Aquests dies que sembla que ha volgut tornar el fred que ens havia donat un respir primaveral, us presento un plat consistent encara que no típic de quaresma, però com que avui no és divendres doncs això, un plat de llegums consistent i calentet.
Gaudiu que és bo i saludable, si el vostre nivell de colesterol us ho permet. I si no, doncs sense botifarra.
Ingredients
- 250 g de cigrons ja cuits
- 1 botifarra negra gran
- 1 ceba
- Trossos de pernil salat
- 1 dent d'all
- pebrot vermell
- 1 tomàquet
- 1 fulla de llorer
- oli d'oliva
- comí en pols
- pebre negre
- una pebre vermell dolç
- sal
Com es prepara
Farem un sofregit amb la ceba, el pebrot, el tomàquet sense pell, la fulla de llorer, el pebre i l'all. Afegirem els daus de pernil salat i els saltejarem amb els ingredients anteriors. (Si afegim pernil salat amb compte amb la sal)
Afegirem una cullerada petita de pebre vermell dolç, fora del foc perquè no es cremi. A continuació els cigrons que ja estan bullits, si volem podem posar més quantitat. Afegirem un got de brou o d'aigua. Afegirem llavors la botifarra tallada a rodanxes. Si és molt seca l'afegirem abans i si és més tendra l'afegirem quan ja hagi bullit una mica. Tot perquè no es trenqui. Si volem més brou podem anar afegint.
Rectificarem de sal i un polsí de comí en pols. Un toc saludable per tal d'evitar molèsties digestives (és un truc).
Deixarem bullir fins que els cigrons hagin cuit una mica més i fins que el brou hagi reduït bastant.
D'un dia per un altre, aquest plat guanya bastant. A mi m'agrada sense brou.
Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
23 comentaris:
Hola Olles.
Hoy estreno yo tu lista de comentarios, para decir que esta receta me parece rica y contundente, con tu permiso me la copio, pues me gustaría hacerla.
Un saludo.
Ummmmmm Ollas que declicia de plato, me encantan los garbanzos, y con butifarra uffffff por dios que salivo y todo jajajaja.
Un besazo preciosa y bona tarda
Noia, quin bon plat.. A la nevera tinc de tot i un pot de cigrons avorrits que diuen... fes-me, fes-me així.. com serà..
Podrían vender butifarra en Salamanca, ¿no te parece?
Hummmm como apetece este plato ahora que ha vuelto el frío !!!
Simplement, m'encanta
Ester
Estic salivant!!!! M'encanten els cigrons...i tens tota la raó...amb el fred i pluja que fa...venen mooolt de gust!!!
Petunets,
Eva.
Estic salivant!!!! M'encanten els cigrons...i tens tota la raó...amb el fred i pluja que fa...venen mooolt de gust!!!
Petunets,
Eva.
Quina recepta més suculenta, m'encanta la botifarra negre i amb cigrons ha d'estar boníssima.
I pensar que no sé que fer de sopar...
ummm, quin gustàs de recepta, amb aquesta fresqueta que tornem a tenir! petons.
No és per res però és una delícia de plat amb llegums. Si no teniu butifarra una bona morcilla també queda molt bé.
No es por nada per es una delícia de plato con legumbres. Si no teneis butifarra una buena morcilla también queda muy bién.
Salud!!!!!!!
Olles,
Per aquests dies, que sembla que tornem a l'hivern, els teus cigrons amb botifarra son encertadíssims.
Una abraçada
Seguro que estaba buenisimo, es un plato con mucho fundamento. Besos.
Pues si chica hoy apetecia este plato y bien a gusto te lo hubiese probado.
Besos
Doncs es veuen uns cigrons ben gustosos amb la botifarra!! La guardaré per la tardor vinent que aquí ja fa força calor! ;)
Quina recepta més pecaminosa! ;)
T'he deixat un regalet al meu bloc, espero que t'agradi...
Petons!
Que bo!!Quina delicia de cigrons, es veu tan tendres i amb botifarra!!ñam,ñam!
Petons guapa.
Olles, ganxeta, com es nota que has recarregat piles!!!! Un molt bon plat, ara que sembla que tornem a tenir mal temps.
PTNTS
Dolça
Olles
Quin bon plat per aquests dies de fred i pluja, la botifarra negra és una de les nostres preferides, apa a preparar una bona recepta com a aquesta, un abraçada.
Torno a ser jo, he deixat una coseta per tu al meu bloc!!Passa quan puguis!
Petons.
mmmmm
Boníssim!
Quina gana m'està entrant amb aquestes receptes...
Salut!
Hola Olles!!! Tiene una pinta estupenda, a mi no me va mucho la butifarra pero aún así me tomaba un platito ahora mismo!!! Besotes!!
Llàstima que ni el meu colesterol, ni el règim em permetin disfrutar d'aquest plat!!!!
Publica un comentari a l'entrada