diumenge, 30 de novembre del 2008

Cornucòpies de piquillo farcides de carn amb salsa romesco





Cornucòpies, és que m'agrada molt aquesta paraula. Com en una recepta anterior, torno a utilitzar els pebrots de piquillo per fer un farciment rico, rico. Ara, acompanyat d'una salsa especial, el romesco. La combinació pot resultar sorprenent però us puc assegurar que el resultat és sorprenent.

Aquests piquillos els vaig fer per picotejar, com si d'una tapa o pinxo es tractés.

La salsa romesco, aquesta salsa és típica de la cuina tradicional catalana, originaria de Tarragona (Camp de Tarragona). S'utilitza tant per peixos com per marisc, per carn o per verdura. La seva recepta és molt antiga, data del segle XV, quan des d'Amèrica es van portar el pebrots amb els que es fa la salsa.


Com faig jo aquesta salsa
  • 1 cabeça d'alls escalivats
  • 1 all cru
  • 100 g d'ametlla torrada
  • 30 g d'avellanes torrades (les de Reus les millors)
  • 4 o 5 tomàquets madurs escalivats
  • 1 torrada de pa petita una mica mullada en vinagre
  • la carn d'una nyora
  • un bon raig d'oli d'oliva
  • sal

Com es prepara

Pelem els tomàquets i els posem a un bol, afegim els alls escalivats, la sal i l'oli i poc a poc anem barrejant amb l'ajut de la batedora. Afegim el pa i la carn de la nyora, l'all cru i continuem batent

Llavors afegim les avellanes i les ametlles que han d'estar molt picades, o amb la mà de morter o amb la picadora (la que tingueu). Les afegirem a la salsa obtinguda abans i continuem batent. A mi personalment m'agrada molt fineta, però tot depèn de la consistència que ens agradi agafi.
Ara només queda farcir els pebrots del piquillo.

Els meus ingredients
  • 16 pebrots del piquillo
  • 300 g de carn picada (ternera i porc)
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • una mica de salsa de tomàquet
  • arròs bullit
  • una mica de vi de xerès
  • una mica de brou de carn
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre

Com es prepara

Picarem la ceba i l'all molt finament. Ho farem a una paella amb un raig d'oli.

Quan la ceba comenci a daurar-se afegirem una mica de brou i el vi. Deixarem reduir, entre uns 10 minuts i uns 15 minuts.

A banda rostirem la carn en una paella, amb sal, oli i pebre, cuina-la durant uns minuts. L'afegirem a la salsa anterior i deixarem fer xup, xup perquè agafi el gust i redueixi afegint també la sala de tomàquet. Afegirem finalment arròs bullit i començarem a farcir els pebrots.
Segons el tamany dels pebrots podrem farcir més o menys, els 16 són orientatius.

Ara només queda posar el romesco pel damunt dels piquillos i llestos per menjar.

Salut!!!

14 comentaris:

Ester ha dit...

Molt ben trobat aquest nom per un plat de veritable festa
Un petó
Ester

Gemma ha dit...

A mi també m'agrada aquest nom, només per això ja val la pena escriure la recepta ;)
La salsa de romesco es boníssima, i com la feta a casa, enlloc!

Shitaki ha dit...

Que bones aquestes cornucòpies ...segur que d'aquestes tothom en vol, pero de les altres ....

A veure quin dia prove de fer la salsa romesco que ja li tinc ganes ja .

Una abraçada.

María José ha dit...

No sabía como hacer exactamente la salsa romesco pero lo que te agradezco de verdad es la receta de las Perrunillas. Una compañera es de Extremadura y me las trajo hace poco. Están muy ricas. A ver que tal me salen....
Un abrazo,
María José.

Anònim ha dit...

Buenísima receta, enhorabuena

Besos. Ana

Cuinagenerosa ha dit...

olles, em sembla un nom magnífic per a un plat que sí que és sorprenent, perquè el romesco l'associo més viat amb el peix, però segut que així està boníssim per anar picant une pebrotets.

No tot són postres ha dit...

Ganxeta, ben fet tot amb productes de la terra, un 10!!!
PTNTS
Dolça

Glòria ha dit...

A la recepta dius ametlla torrada i crua. Vol dir que la compres crua i la torres tu?.

Per escalivar els alls i els tomàquets, ho fas al forn?.

Un bon raig d'oli pot ser com dos dits d'oli de l'ampolla?.

Com pots veure, vull assegurar-me que la salsa romesco em surti bé al 100%.

Fins aviat

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Perdó, lo de crua s'ha colat. Si és torrada millor.
Els tomàquets i els alls es escalivo al forn jo mateixa.
I pel que fa a l'oli, si dos dits està bé. A mi no m'agrada molt oliós i per això ho faig a ull.

Mietta ha dit...

hola, OLLES I SOMRIURES,
gracias por visitar mi blog y enlazarme.

esta receta es delisiosa - me encantan los pimientos del piquillo rellenos con la carne, o con pescado.
a veces los compro congelados en la tienda Sirena :))

saludos.

Vanesuky ha dit...

Que bo aquest romesco!Els pebrots de piquillo no m'agraden però m'apunto la recepta del romesco!
Un petonet!!

La cuina vermella ha dit...

Molt bona recepta! m'encanta.

Joan ha dit...

Molt bona!!! Bff...

Mai ha dit...

- Com fem propaganda de casa eh??? si senyora així m´agrada i mes si és cosa bona , tots plegats hem de potenciar el que tenim i donar-ho a conèixer , hi ha coses tant bones arreu del món ... els piquillos ténen un aspecte fantástic.
salud