dimarts, 31 de març del 2009

Cigrons amb botifarra negra



Aquests dies que sembla que ha volgut tornar el fred que ens havia donat un respir primaveral, us presento un plat consistent encara que no típic de quaresma, però com que avui no és divendres doncs això, un plat de llegums consistent i calentet.

Gaudiu que és bo i saludable, si el vostre nivell de colesterol us ho permet. I si no, doncs sense botifarra.

Ingredients
  • 250 g de cigrons ja cuits
  • 1 botifarra negra gran
  • 1 ceba
  • Trossos de pernil salat
  • 1 dent d'all
  • pebrot vermell
  • 1 tomàquet
  • 1 fulla de llorer
  • oli d'oliva
  • comí en pols
  • pebre negre
  • una pebre vermell dolç
  • sal

Com es prepara

Farem un sofregit amb la ceba, el pebrot, el tomàquet sense pell, la fulla de llorer, el pebre i l'all. Afegirem els daus de pernil salat i els saltejarem amb els ingredients anteriors. (Si afegim pernil salat amb compte amb la sal)

Afegirem una cullerada petita de pebre vermell dolç, fora del foc perquè no es cremi. A continuació els cigrons que ja estan bullits, si volem podem posar més quantitat. Afegirem un got de brou o d'aigua. Afegirem llavors la botifarra tallada a rodanxes. Si és molt seca l'afegirem abans i si és més tendra l'afegirem quan ja hagi bullit una mica. Tot perquè no es trenqui. Si volem més brou podem anar afegint.

Rectificarem de sal i un polsí de comí en pols. Un toc saludable per tal d'evitar molèsties digestives (és un truc).

Deixarem bullir fins que els cigrons hagin cuit una mica més i fins que el brou hagi reduït bastant.

D'un dia per un altre, aquest plat guanya bastant. A mi m'agrada sense brou.

Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!






23 comentaris:

Isabel Aguilera ha dit...

Hola Olles.

Hoy estreno yo tu lista de comentarios, para decir que esta receta me parece rica y contundente, con tu permiso me la copio, pues me gustaría hacerla.

Un saludo.

Rosa ha dit...

Ummmmmm Ollas que declicia de plato, me encantan los garbanzos, y con butifarra uffffff por dios que salivo y todo jajajaja.
Un besazo preciosa y bona tarda

Maria ha dit...

Noia, quin bon plat.. A la nevera tinc de tot i un pot de cigrons avorrits que diuen... fes-me, fes-me així.. com serà..

Anònim ha dit...

Podrían vender butifarra en Salamanca, ¿no te parece?

Anònim ha dit...

Hummmm como apetece este plato ahora que ha vuelto el frío !!!

Ester ha dit...

Simplement, m'encanta
Ester

El cullerot Festuc ha dit...

Estic salivant!!!! M'encanten els cigrons...i tens tota la raó...amb el fred i pluja que fa...venen mooolt de gust!!!
Petunets,
Eva.

El cullerot Festuc ha dit...

Estic salivant!!!! M'encanten els cigrons...i tens tota la raó...amb el fred i pluja que fa...venen mooolt de gust!!!
Petunets,
Eva.

TERESA ha dit...

Quina recepta més suculenta, m'encanta la botifarra negre i amb cigrons ha d'estar boníssima.
I pensar que no sé que fer de sopar...

La cuina vermella ha dit...

ummm, quin gustàs de recepta, amb aquesta fresqueta que tornem a tenir! petons.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

No és per res però és una delícia de plat amb llegums. Si no teniu butifarra una bona morcilla també queda molt bé.

No es por nada per es una delícia de plato con legumbres. Si no teneis butifarra una buena morcilla también queda muy bién.

Salud!!!!!!!

josep ha dit...

Olles,

Per aquests dies, que sembla que tornem a l'hivern, els teus cigrons amb botifarra son encertadíssims.
Una abraçada

Anna ha dit...

Seguro que estaba buenisimo, es un plato con mucho fundamento. Besos.

Maria Dolores ha dit...

Pues si chica hoy apetecia este plato y bien a gusto te lo hubiese probado.
Besos

Mercè ha dit...

Doncs es veuen uns cigrons ben gustosos amb la botifarra!! La guardaré per la tardor vinent que aquí ja fa força calor! ;)

maragda ha dit...

Quina recepta més pecaminosa! ;)
T'he deixat un regalet al meu bloc, espero que t'agradi...
Petons!

Vanesuky ha dit...

Que bo!!Quina delicia de cigrons, es veu tan tendres i amb botifarra!!ñam,ñam!

Petons guapa.

No tot són postres ha dit...

Olles, ganxeta, com es nota que has recarregat piles!!!! Un molt bon plat, ara que sembla que tornem a tenir mal temps.
PTNTS
Dolça

Delicias ha dit...

Olles

Quin bon plat per aquests dies de fred i pluja, la botifarra negra és una de les nostres preferides, apa a preparar una bona recepta com a aquesta, un abraçada.

Vanesuky ha dit...

Torno a ser jo, he deixat una coseta per tu al meu bloc!!Passa quan puguis!

Petons.

illetapitita ha dit...

mmmmm
Boníssim!
Quina gana m'està entrant amb aquestes receptes...
Salut!

salvia ha dit...

Hola Olles!!! Tiene una pinta estupenda, a mi no me va mucho la butifarra pero aún así me tomaba un platito ahora mismo!!! Besotes!!

xaro ha dit...

Llàstima que ni el meu colesterol, ni el règim em permetin disfrutar d'aquest plat!!!!