteria però al S.XVI ja es troben referències sobre una tarta feta amb farina d'ametlla. La seva decoració ja es cosa del s.XX. Pur marketing.
Per què una creu de l'ordre de Santiago? Doncs perquè aquesta creu està associada al Sant Apòstol.
Ingredients
- 4 ous
- 200g d’ametlla en pols
- 200g de sucre
- 1 llimona (ratlladura)
- margarina o mantega pel motlle
- sucre glass per cobrir
Com es prepara
Separarem els rovells de les clares. I els barrejarem amb el sucre, la pell de la llimona ratllada i l’ametlla en pols.
Per altra banda, muntarem les clares a punt de neu. Quan les tinguem les afegirem poc a poc per integrar-les a la resta de la barreja. Així, si ho fem poc a poc no s'abaixarà.
Ho posarem si es possible a un motlle rodó, tal i com la tradició indica per la seva forma. Un motlle que haurem engreixat amb mantega o margarina.
Per coure-la, a un forn precalentat a 180º uns 25 minuts més o menys. Espolsarem sucre glass per sobre i si tenim la plantilla de creu millor, sinó ens quedarà atea, com la meva.
Salut!!!!!!!!!!!!!!!
11 comentaris:
No sé si es atea o no, però ara mateix n'agafaria un tall per acompanyar el té!!!!!!!!
Hola Olles i somriures:
Deliciosa esta tarta de Santiago. Me alegro te haya gustado el postre que tengo en el blog. Besos miles y gracias
nena que bona,,,avui e fet yo un santiagitos individual bonissins tambe,,,,i el codonya mm ni te cuento un peto.
Que rica te ha quedado. Anda que no le tengo ganas yo a esta tarta. A ver si me animo viendo tu estupendo resultado.
Besos
Aquesta me la apunto!!
Mai le fet, però si dius que es tan bona, la faré per probar-la!!
Ja m'enrecordaré de tú quan la penji, ok??
:P
Un petonet
Gracias a todas por vuestra visita. Os aseguro que es muy fácil de hacerla, además, es una receta muy clásica. Y no falla nunca. El único que para ser santiaguiña del todo, debe tener la cruz, jeje. Probadla, además si la ponéis en un tuper o recipiente con tapa, os aguanta unos días. Este tarta es adecuada para gente celíaca, és baja también en colesterol, ya que no tiene grasa.
Gràcies a totes per la vostra visiteta. Us asseguro que es molt fàcil de fer-la, a més, és una recepta molt clàssica. I no falla mai. L'únic que per ser santiaguiña del tot, ha de tenir la creu, jeje.
Tasteu-la, a més si la poseu en un tuper o recipient amb tapa, us aguanta uns dies.
Aquest tarta és adequada per gent celíaca, i baixa en colesterol, ja que no conté greixos saturats.
Je je je, t'ha sortit una tarta atea :)
M'encanta la tarta de Santiago, jo la faig molt semblant... Està boníssima!
quan tinguis un momentet passat pel meu blog que tinc una cosa per tú!
Un petonet.
Bueno, sin plantilla de la cruz, sigue siendo la tarta de Santiago, y te ha quedado muy esponjosa
Besos. Ana
Ei, ganxeta, com es nota que es temps d'ametlla i panellets!!!!
T'animaries a pujar a la trobada de bloggers que fan a Alícia + Mont Sant Benet? Es que m'ho estic rumiant, i per un cantó em faria gràcia posar cara als noms i per l'altra em fa una mandra... No sé, si no pot ser aquesta ens podriem organitzar per pujar per alguna trobada de les que fan, què me'n dius?
PTNTS
Dolça
A ver guapaaaaa
son las 18,30 de la tarde y me acabo de encontrar con tu tarta..que tiene una pinta estupenda.
Te cojo un trozo para la merienda.
Besos
dolores
Ps : gracias por pasar por mi blog.
"salut"(me encanta!!!!)
Publica un comentari a l'entrada