dijous, 20 de novembre del 2008

Sardines en escabetx



Les sardines en escabetx, una bona forma de conservar el peix quan aquest és fresc, i una bona manera de poder menjar peix un dies desprès de cuinar-lo. Sàbia és la tradició. Abans no hi havia neveres.

Les sardines en escabetx, o les sardines en si, són una font de greix insaturat recomanables per les seves característiques i nutrients cardiosaludables. Font natural d'àcids grassos omega 3.

Pot semblar una recepta de complicada preparació però és facilíssima.

Ingredients
  • ½ Kg de sardines
  • 3 o 4 grans d'all
  • 1 o 2 fulles de llorer
  • farina
  • oli d'oliva verge extra
  • prebre vermella dolça
  • grans de pebre negre
  • sal
  • 1 got d'aigua
  • ½ got de vinagre de bona qualitat

Com es prepara

Per prepara les sardines en escabetx aquestes s'han de netejar, les posarem sense el cap i els budells i mirarem de treurel's una mica les escames. Les rentarem bé, les salarem, les enfarinarem i les fregirem amb oli d'oliva.

Quan acabem de fregir-les (l'oli no s'ha de cremar), baixarem l'oli i fregirem els alls tallats a làmines. Les sardines les posarem en un altre recipient. A la paella, amb els alls, afegerime una cullaradeta petita de pebre vermell que sofregirem amb cura perquè no es cremi, la prebre negra, l'aigua i el vinagre. Afegirem les fulles de llorer i afegirem les sardines, tapant-les a continuació per no perdre els aromes.

Ho deixarem bullir un parell de minuts i ja està. Rectificarem de sal si és el cas.

Hi ha gent que li agrada calent, a mi m'agrada fred, de la nevera. A la nevera el pots tenir fins a una setmana. Més enllà ja no es recomanable de mantenir.

Salut!!!!!!!!

10 comentaris:

Shitaki ha dit...

Uhmmm! Que bones aquestes sardines en escabetx! Per aqui per Mallorca també se´n fa molt d'escabetx. Em guardo la teva recepta.

Quines fotos mes guapes!

No tot són postres ha dit...

Perfecte ganxeta, i has provat de fer el mateix amb un taco de tonyina???
PTNTS
Dolça

La cuina vermella ha dit...

Amb pa amb tomàquet i un gotet de vi, un magnífic esmorzar de dissabte!!! petons

Gemma ha dit...

Genial, un plat molt de la nostra terra, m'encanta! Jo potser el prefereixo calent... però estic segura que és bo de totes maneres :)
Haurem de provar la idea de la Dolça i fer-lo amb tonyina... també ha de quedar bo, oi?

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Mireu, l'escabetx també es pot fer amb verduretes. Jo el faig igual però amb coliflor i és boníssim, us ho puc assegurar.
També amb tonyina, barat. El peix blau és ideal per fer aquest plat.
Salut!!!!1

Anònim ha dit...

HUmmm, qu ricas esas sardinas. Me encantan los escabeches, voy a rellerme el tuyo

Besos. Ana

RUBEN ha dit...

Ai!! Com m'agraden les sardines!!! M'apunto aquesta recepta que caurà ben aviat!

Elena ha dit...

que bonas aquestas sardinillas,,con diu la parella vermella amb un bon vi ,,,una maravellla.

María José ha dit...

¡ Cuanto hace que no como sardinas en escabeche ....! Con lo fácil que es prepararlas.A mí también me gustan frías. Gracias por refrescar mi memoria.
María José

tartasacher ha dit...

Hola Olles i somriures. Deliciosas estas sardinas en escabeche. Gracias por tus comentarios y tu cariño. Te dejo un beso dulce, dulce.