Les sardines en escabetx, una bona forma de conservar el peix quan aquest és fresc, i una bona manera de poder menjar peix un dies desprès de cuinar-lo. Sàbia és la tradició. Abans no hi havia neveres.
Les sardines en escabetx, o les sardines en si, són una font de greix insaturat recomanables per les seves característiques i nutrients cardiosaludables. Font natural d'àcids grassos omega 3.
Pot semblar una recepta de complicada preparació però és facilíssima.
Ingredients
- ½ Kg de sardines
- 3 o 4 grans d'all
- 1 o 2 fulles de llorer
- farina
- oli d'oliva verge extra
- prebre vermella dolça
- grans de pebre negre
- sal
- 1 got d'aigua
- ½ got de vinagre de bona qualitat
Com es prepara
Per prepara les sardines en escabetx aquestes s'han de netejar, les posarem sense el cap i els budells i mirarem de treurel's una mica les escames. Les rentarem bé, les salarem, les enfarinarem i les fregirem amb oli d'oliva.
Quan acabem de fregir-les (l'oli no s'ha de cremar), baixarem l'oli i fregirem els alls tallats a làmines. Les sardines les posarem en un altre recipient. A la paella, amb els alls, afegerime una cullaradeta petita de pebre vermell que sofregirem amb cura perquè no es cremi, la prebre negra, l'aigua i el vinagre. Afegirem les fulles de llorer i afegirem les sardines, tapant-les a continuació per no perdre els aromes.
Ho deixarem bullir un parell de minuts i ja està. Rectificarem de sal si és el cas.
Hi ha gent que li agrada calent, a mi m'agrada fred, de la nevera. A la nevera el pots tenir fins a una setmana. Més enllà ja no es recomanable de mantenir.
Salut!!!!!!!!
10 comentaris:
Uhmmm! Que bones aquestes sardines en escabetx! Per aqui per Mallorca també se´n fa molt d'escabetx. Em guardo la teva recepta.
Quines fotos mes guapes!
Perfecte ganxeta, i has provat de fer el mateix amb un taco de tonyina???
PTNTS
Dolça
Amb pa amb tomàquet i un gotet de vi, un magnífic esmorzar de dissabte!!! petons
Genial, un plat molt de la nostra terra, m'encanta! Jo potser el prefereixo calent... però estic segura que és bo de totes maneres :)
Haurem de provar la idea de la Dolça i fer-lo amb tonyina... també ha de quedar bo, oi?
Mireu, l'escabetx també es pot fer amb verduretes. Jo el faig igual però amb coliflor i és boníssim, us ho puc assegurar.
També amb tonyina, barat. El peix blau és ideal per fer aquest plat.
Salut!!!!1
HUmmm, qu ricas esas sardinas. Me encantan los escabeches, voy a rellerme el tuyo
Besos. Ana
Ai!! Com m'agraden les sardines!!! M'apunto aquesta recepta que caurà ben aviat!
que bonas aquestas sardinillas,,con diu la parella vermella amb un bon vi ,,,una maravellla.
¡ Cuanto hace que no como sardinas en escabeche ....! Con lo fácil que es prepararlas.A mí también me gustan frías. Gracias por refrescar mi memoria.
María José
Hola Olles i somriures. Deliciosas estas sardinas en escabeche. Gracias por tus comentarios y tu cariño. Te dejo un beso dulce, dulce.
Publica un comentari a l'entrada