diumenge, 2 d’agost de 2009

Truita de patata amb tomàquet i pernil


He estat uns dies sense internet per culpa de problemes tècnics i mai millor dit perquè van ser els tècnics d'una altra companyia els que em van deixar sense línia. Resulta que encara hi ha gent que no és professional i desconecten les línies dels usuaris que no ho han demanat i els que ho han demanat continuen amb la seva línia. Coses que passen.
Per cert, he posat control als comentaris perquè darrerament he pogut observar que uns "pajaros" es colaven al meu blog per deixar publicitat subliminar.

Restablert de nou el meu ordre, començo aquest mes amb una recepta molt bona i com sempre fàcil. L'estiu és època de truites. Aquesta és una bona opció.

Poso els ingredients bàsics, encara que es poden fer servir menys quantitats, això és orientatiu.

Ingredients
  • 8 ous
  • 500 g de patates
  • 1 ceba o 1 all porro
  • 125 g de pernil dols a daus
  • 1 o 2 tomàquets segons tamany
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre (opcional)


Com es prepara

Peleu i talleu les patates a daus i la ceba o l'all porro a tiretes primes. Poseu-ho tot junt a fregir amb l'oli d'oliva a foc moderat. Anirem removent.

Pelarem el tomàquet, li traurem les llavors i tallarem la seva carn a daus. Quan estigui cuita la patata i la ceba afegirem el tomàquet, que és l'ingredient que menys triga a fer-se. Llavors abans de retirar afegirem el pernil perquè s'acabin de daurar una mica la resta d'ingredients mentre es fa el pernil. Quan ja ho tinguem ho traurem del foc i l'escorrerem i reservarem.

Ara batrem els ous i posarem una mica de sal. Jo la poso als ous, així m'asseguro de no posar-ne dues vegades i que la truita em surti excessivament salada.

Feu la truita com habitualment feu vosaltres, o més feta o més crua.

Gaudiu-la. Molt bona! Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!

13 comentaris:

Mercè ha dit...

Olles, celebro que hagis pogut restablir l'ordre i hagis recuperat la connexió! :)
Aquesta truita, és genial per menjar a la fresca. :)
Petons!

manel ha dit...

aquest vespre he fet una truita de patata clàssica, amb ceba, però aquesta versió em sembla digna de ser provada.
celebro que tornis a estar connectada i s'hagin superat els problemes, que fa molta ràbia si et cauen del cel d'aquesta manera sense tenir-hi cap intervenció.

xocolata ha dit...

Hola Olles!
Aquesta truita és digne d'aquelles que feien les mares per portar el diumenge a la platja i passar-hi tot el dia.
No se m'hagués passat pel cap posar-hi tomàquet a la truita.
Molt bona idea!
Tornaré de visita a la teva cuina, segur.
Mònica

Clemenvilla ha dit...

Acabo de llegar a casa y si me pones un trocito de esta tortilla delante no dejo ni las migas, qué buenaaaaaa!!!!

Anna ha dit...

Olles, esta tortilla la hice una vez, pero como que no gustó mucho el tomate en la tortilla, a mi si que me gustó y esta tuya tiene un corte exquisito. Que tengas un buen fin de semana.

Glòria ha dit...

Superats els problemes tècnics, bentrobada una altra vegada. No he fet mai truita de patata amb tomàquet, suposo que deu quedar molt melosa. Queda apuntat per a un sopar d'estiu, que encara ens en queden molts, eh?.

Fins aviat

A peu coix ha dit...

A l'estiu un sopar a la fresca i aquesta truita... Un plaer.
A l'hivern al costat del foc i aquesta truita calenta... Dos plaers.
Salut
bloc pa amb oli i xocolata

PUNTIYO ha dit...

Qué rica, más que eso, deliciosa.

recetasdemama ha dit...

Menos mal que ya he cenado...¡¡madre mía, qué pinta tiene esa tortilla!!

Besos. ana

salvia ha dit...

Me encantan las tortillas de patata con lo que sea y esta tiene una pinta deliciosa!!! Besotes!!!

Vanesuky ha dit...

Quina delicia!!A mi Ganxeta, m'agraden les truites de patates més fredes que no calentes!!I aquesta fa un goig!

Petons maca!

Vanesuky.

Margarida ha dit...

Jo sí he menjat truita amb tomàquet i m'ha agradat molt. El que no he provat és aquesta combinació que fas tu, i ha de ser realment bona.
Una abraçada

Gemma ha dit...

Quina combinació més bona, no l'he feta mai així i trobo que ha de quedar molt rebona. Una truita de patates més melosa i molt més gustosa. Me l'apunto!