dijous, 2 d’octubre del 2008

Morrons farcits




Potser pensem que només es poden fer farcits els pebrots del piquillo, però hi ha moltes més possibilitats, entre elles els pebrots vermells, els coneguts com a "morrons". A mi al forn, escalibats m'agraden molt, amb un rajolí d'oli i una mica de sal, ja són bons. Us presento ara una de les possibilitats que sovint fem a casa meva, casi m'agraden més que les que jo anomeno com a cornucòpies, es a dir, els piquillos de tota la vida.
El farcit del pebrot és el que normalment coneixem a Catalunya com a pilota, la pilota que es posa al caldo, sí, aquesta. O pot ser per a molts i moltes de vosaltres una altra versió dels ingredients de les mandonguilles, segons receptes vàries. Les proporcions dels ingredients van en funció dels pebrots que es volen farcir.

Ingredients

  • 4 pebrots vermells grans
  • 500 g carn picada porc
  • 3 cuixes de pollastre netes i picada la seva carn
  • 2 ous
  • molla de pà
  • llet
  • pebre blanc (al gust)
  • sal
  • julivert
  • safrà
  • all (a gust la quantitat)
  • un grapat de pinyons

Com es prepara

Netegarem els pebrots i els hi tallarem la part de les llavors i la tija deixant una obertura per a poder farcir-los amb facilitat.

Per altra banda, prepararem els ingredients del farcit. Posarem a remull la molla de pa , amb una mica de llet. Picarem molt petit l'all que volem incorporar. Posarem la carn, barrejada a un bol al qual afegirem els ous, els consiments i la sal, la molla de pa escorreguda, els pinyons, el julivert tallat petitet. Ho barrejarem tot molt bé perquè els ingredients quedin integrats entre si.

Quan tinguem aquest fracit omplirem els pebrots i els disposarem en una safata de forn, incorporarem un rajolí d'oli per damunt i els ficarem al forn precalentat a uns 180º. El temps, fins que es faci el farcit i els pebrots quedin escalibats.

Aquests pebrots també es poden fer dins el caldo, i no cal posar-los al forn. També estan molt bons, qüestió de gustos.

Salut i a disfrutar!!!!!!!!!




6 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Ganxeta, avui sóc jo, la primera! i la veritat és que aquests pebrots m'han agradat força. Es veuen un plat força important.
PTNTS
Dolça

dolorss ha dit...

És una bona idea : la mateixa carn de la pilota. Ara que ve l'hivern podem fer "doblete" amb uns mateixos ingredients.
M'agrada!!!

Delicias ha dit...

Molt bona idea guapa, això de farcir els pebrots amb la pilota, com la Dolors, pensem que així podem fer doblete.
Nosaltres els farcim amb un sofregit de carn, però aquest amb pilota el supera i de llarg. Prenem bona nota.
Un petonàs!!!

Gemma ha dit...

Molt bona recepta, i molt a l'estil de l'Arguiñano ;)
M'encnaten aquestes receptes acabades al forn, són molt pràctiques! I els pinyonets segur que donen un toc al farcit boníssim!

Sara ha dit...

Potser us semblarà un comentari estúpid... però us prometo, que em sembla molt "tradicionalment modern" això dels pebrots al brou!

Una altra d'aquestes idees per tenir en cartera (m'encanta la pilota!)

Petons

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Gràcies Noies per la vostra visiteta. M'alegro que us hagi agradat la idea. Visca el doblete, hem d'aprofitar al màxim el temps que tenim i l'enginy es supera, la tradició també ajuda.

Salut!!!!!!!!!!!!!!