divendres, 3 de juliol del 2009

Sopa freda de cogombre i iogurt

Em va encantar la recepta que la Dolorss ens presentava fa pocs dies, Sopa de Pepino y yogurt. A un dels comentaris que vaig deixar a les seves receptes li vaig dir que aquella nit queia per sopar, i va caure, va caure dilluns i caurà avui. Amb la calor que fa us asseguro que queda que ni pintada. Refrescant és poc. Deliciosa, suau i fàcil de fer. Una sopa o crema freda de 10.

Els ingredients els he variat una mica, els meus iogurts són desnatats i menta fresca no en tinc, la tinc assecada, però l'aroma el dóna igual. Animeu-vos.




Ingredients

  • 2 iogurts naturals desnatats
  • 3 cogombres
  • menta
  • 1 tomàquet
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre

Com es prepara


Com diu la Dolorss s'ha de menjar molt freda per tant es important que estigui feta amb temps perquè així estigui fresqueta a la nevera.

Pelarem els cogombres (un tros el farem servir per a la guarnició). Els tallarem i els picarem afegint els iogurts amb l'ajut d'una batedora. Ha de quedar una cremeta fina. Amanirem, oli, sal i pebre al gust. I a la nevera.

A l'hora de servir, afegirem el cogombre i el tomàquet tallat a daus molt petit i afegirem un rajolí d'oli.

A gaudir. Salut!!!!!

16 comentaris:

Glòria ha dit...

Una altra crema fresqueta per aquests dies de calor!. M'agrada el cogombre però si el pelo tot, em repeteix. A les amanides, el pelo a ratlles i així no em "torna". Es podria fer igual amb la crema?

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Glòria,
Jo crec que sí. S'haurà de tastar. No sabia jo aquest truc. S'havia lo dels extrems que és lo que realment és amargant del cogombre, però lo de deixar la part de la pell. Perquè no, ara et quedarà amb una mica més de color. Saluttt

dolorss ha dit...

Veig que us ha agrada't que repeteixes!!
De fet és un plat econòmic, ràpid, sa, baix en greixos, molt bo, agraït, pocs ingredients, ... no segueixo e que no? Je,je,..
Em permets que contesti a la Glòria? Gràcies.
És pot posar amb una mica de pell clar que si, et quedarà menys blanc, amb “piquets” de color verd però és bo igual.
Aixó de no pelar-lo del tot per que no repeteixi no en tenía ni idea, bon truc que cal anotar.

Petons .

Mercè ha dit...

El cogombre no m'agrada gens, però aquesta sopa és semblant a una que es fa l'Alfred i a ell li encanta. Alguna suggerència per comptes del cogombre?
Petons!

Clemenvilla ha dit...

Una crema fresquita, ummmmmm qué bien!!!!! Yo el pepino suelo dejarlo con piel para el gazpacho, pero tampoco sabía que era para que no amargue, siempre aprendemos algo.

Delicias ha dit...

Olles entre tu i la Dolors ens heu convençut que aquesta sopa freda deu estar boníssima, sobre tot lleugera que no va gens malament per la calor d'aquest últims dies. T'ha quedat molt ben presentada. Un petonet

Unknown ha dit...

Original idea que nos ha encantado.

Maria ha dit...

Sempre he vist aquesta recepta i mai m'he animat a fer-la. Potser que ho provi..
Aquesta és una recepta de ... salut !!!

bajoqueta ha dit...

Quan me la va enviar ja me va cridar l'atenció, segur que la provarem un dia d'estos tant calurosos que no sé què fer :)

Gemma ha dit...

Ideal per prendres fresqueta i fer passar la calor d'aquests dies... a casa també caurà aquesta setmana mateix.
No coneixia el truco de la Glòria per evitar que repetixi... ho haurem de provar ;)

Rosa ha dit...

Pues otra más que me copio, yo la haré con yogurt desnatado como tu, y por suerte tengo menta fresca asi que la semana que vienbe la hago.
Un besito y buen finde Olles

Mietta ha dit...

buenísimo para los días de calor!!! yo últimamente aliño la ensalada de lechuga, pepinos y tomates con el yogur, sumo de limón y pimienta negra molida - tiene sabor delicioso!

Anònim ha dit...

¡¡Ay, que rica!! eso es lo que apetecen, comidas fresquitas

illetapitita ha dit...

Una sopa ben però que ben fersqueta!
La tinc pendent per fer, per aquests dies és ideal!
Una abraçada!

La cuina vermella ha dit...

Que refrescant està aquest blog tan blau, m'encanta. La sopa freda és una passada ja que la mescla dels dos ingredients és fabulosa. Un petó.

La cuina vermella ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.