Ingredients
- 1 quilo de farina
- 150 g de sucre
- 10 g de sal
- 50 g de llevat de forner en pols
- 3 ous
- 100 g de mantega o sagí
- 200 g d'aigua o llet
- llimona rallada
Com es prepara
Jo vaig fer la meitat dels ingredients. Pasteu-lo tot. Si queda una massa tova afegir una mica més de farina. I si pel contrari queda massa dura, doncs una mica d'aigua. La massa ha de ser ni dura ni tova. Deixarem que reposi una horeta més o menys. Desprès passar una mica d'oli per damunt i tornar a treballar-la.
La disposarem a la safata amb la forma que més ens agradi, jo vaig pensar en fer-la tipus tortell, ja que lo que més m'agrada de la coca són els cantons i així tinc per dos costats. L'ensucrarem per damunt i al forn a 190 a 200º uns 20 minuts.
Si agafa color ràpid doncs la taparem amb paper d'alumini.
Salut!!!!
23 comentaris:
Aquesta coca parla per sí sola, esponjosa i tan ensucrada que bona que ha d'estar. Es molt bona idea presentarla com si fos un tortell...
Recors.
Ummmmmm! que bo el briox!. Ami també m'agraden els crostons de les coques. Bona idea això de fer el tortell!.
Osti, molt ben pensat això de fer-lo en forma de tortell per tenir més vores! Ha d'estar boníssima aquesta coca! Gràcies per compartir la recepta! Si m'animo faré brioxets!
Oh, m'encanta el brioix! I aquesta coca ha de ser deliciosa!! Prenc nota de la recepta! ;)
madre mía que pinta tiene este dulce,ahora mismo te cojía un buen trozo para desayunar.
UN SALUDO
belen
Mira, en canvi a mi no m'agrden gaire els cantons... millor, així tu i jo ens entendríem a l'hora de repartir la coca ;)
Les coques tipus brioix, que han de fermentar amb llevat de forner, sempre em fan molt respecte... la teva t'ha quedat ben esponjosa, ha de ser deliciosa!
Ganxeta,com es nota que s'acosta dijous gras! Molt maca aquesta coca, però jo, com la Gemma, amb la forma convencional, la teva té massa cantons!
PTNTS
Dolça
Se'm fa la boca aigua!!!
Quina cosa més toveta!!T'agafo un trocet per esmorçar!!
Un petonet guapa.
Ets la reina de les coques,tu...
Et surten totes esplèndides.. Es veu molt bona..
Ara jo amb la panificadora ja encerto més però pastant.. res de res..
Jo això de les fermentacions amb llebat de forner no ho porto massa bé!
Em tindre de començar a estrenar i provar de fer aquesta que es veu ben simple.
T'ha quedat exel.lent!!
que bo el brioix,,es dels millors escorçar que ia,un petò.
Este tipo de recetas de bollería me encantan. El fin de semana pasado hice una muy parecida que tengo pendiente de publicar y nos encantó.
Desayunar una rabanada de "coque de briox" tiene que ser algo especial.
Buen fin de semana,
María José.
¡¡Madre mía¡¡ qué buena pinta tiene
Hola dolceta!!! que bona aquesta coca, un día comentava que al poble per sant Blai fem una coca igual a la que tu has fet de forma i en diem " el rollo " és una coca de pa dolç molt perfumada amb matafaluga , d´aspecte és igualet , pero prova-ho amb força matafaluga i veurás quina flaire.
Un petonás , ah i passa per Porrera , que ho tens a prop i al forn de pa mira de comprar una coca d´ou, es de bona...i llangonissa i botifarrons ,a la carniceria li dius a la carnicera que vens de part de la Rosamari.
ja em diras!
ptnts
Hola Olles:
Muchas gracias por tu cariño. Deliciosa receta. Me encanta. Gracias mil por todo.
Olles, que t´acabo de dir, Dolça, ha estat un lapsus,perdó , però com totes som de Reus....( be jo de naixement i adopció )de vegades se me´n va l´olla i he corregut massa en publicar, em passa sovint,amb el que dic també em va més de pressa la llengua que el cervell.
Rectificat queda.
Coca de briox!, mmm... debe estar deliciosa y la presentación magnífica. Petons
el briox ens agrada moooolt, i la teva recepta és del tot genial. Em editat un vídeo, a veure si veus algú que coneixes!!
petons.
Acabo de veure que al Blog de cuina de la Dolors han posat una entrevista seua molt interessant.
I surt lo teu blog al minut 5.
http://blogdecuina.blogspot.com/2009/02/mi-primera-entrevista.html
A veure si ens atrevim a fer-la! perquè ha d'estar de rexumet! Petons ensucrats!
Companys i companyes d'afició, porto uns dies una mica atavalats, i casi no tinc temps de conectar-me. Avui estic una mica més calmada i sembla que us podré contestar a tots i totes. Animeu-vos a fer aquesta coca, la veritat és qu eem va sorprendre. Un mos i una mica de xocolata calenta ens ajudarà a superar aquest fred. Salud!!!!!
Ollas es pàrecida a la masa de los suizos?, es que pienso hacerla en cuanto tenga un ratito.
Un besito wapisima
Al veure-la he pensat també amb una bona xocolata desfeta!!!!
Publica un comentari a l'entrada