dimecres, 25 de febrer de 2009

Rap en salsa


Vet aquí la tant esperada recepta. Un problema tècnic, ja sabeu, coses d'informàtica.

Ingredients

  • 1½ kg de rap a rodanxes
  • 8 cullerades soperes d'oli
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 1/2 got de brandy
  • 1 got de vi blanc sec
  • herbes aromàtiques (al gust)
  • 6 tomàquets madurs i grans
  • suc de llimona (1 llimona)
  • julivert (al gust)
  • farina
  • sal i pebre


Com es prepara

En una paella àmplia es posen 6 cullerades d'oli a escalfar. Salarem casa rodanxa i es passa per farina lleugerament i es posen en la paella a fregir fins que la carn no estigui ja transparent sinó blanca.

Com el rap solta molt brou, aquest es retira. Una vegada bé escorregut tot el brou, es tornen a posar 2 cullerades soperes d'oli i es refregeix una mica més el rap.

Sofregirem la ceba picada molt menudeta i la dent d'all i donat un cop (amb la finalitat de que desprengui més aroma). Posem les herbes aromàtiques, es tira el conyac, que s'haurà posat en un cassó a escalfar una mica i el prendrem amb un llumí per a flamejar-lo. Després s'afegix el vi blanc i els tomàquets partits en trossos i llevades les llavors.


Salarem lleugerament i tirarem pebre negre (un pessic). Es tapa la paella amb una tapadora i es cou a foc mitjà més aviat viu durant 25 minuts. Es retiren els filetes de rap de la salsa i es posen en una font profunda on es vagi a servir. Es passa la salsa pel passapurés, s'afegix el suc de llimona i s'aboca sobre el rap. Es decora amb julivert picat i se serveix de seguida. Jo no ho he fet perquè no en tenia.


Salut!!!!!





dilluns, 23 de febrer de 2009

Empanada Gallega


Encara que no sigui gallega, l'empanada m'encanta, sobretot la de tonyina. Per això he volgut animar-me i fer una per gaudir-la aquesta tarda de diumenge de carnaval.

És molt fàcil de fer, animeu-vos.

Ingredients


Per a la massa
  • 500 g de farina
  • 150 g d'aigua
  • 100g d'oli del sofregit
  • 50 g de vi blanc
  • 30 g de llevat de sobre (de forner)
  • 1 cullereta de postres de sal
  • 1 polsim de sucre
Per al farcit
  • 500 g de tonyina o bonito
  • 130 g de ceba
  • 3 grans d'all (jo no he posat)
  • 100 g de pebrot verd (jo no he posat)
  • 100 g de pebrot vermell
  • 2 ous durs
  • sal
  • pebre negre
  • un ou per decorar (batut)


Com es prepara

Preparem primer el farcit. Amb oli d'oliva fregirem la ceba i els pebrots a una paella on afegirem sal i pebre. Quan tinguem aquesta farsa, retirarem i escorrerem l'oli. El qual aprofitarem per fer la massa de l'empanada.

Al farcit anterior afegirem la tonyina i barrejarem tot. A la tonyina també li hem tret l'oli. Deixarem refredar.

Llavors farem ara la massa. Barrejarem tots els ingredients en un bol i si no tenim màquina d'amassar ho haurem de fer a mà. Deixarem la massa que reposi entre 5 i 10 minuts.

Ara començarem a fer l'empanada. Estirarem la massa i retallarem dos rectangles, un més gran que l'altre. El gran servirà per fer de base i el petit de tapa.

Disposarem el rectangles sobre paper de fornejar i per separat. Jo els he estirat damunt del paper, és molt més fàcil.
Sobre la base, el rectangle més gran disposarem el farcit que hem preparat. Tallarem el ous durs i els posarem per damunt, tal i com es veu a la foto.





Per disposar la tapa sobre la base, jo he fet servir el mateix paper tal i com es pot observar a la foto i he anat separant-lo poc a poc per tal per ella mateixa caigués damunt de la base.


Per últim ja només queda decorar al gust i pintar amb ou batut per així només entrar al forn. A forn precalentat a 200º uns 30 minuts aproximats. Per cert jo he fet la meitat dels ingredients.

Salut!!!!

dimarts, 17 de febrer de 2009

Croquetes de "cocido"




Com ja vaig dir a la meva recepta de croquetes de pernil per fer unes bones croquetes s'ha de fer una bona beixamel. És la mare dels ous, la base d'aquesta recepta tant popular que fins i tot Cervantes en parla al seu llibre el Quixot, però ves a saber com eren aquestes perquè no en parla molt bé i a més aquestes eren de formatge.

Ara quan fas "cocido" si et queda carn, ja saps lo que has de fer, croquetes. Com aquestes, la veritat és que tenia més ganes de croquetes que no de cocido, el fer-lo, doncs una excusa per poder menjar croquetes desprès.

Ingredients
  • 200 g de carn de cocido, pollastre (cuixa), vedella, codillo de porc... (lo que més agradi)
  • 1 ceba petita
  • 500 ml de llet
  • 3 cullerades de farina
  • pebre negre
  • sal
  • oli per fregir (jo sempre oliva)

Com es prepara


Un bon rai d'oli d'oliva a una paella i fregim la ceba. Jo la ceba la retiro i aprofito l'oli que ja està aromatitzat. Llavors afegirem la carn que ja està cuita, amb els sabors que la verdura i els cigrons deixen al cocido. Si agraden amb "tropezones" ho picarem no tant fi, si agraden sense tropezones ho triturarem més. A mi m'agrada finet i ho he passat per 1,2,3 picadora......

Llavors afegim la farina, i anem movent perquè es faci la farina, ja que sinó es seu sabor serà cru. Per ultim afegirem la sal, la pebre i la llet, poc a poc, ja que anirà espessant-se a mesura que s'escalfi.

A foc suau continuem regirant amb el batedor sense parar, per evitar la formació de grumolls, com més es cogui la beixamel millor, ja que la beixamel serà més fina. Si creiem necessari afegirem més llet per si ens ha quedat molt espessa.

Quan estigui llesta la deixarem refredar. Ara només ens queda modelar les croquetes, passar-les per ou i pa rallat i fregir-les en abundant oli, i a gaudir.

Salut!!!!!!!!!!


dissabte, 14 de febrer de 2009

Coques de briox




És com la pasta de briox.

Ingredients
  • 1 quilo de farina
  • 150 g de sucre
  • 10 g de sal
  • 50 g de llevat de forner en pols
  • 3 ous
  • 100 g de mantega o sagí
  • 200 g d'aigua o llet
  • llimona rallada

Com es prepara

Jo vaig fer la meitat dels ingredients. Pasteu-lo tot. Si queda una massa tova afegir una mica més de farina. I si pel contrari queda massa dura, doncs una mica d'aigua. La massa ha de ser ni dura ni tova. Deixarem que reposi una horeta més o menys. Desprès passar una mica d'oli per damunt i tornar a treballar-la.

La disposarem a la safata amb la forma que més ens agradi, jo vaig pensar en fer-la tipus tortell, ja que lo que més m'agrada de la coca són els cantons i així tinc per dos costats. L'ensucrarem per damunt i al forn a 190 a 200º uns 20 minuts.

Si agafa color ràpid doncs la taparem amb paper d'alumini.

Salut!!!!



diumenge, 8 de febrer de 2009

Crestes de vieires




Crestes, empanadilles, o com vulgueu anomenar-les. M'encanten, i com que faig amb molt poca regularitat, avui les he volgut fer diferents. Amb vieires.
Molt fàcils de fer, lo més entretingut el segellat de la forquilla, la resta no té ciència.

Ingredients
  • 1 paquet d'obleas la Cocinera (de les més grans)
  • 2 ous
  • 1 paquet de carn de vieira congelada (de la Sirena)
  • 5 o 6 pebrots del piquillo (o més si en agraden molt)
  • 1/2 ceba
  • 1 o 2 cullerades de salsa de tomàquet
  • sal
  • pebre negre
  • oli d'oliva

Com es prepara

Prepararem la farsa de les crestes. Per això tallarem la ceba molt fineta i la sofregirem amb oli d'oliva. Afegirem els pebrots del piquillo també tallats finets. Quan veiem que estigui bastant fet afegirem la carn de la vieira congelada (que haurem descongelat prèviament). Quan estigui traurem una mica de l'oli d'aquest sofregit.

Mentrestant hem bullit els ous, que hauran d'estar durs per poder-los tallar finets i afegir-los a aquesta farsa. Afegirem les cullerades de la salsa de tomàquet, la sal i la pebre.

Deixarem que s'acabi de fer i ja està llesta per començar a farcir les crestes.

El secret està en no posar molta ceba per tal aquesta no absorbeixi el sabor de la vieira. Un altre secret es no farcir-les molt per tal no es trenquin al doblegar o fregir. I també fregir en abundant oli. Jo sempre utilitzo oli d'oliva, però es pot fer servir girasol.

Salut i gaudiu!!!!!!!!







dijous, 5 de febrer de 2009

Musclos amb romesco





Aquesta recepta a banda de fàcil, és ràpida, ràpida de menjar.

Ingredients
  • musclos
  • salsa romesco******
  • vi blanc
  • aigua
  • sal

Com es prepara

Netejarem els musclos sota l'aixeta i els hi traurem les algues que tinguin a la closca. Farem els musclos al vapor amb aigua i un bon raig de vi blanc i una mica de sal, no molta. Quan s'obrin quasi tots, perquè sempre queda algun que no obre, ja estan llestos. Separarem les closques i traurem les parts que queden buides de carn.
Quan estiguin freds o almenys a temperatura ambient començarem a disposar la salsa pel damunt de cada musclo. Llestos per menjar.


**** La salsa Romesco

Com faig jo aquesta salsa
  • 1 cabeça d'alls escalivats
  • 1 all cru
  • 100 g d'ametlla torrada
  • 30 g d'avellanes torrades (les de Reus les millors)
  • 4 o 5 tomàquets madurs escalivats
  • 1 torrada de pa petita una mica mullada en vinagre
  • la carn d'una nyora
  • un bon raig d'oli d'oliva
  • sal

Com es prepara

Pelem els tomàquets i els posem a un bol, afegim els alls escalivats, la sal i l'oli i poc a poc anem barrejant amb l'ajut de la batedora. Afegim el pa i la carn de la nyora, l'all cru i continuem batent. Llavors afegim les avellanes i les ametlles que han d'estar molt picades, o amb la mà de morter o amb la picadora (la que tingueu). Les afegirem a la salsa obtinguda abans i continuem batent. A mi personalment m'agrada molt fineta, però tot depèn de la consistència que ens agradi agafi.

diumenge, 1 de febrer de 2009

Triangles ensucrats






Una recepta molt ràpida i gens complicada.

Ingredients
  • 1 làmina de pasta de full rodona
  • sucre
  • ametlla motlla
  • 1 ou
Com es prepara

Estirar la làmina de pasta de full. En el meu cas ja està estirada perquè no és congelada i si refrigerada. Disposar-la sobre un paper de forn a una safata del mateix. Tallar-la amb un ganivet com si d'una pizza es tractés. M'ha sortit un pareado. Pintar-la amb una mica d'ou batut.
Escampar per sobre l'ametlla i desprès la sucre. I ja està llesta pel forn.

Coure a 190º fins que sigui daurada, aproximadament entre 25 i 30 minuts.