diumenge, 8 de febrer de 2009

Crestes de vieires




Crestes, empanadilles, o com vulgueu anomenar-les. M'encanten, i com que faig amb molt poca regularitat, avui les he volgut fer diferents. Amb vieires.
Molt fàcils de fer, lo més entretingut el segellat de la forquilla, la resta no té ciència.

Ingredients
  • 1 paquet d'obleas la Cocinera (de les més grans)
  • 2 ous
  • 1 paquet de carn de vieira congelada (de la Sirena)
  • 5 o 6 pebrots del piquillo (o més si en agraden molt)
  • 1/2 ceba
  • 1 o 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • sal
  • pebre negre
  • oli d'oliva

Com es prepara

Prepararem la farsa de les crestes. Per això tallarem la ceba molt fineta i la sofregirem amb oli d'oliva. Afegirem els pebrots del piquillo també tallats finets. Quan veiem que estigui bastant fet afegirem la carn de la vieira congelada (que haurem descongelat prèviament). Quan estigui traurem una mica de l'oli d'aquest sofregit.

Mentrestant hem bullit els ous, que hauran d'estar durs per poder-los tallar finets i afegir-los a aquesta farsa. Afegirem les cullerades de la salsa de tomàquet, la sal i la pebre.

Deixarem que s'acabi de fer i ja està llesta per començar a farcir les crestes.

El secret està en no posar molta ceba per tal aquesta no absorbeixi el sabor de la vieira. Un altre secret es no farcir-les molt per tal no es trenquin al doblegar o fregir. I també fregir en abundant oli. Jo sempre utilitzo oli d'oliva, però es pot fer servir girasol.

Salut i gaudiu!!!!!!!!







27 comentaris:

TERESA ha dit...

Noia, amb aquestes crestes m'agafen ganes de menjar ara mateix... Petonets.

Pilar ha dit...

Hola Olles, me encantan las empanadillas rellenas de lo que sea, hasta de crema. Probaré tu receta pues con vieiras no las he hecho nunca y... prometen.
Un beso

Mercè ha dit...

Caram, aquesta recepta no la coneixa! Que bones no? En menjaria unes quantes ara mateix! Perquè amb les crestes, quan comences no pares! ;)

Shitaki ha dit...

Que bones ! no coneixia el nom de crestes. I aquestes de vieires tenen molt bona pinta.

Una abraçada

Josepb. ha dit...

Em sembla que el secret, està en fer-ho amb molt d'amor, aquí els plats guanyen un tant per cent molt elevat. Josepb -menja de bacallà-

Cuinetes ha dit...

Guuuaaauuu!!! Quina pinta més bona que tenen! És molt bona idea farcir-les de vieires, no se m'havia acudit mai! Gràcies per compartir la recepta!! Haurem de provar de fer-les ben aviat!

cocina con sabor ha dit...

Quina pinta aquestes crestes, que bones tenen que estar amb aquest farcit!

Petons

La Quinta de Luculus ha dit...

Quina pensada més bona! amb vieires! han d'estar riquíssimes! Gràcies per aquesta idea tan original. Petó empanat

tartasacher ha dit...

Hola Olles i somriures:

Qué empanadillas tan ricas. Un besote y me alegro te hayan gustado mis bollitos. Besos

Dolça ha dit...

Ganxeta, quines crestes, a mi que m'agraden de tot tipus segur que aquestes tamb´´e m'entusiasmaran!
PTNTS
Dolça

recetasdemama.es ha dit...

Buenísimas estas empanadillas. Un relleno rico y original, enhorabuena

Besos

Vanesuky ha dit...

Molt bones aquestes "empanadilles" (es diuen crestes??)!!
Tenen una pinta molt bona!

Petonets guapa.

Gemma ha dit...

Trobo que aquest farcit amb vieires és molt original, i lliga molt bé amb els pebrots :)
T'asseguro que ho provaré, però jo les faré al forn, que m'agraden més... Ja t'explicaré ;)

josep ha dit...

Amiga Olles,
Les crestes tenen un encant especial, ja que són una sorpresa si no expliques previament el contingut. Aquestes que has fet, a banda d'originals han de ser per llepar-se els dits.
Una abraçada

El cullerot Festuc ha dit...

No sabia que venien carn de viera congelada...M'acostaré a la sirena...jejeje!!!
Petuents,
Eva.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

La veritat és que us pot sorprendre, però la carna de vieira que venen a la Sirena és d emolta qualitat. M'ha vingut molt bé perquè tenia ganes de fer-les. Són bones, si voleu afegiu una mica de vi al sofrito, però amb compte, que tot lo que poseu, es menjarà el sabor de la vieira. Salut!!!!

Mietta ha dit...

exelentes empanadillas!

manel ha dit...

olles, les humils crestes les has elevat a un nivell de luxe, felicitats!

Rosa ha dit...

A estas horas ver tus fotos es una tortura. No sabes el hambre que me ha entrado viendo estas delicias. Buenísimas.
Besos

Dolorss ha dit...

Molt bones aquestes crestes, no en faig mai i no se per que .
Han quedat de luxe!!! i bonissimes!!!

Maria ha dit...

Quan passo per aquesta casa de congelats i veig les vieires sempre em quedo amb les ganes de compar-ne però tenir que fer-les en plan maco, conxes, beixamel, etc, em fa mandra per cada dia. M'has donat una molt bona idea per farcir les empanadilles..

Belen ha dit...

uuuuummmmm,cómo tienen que estar estas empanadillas,me encantan,sean de lo que sean.

UN SALUDO
belen

La cuina vermella ha dit...

em pirra aquesta recepta que comparteixes amb nosaltres. gràcies

salvia ha dit...

Desde luego las fotos de la empañadilla partida a la mitad están diciendo COMEME!!!! Tienen una pinta deliciosa...... Besotes!!!

xaro ha dit...

A mi tb m'encanten les crestes, però amb vieires no les he provat mai, serà questió de posar-hi remei ràpid!!!!!!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Us puc dir que també és una recepta econòmica, ja que no són molt cares aquestes vieires, i les oblees la cuinera ja sabeu que no arriben a 1 euro. Animeu-vos. Salut!!!!

Rosa ha dit...

Madre de dios que buenassssssss, te prometo que estoy salibando si señor uffffff por dios, me gaurdo la receta del relleno.
Un besito wapisima