dijous, 20 d’agost del 2009

Crestes de xoriço



Aprofitant que vaig encendre el forn l'altre dia, perquè avui no podria amb la calor que fa, doncs vaig fer vàries coses. Aquestes crestes són una de les receptes fetes aquests darrers dies. Boníssimes. Es poden fer fregides, però com que ja que tenen greix no afegirem més i al forn són una mica més suaus. Oi?

He descobert al Mercadona, i no és per fer publicitat, a la secció de carns, una carn picada de porc adobada estil xoriço. Deliciosa. Per fer macarrons i per fer aquestes crestes, encara que amb uan empanada estaria també deliciosa.

A casa meva la meva mare en sap de fer el farcit del xoriço, però jo no li acabo d'agafar el punt i per tant no m'arrisco. Compro la carn ja feta. Molt bona us ho asseguro.



Ingredients
  • obleas per crestes
  • carn adobada o xoriço fresc (sense la pell)
  • 1 ou



Com es prepara

Farcirem les oblees amb la carn i les doblegarem per la meitat per formar les crestes. Farem les cantonades amb l'ajut d'una forquilla per tal quedin una mica decorades. Les pintarem amb ou batut. Les posarem al forn precalentat ben fort uns 15 minuts i ja està. Ben fàcils i ben bones.
Salut!!!!!


14 comentaris:

María José ha dit...

Estoy haciendo un recorrido por mis blogs amigos.¡ Qué de cosas me he perdido !
Me llevo una de tus crestas para el camino.
Un abrazo,
María José

ELS PEIXOS ha dit...

M´encanta´n les crestes..amb xoriço no n´hi menjat mai , deu ser boníssim, el xoriç és lo meu però per el colesterol no pot ser.

No tot són postres ha dit...

Hola Olles, ganxeta... quanta raó tens amb això del forn i de la calor, és que no pots bellugar-te amb la xafogor que ens fa per Reus i rodalies!
Benvinguda al món de les crestes! a mi m'encanten i les faig de totes maneres i sempre trobo que surtemn bones.
M'apunto això de la carn adobada de xoriço del Mercadona, a veure si la trobo i la tasto,
PTNTS
Dolça

Unknown ha dit...

me hace gracia, disculpa, que a las empanadillas les laméis crestes.
Mola.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Puntiyo, esto de que a las empanadillas las llamemos crestas supongo que es por la forma, pero la verdad es que es un nombre original.

Dolça, lo pràctica que és aquesta carn, els macarrons queden de vici i no és molt forta. No és per res, però és un bon invent.

Maria José, no se pierden nunca las cosas que publicamos, se mantinen en el blog y se comparten con amigas blogueras.

Els peixos, jo també en tinc una mica de colesterol, però et puc assegurar que aquesta carn és molt lleugera, si vols fer-la servir per fer algun tipus de sofregit treu-li el greix que desrpen una vegada cuinada, aquest és el truc. Aquí és on es concentra la bomba en el greix i si aquest no es treu i es menja doncs ja està.
El xoriço si el vols afegir al menjar el pots bullir a banda perquè tregui tot el greix , i el treus i l'afegeixes al plat que preparis, no és lo mateix però és més saludable.

Salut a totes!!!!!

bajoqueta ha dit...

M'encanten les crestes en qualsevol farciment. M'en menjaria una d'estes per berenar :)

La cuina vermella ha dit...

Preciosa, holaaaaa!!!! ostres que bé ens haguessin anat les teves crestes enxoriçades quan tornàvem de festa durant aquesta festa major. Un petó

HAVE REAL PIES IN BARCELONA ha dit...

Riquísimas, yo siempre lo relleno de atún y huevo con tomate, con carne no lo he hecho nunca. Tomo nota.
Besos,
Nuria

Maria Dolores ha dit...

Al leerlo imaginaba otras "crestes" je,je
De calor no hablemos pero las crestes me gustan con cualquier relleno y con este estarán muy buenas.
Besos

dolores ha dit...

Qué ricura!!!

Te cojo una para el almuerzo del domingo,

me encantan!!!

saludos,
dolores

josep ha dit...

Les crestes sempre són un recurs que sempre et solucionen molts problemes. Aquestes de xoriço han d'estar boníiiiiiissimes!
Una abraçada

Marga ha dit...

Hola !!!

Acabo de descubrir el teu blog i estic maravellada de les coses tan bones que hi trovo !!!
Tinc al forn unes crestes, sempre les havia fet freixides pero avui las provarem aixi.
Ja et dire com han quedat !!

Marga

Marga ha dit...

Han quedat bonisimes !!!

Gracies per la idea.

Un petó.
Marga

No tot són postres ha dit...

Olles, ganxeta, ja torno a ser jo. EScolta la carn adobada la compres al Mercadona, però està en forma de xoriço o la trobes com a carn picada? Es que hi acabo d'anar i no he sabut veure la carn picada i m'ha semblat entendre que tu la compraves així!
PTNTS
Dolça