dimecres, 8 de juliol del 2009

Coliflor en escabetx


Es tracta de menjar les verdures de manera més refrescant i diferent. Ara a l'estiu fresquet, l'escabetx és ideal. Tasteu-lo, us agradarà. Encara que aquesta no es la temporada d'aquesta verdura, es pot consumir durant tot l'any. Es molt saludable.

Ingredients
  • 1 coliflor
  • 3 o 4 grans d'all
  • 1 o 2 fulles de llorer
  • claus d'olor (opcional)
  • oli d'oliva verge extra
  • prebre vermella dolça
  • grans de pebre negre
  • sal
  • 1 got d'aigua
  • ½ got de vinagre de bona qualitat


Com es prepara

Courem la coliflor amb una mica de sal. Si podem la farem al vapor, queda millor. Fregirem els alls tallats a làmines a l'oli a temperatura molt suau perquè no es cremin però si perquè impregnin el seu sabor. A la paella, amb els alls, afegirem una cullaradeta petita de pebre vermell que sofregirem amb cura perquè no es cremi, la pebre negra, els claus, l'aigua i el vinagre. Afegirem les fulles de llorer i afegirem la coliflor, tapant-ho a continuació per no perdre l'aroma.
Ho deixarem bullir un parell de minuts i ja està. Rectificarem de sal si és el cas. Hi ha gent que li agrada calent, a mi m'agrada fred, de la nevera. A la nevera el pots tenir fins a una setmana. Més enllà ja no és recomanable de mantenir. Fresquet, ideal per aquest estiu tant calorós. Salut!!!!!!


11 comentaris:

Clemenvilla ha dit...

Qué buena idea escabechar la coliflor!!!!! Me encantan los escabeches, sobre todo para tomar en frío, una buena solución para tomar col ahora en verano.

Gemma ha dit...

M'encanten els escabetx, però sempre els faig sense pebre vermell. I trobo que dóna un color molt bonic a part de deixar un aroma molt bo. M'ho apunto per la propera!
D'aquesta manera pots menjar les verdures ben fresquetes, que a l'estiu els plats calents no venen tan de gust...

Maria Dolores ha dit...

Ummmm si que será refrescant m'agrada el escabetx molt.
Besets

La Taula d'en Bernat ha dit...

Tot i que no sóc gaire amant de l'escabetx, he de reconèixer que aquesra coliflor té força bona pinta.

M'ha encantat la crema de iogurt i cogombre que tens aquí sota. S'assembla molt a la salsa tzatziki però passat per la batedora. Mmmmm! Fresquíssima, segur!!!!

Unknown ha dit...

Una forma original de comer verduras.
Salud, Olles.

ELS PEIXOS ha dit...

Aquest blog , no era vermell??
Aixi pot ser que la col i flor m´agradaria.Ho provaré.

No tot són postres ha dit...

Hola ganxteta, ara vas de blau!! M'agrada moltíssim l'escabetx, amb l'oli verge Siurana, un bon vinagre del Priorat, per`o jo el faig amb la polmpa del pebrot de fer romesco enlloc de pebre vermell, dona una miqueta més de feina però a mi m'agrada més!
Molt bé el plat!
PTNTS
Dolça

Cuinagenerosa ha dit...

olle, m'encanten els escabetxos, però normalment els faig de peix o de coneill, mai n'he fet de verdura i no havia sentit a parlar d'aquest de coliflor, que em sembla genial per tenir un acompanyament o un entrant a punt a tothora.

illetapitita ha dit...

Em ve de perles!
Avui he fet coliflor al vapor i n'he fet molta, per tan ja sé què dinaré demà!
gràcies!
Una abraçada!

Maria ha dit...

Ai, doncs com no em convidis tu, a mi no em va massa la coliflor. I aixó que sembla ben bona.. No se, un altre dia, potser.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Veient aquesta recepta que té tant bona pinta, m'ha vingut al cap una conserva que feien a casa a base de coliflor i vinagre i que m'agradaria tornar a fer però que no sé les proporcions ni els dies que s'ha d'esperar per consumir-la.
M'agradaria que algú m'orientés.
Salutacions
Núria