dilluns, 17 de novembre del 2008

Pastís cremós de poma








Aquesta pastís de poma és tot un clàssic a la pastisseria. Com sempre comento, la tardor és temps de pomes. És la fruita que més es veu a les fruiteries, encara que amb les càmeres i amb l'exportació, pomes hi ha tot l'any. L'època de setembre a juny.

Rica en fibra, vitamines, és una de les fruites més tolerades per tothom. Més de 7.500 varietats. És la fruita que més apareix a la història, apareix a les religions, a la mitologia...

Les seves propietats són: Antiinflamatòria de l'aparell digestiu, diürètica i depurativa, anticatarral, anticolesterol, hipotensora, sedant, antipirètica i anticancerígena. Que més podem demanar.


Ingredients

  • 2 pomes (jo he fet servir goldens)
  • 65 g de margarina o mantega
  • 50 g de sucre
  • 2 ous
  • 50 ml de llet (jo he posat semi desnatada)
  • 100 g de farina de blat
  • 1/2 sobre de royal
  • melmelada d'albercoc (jo he posat Hero sense sucre)
  • suc de mitja llimona
Com es prepara

Primer barrejarem la mantega o margarina amb la sucre i afegirem els ous. Batrem amb força amb l'ajut d'una màquina elèctrica.

Afegirem llavors la llet, i continuem barrejant amb l abatedora sense parar. A continuació afegirem una de les pomes tallades a quadres petits, i continuarem batent amb la batedora. Per últim afegirem la farina i el llevat, i barregem amb la batedora.

Preparem el motlle, el qual untarem amb mantega. Disposarem la barreja, i per damunt l'altra poma que ens quedava, la qual hem tallat a làmines.
Ho posarem al forn a una temperatura 175º uns 35 minuts.

Per acabar farem una barreja de melmelada d'albercoc i suc de llimona i ho escalfarem un minut al microones. Quan estigui el pastís, fred em refereixo, disposarem la melmelada pel damunt amb l'ajut d'un pinzell de pastisseria.

I ja està, a gaudir i salut!!!!!!!!!!!


15 comentaris:

dolorss ha dit...

Potser que sigui un pastís clàssic però està bonissim. Felicitats per deleitar-me la vista. (Desafortunadament el gust és imaginari)

Maria Dolores ha dit...

Que "pastis" seguro que estaría de muerte provaré a cambiar la manzana por caqui a ver que tal queda.
Saludos

Ester ha dit...

Un altre de poma, que bé, podríem estar fent pastissos de poma tot l'any sense repetir.ne cap.
Moltes felicitats
Ester

Mercè ha dit...

Visca els pastissos de poma!! :) T'ha quedat molt bé!! La veritat és que la poma és d'aquelles fruites que m'agrada i sol agradar a la majoria, no massa dolça i lleugereta. Un altre cap a la llista de pendents! ;)

Gemma ha dit...

Mm! Hi ha tants pastissos de poma que en podríem fer un de diferent cada dia de l'any... aquest teu t'ha quedat cremoset com m'agaden a mi :)
Precisament., pel sopar de divendres també en vaig fer un de poma, a veure si tinc temps i el poso al blog ;)

Elena ha dit...

quina pintorra que fa mmmmm,son tan bons aquest pastissets.un peto.

Vanesuky ha dit...

És clàssic, però boníssim!
Són d'aquelles receptes tan típiques que no les busques però quan les trobes et fa un goig!
Un petonet

salvia ha dit...

Muy rica la tarta de manzana!!! Es un clásico en mi casa..... especialidad de mi madre. Te ha quedado estupenda!!!!

illetapitita ha dit...

Tens moltissima raó, la poma és una de les reines a la cuina, en receptes tan dolces com salades!
A més aqiuest pastís està bonissim!

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanten els pastissos de poma (bueno...crec q tots! jeje!)...M'apunto aquesta recepta!!!
Petunets,
Eva.

Mai ha dit...

- Jo he de dir que de pastissos no en sóc massa , les galetes i cocs em van més , serà que m´agraden per berenar i esmorzar.... però el de poma o les bandes de fruita amb el talladet de la tarda i l´esmorzar no ténen desperdici.
Com sempre arribo tard , m´assabento de la mostra quan ja ha passat , gràcies a Déu que visc a Reus!!!!!

salutacions

Anònim ha dit...

Me pido un trocito... que buena pinta tiene¡¡

Besos. Ana

Rosa ha dit...

Que rica!!! Tiene que estar... hummmmmmmmmmm. Menudas fotos, lo dicen todo.
Besos

OLLES I SOMRIURES ha dit...

La textura, cremosa, el sabor, perfecto, ni dulce, ni nada en exceso. No es por nada, pero es una tarta diferente. Cremosa ya os lo digo, y rica también. Pocas calorias.
Salud!!!!

xaro ha dit...

Son boníssims els pastissos de poma, jo en vaig fer un dissabte però encara no l'he penjat!!
El teu passa a pendents pq té molt bona pinta

Ptnts