Un plat senzill, saludable i econòmic. La seva riquesa en fibra els fan molt adequats per regular els nivells de sucre i colesterol en sang. Aquestes propietats són molt interessants davant qualsevol patologia cardiovascular. Igual que la soia, les proteïnes dels pèsols són molt interessants per a les persones vegetarianes o que prenen poques proteïnes en la seva dieta. Els pèsols són ideals en casos de cansament o debilitat gràcies a la seva riquesa en minerals i oligoelements. La seva riquesa en vitamines del grup B, enforteix el sistema nerviós. Destaca el seu contingut en vitamina B1 o Tiamina que és molt important per al somni, l'estat d'ànim i l'apetit. L'estrès és un enemic d'aquesta vitamina. El contingut en fibra soluble dels pèsols els fan molt recomanables per al colesterol. Aquesta mateixa fibra és molt important per a absorbir menys hidrats de carboni, la qual cosa és important en les persones amb problemes de sucre en sang. *
Ingredients
- 500 g de pèsols congelats
- 2 patates mitjanes
- 1/2 ceba
- pernil salat
- sal
- pebre negre
- oli d'oliva
- llet
- formatge en pols
Com es prepara
Posarem a coure els pèsols i les patates, pelades, rentades i tallades en trossos petits amb una mica de sal. Saltejarem la ceba picada fineta i el pernil, amb oli d'oliva. Ho farem fins que la ceba sigui tendra. Afegirem aquest sofregit a la verdura bullida i sense aigua. Triturarem i anirem afegint llet, poc a poc, fins que agafi la consistència que ens agradi. Rectificarem de sal i afegirem una mica de pebre. Deixarem coure com uns 5 minuts més, perquè agafi sabors.
Espolsarem una mica de formatge per damunt a l'hora de servir.
Salut!!!!!

18 comentaris:
Oh que bona! i que bé que senten les cremetes calentones ara! ;)
Petó
No pares ganxeta!!!
La veritat és que amb el refredat que tinc i el fred que fa, ve molt de gust aquestes cremetes.
Un petó!
Ganxeta, com es nota que estem després dels excesos de les festes!! M'encanten les cremes i aquestatambé.
PTNTS
Dolça
Amb el fred que fa una bona crema es el millor...i aquesta de pèsols la faré ja que m'encanten de totes maneres... Records.
L'anonim sóc jo, TERESA....
Caramba! que bona. Ja tenim dinar per demà i gràcies a tu!
Bona, senzilla i saludable, realment completa.
Holaaaaaaaaa!!!
Qué rica!!!
Esta cremita de 1º y luego unos tigres...que menuda pinta .......!!!! .
Besos y SALUT!!!!
dolores
Senzill, saludable, econòmic i jo afegira perfecte per a depurar els excessos de Nadal!
Aquesta cremeta es perfecta pel dinar de demà!! em sembla que la vaig a fer pq no em falta cap ingredient!
Despres de Nadal ens fa falta menjar bé i sa pq portem un gruix d'exesos...
Espero que us quedi ben bonai que gaudiu d'un bon àpat. No he posat nata perquè sigui més lleugera, ja que ara hem de compensar aquests grams que hem agafat de més.
A mi m'agrada força, amb bacó també queda molt bé.
Salut!!!!!
Hola Olles i Somriures:
Me alegro te haya gustado el bizcocho que he puesto hoy, la verdad es que queda bien vistoso y rico. Un beso y mil gracias. Deliciosa y más que apetecible esta crema de guisantes y los tigres extraordinarios.
Quins pèsols més preciosos. Així et queden les cremes de bones.
Com tu dius... salut!!
Deliciosa me gusta mucho esta crema la suelo hacer bastante es que queda tan fina al paladar ummmmmm que rica.
Besos
Aquesta crema de pèsols em va sorpendre gratament per la sev finó al paladr.
Deliciosa!!!!
Soy una enamorada de las cremas pero nucna le he hecho con guisantes.Tomo nota.Con este frio...¡ perfecta !.
Un saludo,
María José.
La receta muy buena, pero sobre todo muchas gracias por toda esta información sobre los guisantes,la cual desconocía por completo!!! Besos!!!
Que bona i senzilla que és aquesta recepta.
Els pèsols m'encanten de totes les maneres!
Un petonet!
Que tinguis un moooooolt bon any nou!
Publica un comentari a l'entrada