dijous, 5 de febrer del 2009

Musclos amb romesco





Aquesta recepta a banda de fàcil, és ràpida, ràpida de menjar.

Ingredients
  • musclos
  • salsa romesco******
  • vi blanc
  • aigua
  • sal

Com es prepara

Netejarem els musclos sota l'aixeta i els hi traurem les algues que tinguin a la closca. Farem els musclos al vapor amb aigua i un bon raig de vi blanc i una mica de sal, no molta. Quan s'obrin quasi tots, perquè sempre queda algun que no obre, ja estan llestos. Separarem les closques i traurem les parts que queden buides de carn.
Quan estiguin freds o almenys a temperatura ambient començarem a disposar la salsa pel damunt de cada musclo. Llestos per menjar.


**** La salsa Romesco

Com faig jo aquesta salsa
  • 1 cabeça d'alls escalivats
  • 1 all cru
  • 100 g d'ametlla torrada
  • 30 g d'avellanes torrades (les de Reus les millors)
  • 4 o 5 tomàquets madurs escalivats
  • 1 torrada de pa petita una mica mullada en vinagre
  • la carn d'una nyora
  • un bon raig d'oli d'oliva
  • sal

Com es prepara

Pelem els tomàquets i els posem a un bol, afegim els alls escalivats, la sal i l'oli i poc a poc anem barrejant amb l'ajut de la batedora. Afegim el pa i la carn de la nyora, l'all cru i continuem batent. Llavors afegim les avellanes i les ametlles que han d'estar molt picades, o amb la mà de morter o amb la picadora (la que tingueu). Les afegirem a la salsa obtinguda abans i continuem batent. A mi personalment m'agrada molt fineta, però tot depèn de la consistència que ens agradi agafi.

17 comentaris:

Maria ha dit...

Mira que a casa mengem salsa romesco, comprada generalment, i mai se m'hagués acudit posar-la als musclos. Trobo que és una molt bona idea, barrejar-ho.
Apuntat...

Mercè ha dit...

I tant que és ràpida de menjar!! Els musclos és d'aquelles coses que quan començo no paro!! ;)

dolores ha dit...

Que buena idea para los mejillones!!

Me la anoto.
feliz jueves!!!!
besos

dolores

Gemma ha dit...

Una combinació perfecte, ha de ser un dóna'm dóna'm ;)

No tot són postres ha dit...

Ganxeta, recepta clàsica de la nostra zona, el secret un bon romesco i els musclos de roca...., sense comentaris! Un 10.
PTNTS
Dolça

Vanesuky ha dit...

Els musclos no em fan, però el romesco, ohhhh el romesco, m'encanta!!
Amb carn, com xató, amb peix, m'ho fotria a cullerades!!je,je!!

Petons guapa.

Anònim ha dit...

La romesco es una salsa deliciosa, quizá no demasiado reconocida.

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanten els musclos...aquest cap de setmana aniré a plaça a comrpar-ne!!! Genial la idea del romescu, si bé en mengem amb maionesa, ben bons estaran amb la salsa romesco!!
Petunets,
Eva.

maragda ha dit...

Qui diu musclos de roca! 2 kg d'aperitiu x 2 persones, entre pit i espatlla que ens hem jalat. I el romesco que bo!
Sí senyora, digue'm-ho clar: les avellanes de Reus les millors i de Denominació d'Origen Protegida, com diem a casa: petites però matones!
Petonets d'avellaneta!

María José ha dit...

Siempre me ha llamadao la atención esta salsa. Ya he tomado nota de como se hace.
Un abrazo,
María José.

Anna ha dit...

Unos mejillones sin duda exquisitos, esa salsa les dá un toque especial. Besos.

Cuinagenerosa ha dit...

olles, saps que em sembla que no he fet mai la salsa romesco a casa? per aquí no és tradició, i quan la faig servir, és comprada, hi ha marques bones però segur que no té res a veure amb aquesta que fas tu. i la veritat és que sobre aquests musclos per força ha de ser ràpida de menjar.
salut!

La cuina vermella ha dit...

Quina boníssima idea pel vermouth del diumenge!

salvia ha dit...

Esta te la copio ya ya ya!!!! Besotes!!!

Anònim ha dit...

qué plato más rico, me encanta, y con esa salsa, hummmm

RUBEN ha dit...

Hola!!! Una recepta senzilla i ben bona... Jo acostumo a comprar la salsa romesco, potser ja és hora de que la faci a casa gràcies a la vostra recepta, no?

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Feu la salseta, i ja veureu que contents us poseu. Feu els musclos i ja veureu quin aperitiu de diumenge. Salut!!!!!