dimarts, 17 de febrer del 2009

Croquetes de "cocido"




Com ja vaig dir a la meva recepta de croquetes de pernil per fer unes bones croquetes s'ha de fer una bona beixamel. És la mare dels ous, la base d'aquesta recepta tant popular que fins i tot Cervantes en parla al seu llibre el Quixot, però ves a saber com eren aquestes perquè no en parla molt bé i a més aquestes eren de formatge.

Ara quan fas "cocido" si et queda carn, ja saps lo que has de fer, croquetes. Com aquestes, la veritat és que tenia més ganes de croquetes que no de cocido, el fer-lo, doncs una excusa per poder menjar croquetes desprès.

Ingredients
  • 200 g de carn de cocido, pollastre (cuixa), vedella, codillo de porc... (lo que més agradi)
  • 1 ceba petita
  • 500 ml de llet
  • 3 cullerades de farina
  • pebre negre
  • sal
  • oli per fregir (jo sempre oliva)

Com es prepara


Un bon rai d'oli d'oliva a una paella i fregim la ceba. Jo la ceba la retiro i aprofito l'oli que ja està aromatitzat. Llavors afegirem la carn que ja està cuita, amb els sabors que la verdura i els cigrons deixen al cocido. Si agraden amb "tropezones" ho picarem no tant fi, si agraden sense tropezones ho triturarem més. A mi m'agrada finet i ho he passat per 1,2,3 picadora......

Llavors afegim la farina, i anem movent perquè es faci la farina, ja que sinó es seu sabor serà cru. Per ultim afegirem la sal, la pebre i la llet, poc a poc, ja que anirà espessant-se a mesura que s'escalfi.

A foc suau continuem regirant amb el batedor sense parar, per evitar la formació de grumolls, com més es cogui la beixamel millor, ja que la beixamel serà més fina. Si creiem necessari afegirem més llet per si ens ha quedat molt espessa.

Quan estigui llesta la deixarem refredar. Ara només ens queda modelar les croquetes, passar-les per ou i pa rallat i fregir-les en abundant oli, i a gaudir.

Salut!!!!!!!!!!


30 comentaris:

Maria ha dit...

Totalment d'acord. Sense una bona i adequada beixamel, ja pots tenir una bona farça que si no has encertat amb les proporcions i el punt de sabor, les croquetes no es que siguin dolentes, però no són d'alló bones, bones.
Les teves, així a la foto, sembla que em busquin... Dona-lis la meva adreça...

La cuina vermella ha dit...

Quan fem escudella i carn d'olla, aprofitem el calder tot fent croquetes i he de dir que son les meves preferides. No he tastat mai les del cocido però segur que son delicioses. Com bé dius, la beixamel la mare dels ous!! petons reina.

Anònim ha dit...

Me encanyan esas deliciosas croquetas de cocido, todo sabor y salud.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Parella vermella, són molts semblants a les vostres, la carn d'olla i el cocido, cosins germans. per tan imagineu-vos el s resultats.

No és per res, pero com fallis a la beixamel, falles amb tot. MAria i elo, enimeu-vos que són molt fàcils.
Salut!!!1

Rosa ha dit...

Pues te copio tu receta para hacerlas en cuanto acabe las que hice la ultima vez, las preparo de forma parecida, pero de pollo y jamon serrano, de la carne del cocido no las hice nunca, asiq ue me estrenaré.
Un besito Ollas

Anònim ha dit...

Nunca hago croquetas con la carne del cocido, porque en mi casa gusta más en ropa vieja... pero a mi me encantan esas croques

josep ha dit...

Olles,

Molt bones aquestes croquetes. A mi la carn que més m'agrada es la de pollastre tot i que les altres no em desagraden. Això si, l'oli d'oliva sempre!.
Una abraçada

Vanesuky ha dit...

Tenen una pinta tan, però tan deliciosa, que surten de la pantalla de l'ordinador!!!
Jo les faig de vegades i són boníssimes!!

Petonets maca!

María José ha dit...

No sé porque pero siempre las hago de jamón.Ahora veo éstas....y tengo ganas de hacerlas con la carne del cocido, me imagino el saborcito....¡ Qué ricas !.
Un abrazo,
María José.

Gemma ha dit...

A vegades fa mandra fer croquetes, però no hi ha res com unes bones croquetes casolanes, oi? I així, s'aprofita tot el subproducte del cocido... A la cuina, ben sovint és millor el subproducte que el plat original, je je je...

No tot són postres ha dit...

Bones, ganxeta, jo no les faig de cocido,les faig de la carn del caldo, però m'imagino que deuen ser gairebé iguals.
Va ser una de les meves primeres receptes al blog, jjjee, sembla que faci segles i total, uns quants mesos...
PTNTS
Dolça

Mini Chefs ha dit...

mummmmm, quina pinta aquestes croquetes... m'encanten i abans no m'agradaven les que feia la meva mare... però ara... que bones.
Guarden algunes per a mi!!!!

Eva Flores ha dit...

Quina enveja em feu els qui sabeu fer croquetes, jo sóc un petit desastre am elles, déu ser herència de la mare que no li surten ni congelades.
Aquestes han d'estar boníssimes!!!
pt!

Pilar ha dit...

A mi me encantan las croquetas en todas sus versiones, menos las de queso, las de cocido mis preferidas. Hoy tengo para comer croquetas de berengena, son buenas también.
Me comentas que compras las migas en Sabeco, ¿en que Sabeco?, pues yo las busque y no encontré. Gracias. Un abrazo

la vella carmanyola ha dit...

La meva mare quan vaig marxar de casa em va dir: tot el del caldo mai es llança. I la veitat es que no se si a casa te més exit el caldo ho les croquetes de despres. A més a nosaltres ens agraden fredes. Quan en faig en faig moltes i les poso en un o dos tupper a la nevera i cada vegada que passe'm per davant... jejejeje

Belen-Entre platos ha dit...

uuummmmm,lo que me gustan las croquetas y de cocido estan muy ricas.

UN SALUDO
belen

xaro ha dit...

Que bones!!!!! Ara n'agafaria un parell per sopar.......

angels ha dit...

Donen ganes de fer caldo per després poder fer aquestes croquetes.

Mercè ha dit...

Oh, aquestes croquetes tenen una pinta deliciosa!! Jo també aprofito la carn de l'escudella per fer-ne croquetes! I que bones!! Petons!

dolorss ha dit...

Si senyora aixó son unes bones croquetes, i amb una bona beixamel.

Rosa ha dit...

Para mí las de cocido las mejores. Son las que más cocino. Te han quedado estupendas.
Besos

salvia ha dit...

Esto es complementarse, yo he hecho el cocido y tu con las sobras de la carne unas bueníiiiisimas croquetas!!! je je je, me encantan!!! Un besazo!!!

Anònim ha dit...

M'encanten les croquetes i aquestes amb el cocido han d'estar boníssimes...me l'apunto

Cuinagenerosa ha dit...

olles, a casa, com la parella vermella, no fem cocido, però suposo que les carns deuen quedar com les de l'escudella, i realment les croquetes que en resulten són espectaculars, com les teves, han de quedar així, no d'aquelles tan perfectes que semblen congelades.

Massitet ha dit...

Hola, hola!
No solament són bones, és que les vostres són espectaculars! Cremosos com ami m'agraden!
Per cert, una vegada vaig llegir al bloc Ligasalsas que, per fer-les més gustoses, es pot canviar una part de la llet de la beixamel pel brou del putxero.
El dia que en faci (no n'hem mai d'aquestes, i mira que n'hem fet!) faré al teva recepta amb una part de brou, a veure com queda!

Salut!

bajoqueta ha dit...

Què bones són les croquetes!

Reme y Núria ha dit...

En aquests temps cal aprofitar tot a la cuina i és que las croquetes són una delícia.
petons.

Reme y Núria ha dit...

Pasate por mi blog a recoger un regalito si te apetece.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Aquestes croquetes deuen estar de mort!!!

Hilda ha dit...

: O
maaaadre mia que maravilla...
me gustan las croquetas de lo que sea...no lo puedo remediar...
y estas tuyas están para echar mano a la pantalla...

besos