dissabte, 14 de febrer del 2009

Coques de briox




És com la pasta de briox.

Ingredients
  • 1 quilo de farina
  • 150 g de sucre
  • 10 g de sal
  • 50 g de llevat de forner en pols
  • 3 ous
  • 100 g de mantega o sagí
  • 200 g d'aigua o llet
  • llimona rallada

Com es prepara

Jo vaig fer la meitat dels ingredients. Pasteu-lo tot. Si queda una massa tova afegir una mica més de farina. I si pel contrari queda massa dura, doncs una mica d'aigua. La massa ha de ser ni dura ni tova. Deixarem que reposi una horeta més o menys. Desprès passar una mica d'oli per damunt i tornar a treballar-la.

La disposarem a la safata amb la forma que més ens agradi, jo vaig pensar en fer-la tipus tortell, ja que lo que més m'agrada de la coca són els cantons i així tinc per dos costats. L'ensucrarem per damunt i al forn a 190 a 200º uns 20 minuts.

Si agafa color ràpid doncs la taparem amb paper d'alumini.

Salut!!!!



23 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta coca parla per sí sola, esponjosa i tan ensucrada que bona que ha d'estar. Es molt bona idea presentarla com si fos un tortell...
Recors.

Glòria ha dit...

Ummmmmm! que bo el briox!. Ami també m'agraden els crostons de les coques. Bona idea això de fer el tortell!.

Anònim ha dit...

Osti, molt ben pensat això de fer-lo en forma de tortell per tenir més vores! Ha d'estar boníssima aquesta coca! Gràcies per compartir la recepta! Si m'animo faré brioxets!

Mercè ha dit...

Oh, m'encanta el brioix! I aquesta coca ha de ser deliciosa!! Prenc nota de la recepta! ;)

Belen-Entre platos ha dit...

madre mía que pinta tiene este dulce,ahora mismo te cojía un buen trozo para desayunar.

UN SALUDO
belen

Gemma ha dit...

Mira, en canvi a mi no m'agrden gaire els cantons... millor, així tu i jo ens entendríem a l'hora de repartir la coca ;)
Les coques tipus brioix, que han de fermentar amb llevat de forner, sempre em fan molt respecte... la teva t'ha quedat ben esponjosa, ha de ser deliciosa!

No tot són postres ha dit...

Ganxeta,com es nota que s'acosta dijous gras! Molt maca aquesta coca, però jo, com la Gemma, amb la forma convencional, la teva té massa cantons!
PTNTS
Dolça

Vanesuky ha dit...

Se'm fa la boca aigua!!!
Quina cosa més toveta!!T'agafo un trocet per esmorçar!!

Un petonet guapa.

Maria ha dit...

Ets la reina de les coques,tu...
Et surten totes esplèndides.. Es veu molt bona..
Ara jo amb la panificadora ja encerto més però pastant.. res de res..

la vella carmanyola ha dit...

Jo això de les fermentacions amb llebat de forner no ho porto massa bé!

Em tindre de començar a estrenar i provar de fer aquesta que es veu ben simple.

T'ha quedat exel.lent!!

Elena ha dit...

que bo el brioix,,es dels millors escorçar que ia,un petò.

María José ha dit...

Este tipo de recetas de bollería me encantan. El fin de semana pasado hice una muy parecida que tengo pendiente de publicar y nos encantó.
Desayunar una rabanada de "coque de briox" tiene que ser algo especial.
Buen fin de semana,
María José.

Anònim ha dit...

¡¡Madre mía¡¡ qué buena pinta tiene

Anònim ha dit...

Hola dolceta!!! que bona aquesta coca, un día comentava que al poble per sant Blai fem una coca igual a la que tu has fet de forma i en diem " el rollo " és una coca de pa dolç molt perfumada amb matafaluga , d´aspecte és igualet , pero prova-ho amb força matafaluga i veurás quina flaire.
Un petonás , ah i passa per Porrera , que ho tens a prop i al forn de pa mira de comprar una coca d´ou, es de bona...i llangonissa i botifarrons ,a la carniceria li dius a la carnicera que vens de part de la Rosamari.
ja em diras!
ptnts

tartasacher ha dit...

Hola Olles:
Muchas gracias por tu cariño. Deliciosa receta. Me encanta. Gracias mil por todo.

Anònim ha dit...

Olles, que t´acabo de dir, Dolça, ha estat un lapsus,perdó , però com totes som de Reus....( be jo de naixement i adopció )de vegades se me´n va l´olla i he corregut massa en publicar, em passa sovint,amb el que dic també em va més de pressa la llengua que el cervell.
Rectificat queda.

Pilar ha dit...

Coca de briox!, mmm... debe estar deliciosa y la presentación magnífica. Petons

La cuina vermella ha dit...

el briox ens agrada moooolt, i la teva recepta és del tot genial. Em editat un vídeo, a veure si veus algú que coneixes!!
petons.

bajoqueta ha dit...

Acabo de veure que al Blog de cuina de la Dolors han posat una entrevista seua molt interessant.
I surt lo teu blog al minut 5.
http://blogdecuina.blogspot.com/2009/02/mi-primera-entrevista.html

maragda ha dit...

A veure si ens atrevim a fer-la! perquè ha d'estar de rexumet! Petons ensucrats!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Companys i companyes d'afició, porto uns dies una mica atavalats, i casi no tinc temps de conectar-me. Avui estic una mica més calmada i sembla que us podré contestar a tots i totes. Animeu-vos a fer aquesta coca, la veritat és qu eem va sorprendre. Un mos i una mica de xocolata calenta ens ajudarà a superar aquest fred. Salud!!!!!

Rosa ha dit...

Ollas es pàrecida a la masa de los suizos?, es que pienso hacerla en cuanto tenga un ratito.
Un besito wapisima

dolorss ha dit...

Al veure-la he pensat també amb una bona xocolata desfeta!!!!