divendres, 7 d’agost del 2009

Amanida de cigrons i verduretes


Una bona amanida de llegums a l'estiu, una bona càrrega d'energia i salut. Fàcil de fer i ràpida de menjar. Fresca, suau i acolorida. Amb la calor que fa, a la cuina poca estona. Així doncs hem de buscar receptes que ens vinguin de gust i que no ens facin estar molta estona als fogons. Aquesta, ni un segon, ja que no hem de coure res. Per tant, no hi ha excusa.

Ingredients

  • 1 pot de cigrons ja cuits
  • 1 ceba tendra
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pot d'olives negres sense pinyol
  • 1 paquet de tomàquets cherrys
  • oli d'oliva
  • sal
Com es prepara


Posarem els cigrons sota un raig d'aigua per treure el suc que els acompanya al pot. Netejarem bé els tomàquets i el pebrot perquè els menjarem en cru. Tallarem la ceba en trossos petits. Els tomàquets cherrys per la meitat, i el pebrot a daus.

Començarem a barrejar els ingredients a un bol, els cigrons sense aigua, els tomàquets, el pebrot, la ceba, i les olives negres.

Salarem amb cura, ja que els cigrons ja porten sal, i un bon raig d'oli d'oliva els acompanyarà.
Podem afegir molts més ingredients o que aquests siguin uns altres. Tot a gust del consumidor.

Més fàcil impossible, més saludable no ho sé. Salut!!!!!!!




14 comentaris:

Vanesuky ha dit...

Quina bona pinta que té aquesta amanida!!I amb olivetes negres,hummm!!!
Molt bona idea amb aquestes calors!!

Petons ganxeta.

Vanesuky.

Clemenvilla ha dit...

Me encantan este tipo de ensaladas, procuro hacerlas varias veces por semana con lentejas o alubias también.
Tiene un colorido que entra por los ojos.

Mònica ha dit...

Aquests cigrons tenen una pinta boníssima!, i a més pot ser perfectament plat únic. Tanta calor fa marxar la gana i un plat així ve molt de gust i és molt complert. Si hi posem una mica de tonyina o ou dur ja tenim un plat nutricionalment excepcional.

Fins aviat
Mònica

Unknown ha dit...

Genial la idea de poner legumbres en todo tiempo, hasta en verano. Son muy necesarias para nuestro organismo y la gente habitualmente lo olvida.
Salud, Olles.

bajoqueta ha dit...

Què bona i què facileta.

A vore qui té c.. de menjar cigrons calentes en "potaje" jajaja.

La cuina vermella ha dit...

Amb aquest plat robaré el cor a mon pare, ja que l'amanida de cigrons li xifla!!! moltes gràcies per compartir la teva recepta. un petó enorme.

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Molt fresca,gràcies per la idea.

bloc pa amb oli i xocolata

tartasacher ha dit...

Hola Olles:
Qué buena esta ensalada de garbanzos. Una estupenda forma de comer legumbres en verano. Me ha encantado la receta de la coliflor y voy a tomar nota de ella. Es una gran idea. Besos mil y gracias por venir por mi sitio y dejar tus bonitas palabras. Estoy llevando un verano un poco regular y tengo muy poco tiempo. Gracias de nuevo

Anna ha dit...

Una ensalada muy nutritiva y refrescante para el verano, todo lo que sea no encender los fogones, bien venido sea. Besos, que tengas un feliz verano.

Cuinagenerosa ha dit...

aquest plat no hauria de faltar mai a l'estiu, boníssim. no cal dir si coem els cigrons a casa ;)

Maria Dolores ha dit...

Que buenas las ensaladas de legumbres y verduras yo me la preparo con alubias y para mi solita los demas no quieren, no saben lo que se pierden.
Besos

Margarida ha dit...

I a ni que m'encanten els cigrons! Però a casa només volen llenties... (i a mi les llenties només m'agraden calentes!)
Quin color més bonic té aquest plat, amb tanta variació. I,com dius,super saludable!
Una abraçada.

salvia ha dit...

Las ensaladas!!! eso es lo único que apetece con este calor, la tuya tiene muy muy buena pinta!!! Besotes!!!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Se trata de uan harmonia de colores, de sabores y de nutrientes. Fresquita, pues no podemos resistirnos. Animaros. Lo de los garbanzos, pues un sugerimiento. Salud!!!!