diumenge, 30 d’agost de 2009

Tarta de formatge al microones


Una altra recepta de microones i aquesta especial. Ahir vaig fer el primer any de bloguera i espero que siguin molts i molts més. M'agrada compartir receptes de cuina amb vosaltres i molt més aprendre de tots i totes. Enriquir-me culinariament per poder gaudir de les receptes.



Ingredients:

  • 3 iogurts (1 de llimona i 2 naturals)
  • 3 cullerades soperes de farina de blat de moro (maizena)
  • 5 cullerades soperes de sucre
  • 3 ous
  • 300 g de formatge tipus philadelphia
  • caramel líquid




Com es prepara

Es barregen tots els ingredients en un bol i desprès ho posarem a un recipient apte per cuinar al microones. Abans caramel·litzarem el fons. Si el recipient té tapa millor, sinó posarem una mica de paper film el qual punxarem una mica.

Ho courem al microones a potència màxima uns 15 minuts. Als 3 minuts de cocció ho treurem per remoure una mica ja que comença a coure pels costats. Potser altres micros necessitaran més cocció, aneu provant.

Salut i per molts anys!!!!!

Gràcies a tots i totes.


dimecres, 26 d’agost de 2009

Arròs amb llet


I quines ganes tenia de menjar-me un bol d'arròs amb llet amb la seva canyella, la seva llimona, fresquet i dolcet. La mandra és fer-lo, però quines ganes tenia de poder degustar aquest "manjar". No és que sigui una experta, perquè els que millor ho fan són els asturians, ho hem de reconèixer, però el meu està ben bo. Encara que a la presentació hi ha poca canyella, i no em refereixo al palet, sinó al pols, a mi m'agrada amb molta canyella.

A la fama d'afrodisíaca de la canyella hem de sumar-li els seus beneficiosos efectes contra la diabetis i la hipercolesterolemia. La canyella posseïx també propietats carminativas, antiulcériques, estomacals i antivomitives, estimula la salivació i els sucs gàstrics, facilitant així la digestió. Ajuda a combatre l'aerofàgia, les digestions difícils, l'acidesa i estimula les ganes de menjar. També són conegudes les seves propietats contra les malalties respiratòries per la seva riquesa en propietats antibacterianes, expectorants i antiinflamatòries, sent especialment indicada contra la bronquitis, els refredats i la tos.

I només és una espècie, que més podem demanar-li. Gaudiu d'aquesta recepta tradicional.


Ingredients

  • 150 g d'arròs
  • 50 g de sucre (de canya o blanc)
  • 2 pals de canyella
  • 1 llitre de llet sencera (jo poso semi i només 3/4 i vaig afegint si fa falta)
  • 1 llimona
  • un polsí de sal


Com es prepara

En una cassola, bullirem uns cinc minuts a foc lent, la llet amb la canyella en brut, partida en trossos, i la pell de la llimona rentada (només la part groga, ja que la blanca dóna molt amargor i es nota). També un pessic petit de sal. Tindrem cura amb la llet perquè no es desbordi quan bulli, ja que la llet bull molt ràpid. Afegirem l'arròs i deixarem que cogui, sempre a foc lent, fins que el gra estigui tou. Això dependrà del tipus d'arròs. Remourem de tant en tant amb una cullera de fusta, això és important. Quan comenci a ablandir-se l'arròs, afegirem la sucre i barrejarem bé. Si comença a quedar-se sense llet, afegirem més llet calenta. I ja està. Deixarem que refredi i quan el servim espolsarem una mica de canyella en pols per sobre.
Salut!!!!!!


*** a mi no m'agrada molt caldós, si el voleu amb més llet doncs haureu de posar més. Si no el voleu massa dolç no poseu tanta, això es qüestió d'anar probant. Jo no posso mai els 50 g, així el faig una mica més suau.

diumenge, 23 d’agost de 2009

Espirals salades de pernil dolç i formatge


Això si que ha estat un reaprofitament. Això d'encendre el forn per fer moltes coses no m'havia passat mai. Com que aquesta idea l'havia vist a molts blogs culinaris vaig resoldre ràpid i mans a la massa, mai millor dit, vaig farcir la pasta de full que tenia amb pernil i formatge.

Trobo que em van quedar molt bé, i això que el formatge era filat. No és la recepta que corre per la xarxa però igualment és molt bona. Són delicioses aquestes espirals, prometo experimentar amb més sabors.


Ingredients
  • pasta de full
  • formatge (el meu filat)
  • pernil dolç
  • 1 ou batut



Com es prepara

Estirar la massa de pasta fullada. Cobrir amb rodanxes de pernil dolç i després de formatge. Enrotllarem fent un cilindre. Tallarem rodanxes de 1 cm de grossor. Col·locar en la placa del forn i pintar amb ou batut. Forn 200º uns 15 minuts. I llest, salut!!!!!!!!!!!!!!!


dijous, 20 d’agost de 2009

Crestes de xoriço



Aprofitant que vaig encendre el forn l'altre dia, perquè avui no podria amb la calor que fa, doncs vaig fer vàries coses. Aquestes crestes són una de les receptes fetes aquests darrers dies. Boníssimes. Es poden fer fregides, però com que ja que tenen greix no afegirem més i al forn són una mica més suaus. Oi?

He descobert al Mercadona, i no és per fer publicitat, a la secció de carns, una carn picada de porc adobada estil xoriço. Deliciosa. Per fer macarrons i per fer aquestes crestes, encara que amb uan empanada estaria també deliciosa.

A casa meva la meva mare en sap de fer el farcit del xoriço, però jo no li acabo d'agafar el punt i per tant no m'arrisco. Compro la carn ja feta. Molt bona us ho asseguro.



Ingredients
  • obleas per crestes
  • carn adobada o xoriço fresc (sense la pell)
  • 1 ou



Com es prepara

Farcirem les oblees amb la carn i les doblegarem per la meitat per formar les crestes. Farem les cantonades amb l'ajut d'una forquilla per tal quedin una mica decorades. Les pintarem amb ou batut. Les posarem al forn precalentat ben fort uns 15 minuts i ja està. Ben fàcils i ben bones.
Salut!!!!!


dimarts, 18 d’agost de 2009

Tarta de formatge fresc i poma



Aprofitant que vaig encendre el forn l'altre dia tal i com ja us vaig comentar en un altre post anterior, i que vaig fer un munt de receptes, us presento ara una d'elles. Tarta de formatge fresc i poma. Ràpida, fàcil i saludable. Qui hauria de dir que amb formatge tipus burgos sortiria una tarta tant cremosa. Llàstima no haver integrat més poma pel mig, us asseguro que una altra vegada ho faré. Els puntets són de la canyella. Imagimeu-vos lo aromàtica que és. Us animo a fer-la!.




Ingredients
  • 500 g de formatge fresc tipus Burgos
  • 4 ous
  • 80 g de farina
  • 1 poma
  • 220 g de sucre (jo vaig posar 150 g i ja queda bastant dolça)
  • 1 cullerada de café de canyella mòlta





Com es prepara


Batre els ous amb la sucre a un bol fins que agafin un color blanquet. La quantitat de sucre de la recepta la fa molt dolça per tant si no sou massa llaminers, poseu-ne menys.

Afegirem a la barreja anterior la farina i la canyella, batrem per integrar bé tots els ingredients. I per últim afegirem el formatge fresc a trossos. Ho batrem perquè quedi una crema fina.

El motlle on posarem la barreja haura de tenir una mica de mantega a les seves parets. Posarem la crema i la poma tallada molt fineta. Si volem podem posar més poma per tal s'integri a tot el cos del pastís. Posarem una mica de sucre per damunt abans d'entrar al forn per tal caramelitzi.

Al forn, com sempre precalentat, a 185º entre 30 i 40 minuts. Introduirem un escuradents per comprovar que ja estigui.


Salut!!!!!!!!

dissabte, 15 d’agost de 2009

Musclos amb pipirrana

Musclos amb pipirrana és una recepta superrefrescant d'estiu i rica en vitamines i omega 3. Per tant, com podem resistir-nos a fer-la si té una presentació tant bona. Aquesta és una bona manera de menjar musclos, un aperitiu molt nutritiu. Aquesta recepta és típica del sur, sembla ser que Màlaga es pot atribuir la seva paternitat però us puc assegurar que si busqueu molt, doncs casi tothom la fa sigui d'on sigui.

Ingredients
  • 1 kg de musclos
  • un grapat de grans de pebre negra
  • 1/2 llimona
  • 2 pebrots verds
  • 2 cebes tendres
  • 2 tomàquets grans
  • 1 o 2 dents d'all
  • oli d'oliva
  • vinagre
  • sal
  • comí en pols (opcional)

Com es prepara

Netejarem els musclos treint-los les barbes i els posarem a una olla amb una mica d'aigua, mitja llimona i els grans de pebre negra i els obrirem al vapor. Quan estiguin els deixarem refredar i els retirarem la mitja closca a la que no estan engantxats.

Fem la pipirrana. Es tracta de picar tots els ingredients, els tomàquets, la ceba, el pebrot i l'all, tot molt finet i quan ho tinguem, amanim amb oli, vinagre i sal. Jo he posat comí en pols perquè m'agrada molt el seu aroma.

Amb l'ajut d'una cullera anirem omplint els musclos per damunt i llest per menjar. Salut!!!!!!




dijous, 13 d’agost de 2009

Coca de pasta fullada amb albergínia, tomàquet i formatge de cabra



Tens una trista i solitària albergínia a la nevera i que pots fer amb ella, una sola. Busques a internet i gràcies al meravellós món del google imatges, fa que la idea t'entri tota per la vista. Vaig trobar aquesta recepta a Gastronomia i Cia, Receta de Hojaldre de berenjena, tomate y queso de cabra.

I vet aquí, una recepta de 10. No volia fer servir el forn i no m'ha quedat més remei. Que ha passat, doncs que he fet moltes més coses per aprofitar. Aquests propers dies us les presentaré.

Aquesta recepta la veritat és que m'ha agradat molt. Us animo a fer-la. Encara que faci calor per posar en marxa el forn mereix la pena.

Ingredients
  • pasta de full
  • 2 tomàquets
  • 1 albergínia
  • formatge de cabra (snack)
  • olives negres sense pinyol
  • sal
  • oli d'oliva
  • 1 ou
  • orenga (opcional)

Com es prepara

Estendre la pasta de full i tallar les porcions segons les nostres necessitats, ja sigui en forma, o en grandària. Jo he fet servir la pasta de full del LIDL i surten 6 porcions com les que us presento. Batrem l'ou i les pintarem amb ell abans de posar la resta d'ingredients.

Rentarem l'albergínia i la tallarem en rodanxes molt fines. Li deixarem la pell. Les salarem una miqueta i les passarem una mica per la paella, per tal al forn no es quedin poc fetes.

Rentarem els tomàquets i els tallarem en rodanxes igual de fines. Si volem podem treure la pell. És opcional.

Tallarem el formatge de rulo també en rodanxes. Jo he disposat, tot depen del tamany de cada peça, 4 rodanxes d'albergínia per coca, dos de tomàquet i 3 de formatge de cabra.

Muntarem les peces, albergínia, tomàquet i formatge de cabra, 2 olivetes, sal i un rajolí d'oli d'oliva. Si volem una mica d'orenga, a mi m'agrada, però no he posat.

A 200º al forn precalentat, durant més o menys 12 o 15 minuts. I ... le voilà! Boníssim i molt fàcil. Salut!!!!!






dimecres, 12 d’agost de 2009

Brownie al microones



Com que avui fa calor he volgut fer servir el microones i sort que ho he fet perquè m'ha quedat perfecte. El resultat és un coc super tendre. És estrany veure un blog que no hagi fet aquesta recepta, no sé qui va ser el primer d'ells en fer-la per això com que sou tants, gràcies a tots per aquesta recepta, Recetas de mamá, Chocolate y Pimienta, Bocados Dulces y Salados, .........


És una recepta totalment recomanable, fàcil i ràpida, i perquè no, d'estiu, perquè no cal engegar el forn.


Ingredients
  • 3 ous
  • 125 g de sucre
  • 3 cullerades soperes de llet
  • 125 g de xocolata
  • 125 g de mantega o margarina
  • mig sobre de llevat en pols
  • 80 g de farina de blat
  • 50 g de nous

Com es prepara

Fondre la xocolata amb la mantega en el microones. Barrejar bé i reservar.

Batre els 3 ous amb el sucre. Incorporar les 3 cullerades de llet i mig sobre de llevat .

Afegir la xocolata amb la mantega (que no aquest molt calent), barrejar. Tirar la farina i barrejar-la bé. Incorporar les nous a trocitos.

Tirar aquesta barreja en el motlle greixat amb mantega i farina (el motlle que no sigui molt gran). Introduir en el microones 5 minuts a màxima potència. I el més important, deixar reposar 5 minuts dintre del micro. ***

***El meu és de 900w i jo l'he tingut 4 minuts i mig.


Qué bo!!!!!!!! Salut!!!!!






divendres, 7 d’agost de 2009

Amanida de cigrons i verduretes


Una bona amanida de llegums a l'estiu, una bona càrrega d'energia i salut. Fàcil de fer i ràpida de menjar. Fresca, suau i acolorida. Amb la calor que fa, a la cuina poca estona. Així doncs hem de buscar receptes que ens vinguin de gust i que no ens facin estar molta estona als fogons. Aquesta, ni un segon, ja que no hem de coure res. Per tant, no hi ha excusa.

Ingredients

  • 1 pot de cigrons ja cuits
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pot d'olives negres sense pinyol
  • 1 paquet de tomàquets cherrys
  • oli d'oliva
  • sal
Com es prepara


Posarem els cigrons sota un raig d'aigua per treure el suc que els acompanya al pot. Netejarem bé els tomàquets i el pebrot perquè els menjarem en cru. Tallarem la ceba en trossos petits. Els tomàquets cherrys per la meitat, i el pebrot a daus.

Començarem a barrejar els ingredients a un bol, els cigrons sense aigua, els tomàquets, el pebrot, la ceba, i les olives negres.

Salarem amb cura, ja que els cigrons ja porten sal, i un bon raig d'oli d'oliva els acompanyarà.
Podem afegir molts més ingredients o que aquests siguin uns altres. Tot a gust del consumidor.

Més fàcil impossible, més saludable no ho sé. Salut!!!!!!!




diumenge, 2 d’agost de 2009

Truita de patata amb tomàquet i pernil


He estat uns dies sense internet per culpa de problemes tècnics i mai millor dit perquè van ser els tècnics d'una altra companyia els que em van deixar sense línia. Resulta que encara hi ha gent que no és professional i desconecten les línies dels usuaris que no ho han demanat i els que ho han demanat continuen amb la seva línia. Coses que passen.
Per cert, he posat control als comentaris perquè darrerament he pogut observar que uns "pajaros" es colaven al meu blog per deixar publicitat subliminar.

Restablert de nou el meu ordre, començo aquest mes amb una recepta molt bona i com sempre fàcil. L'estiu és època de truites. Aquesta és una bona opció.

Poso els ingredients bàsics, encara que es poden fer servir menys quantitats, això és orientatiu.

Ingredients
  • 8 ous
  • 500 g de patates
  • 1 ceba o 1 all porro
  • 125 g de pernil dols a daus
  • 1 o 2 tomàquets segons tamany
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre (opcional)


Com es prepara

Peleu i talleu les patates a daus i la ceba o l'all porro a tiretes primes. Poseu-ho tot junt a fregir amb l'oli d'oliva a foc moderat. Anirem removent.

Pelarem el tomàquet, li traurem les llavors i tallarem la seva carn a daus. Quan estigui cuita la patata i la ceba afegirem el tomàquet, que és l'ingredient que menys triga a fer-se. Llavors abans de retirar afegirem el pernil perquè s'acabin de daurar una mica la resta d'ingredients mentre es fa el pernil. Quan ja ho tinguem ho traurem del foc i l'escorrerem i reservarem.

Ara batrem els ous i posarem una mica de sal. Jo la poso als ous, així m'asseguro de no posar-ne dues vegades i que la truita em surti excessivament salada.

Feu la truita com habitualment feu vosaltres, o més feta o més crua.

Gaudiu-la. Molt bona! Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!