dissabte, 6 de setembre de 2008

Bescuit de pes amb fruits secs




Aquest és un bescuit molt fàcil, es fa tot al pes. Jo en aquest cas l'he fet petit, amb només un ou. La proporció es fa amb el pes de l'ou. Si només porta un ou, d'uns 60-70 gr tot anirà en proporció. Si són dos ous, doncs en proporció del pes dels dos ous, i així, tant gran com el vulguem fer, normalment són entre 4 o 5 ous. Jo he fet aquesta mida perquè em venia de gust un tros.

Ingredients


  • 1 ou
  • El pes d'aquest ou de farina
  • El pes d'aquest ou de sucre
  • El pes d'aquest ou de margarina
  • ½ d'un sobre de llevat en pols
  • Ratlladura de llimona
  • un grapat de panses sense semilles
  • un grapat d'albercocs secs
  • un grapat de nous
  • un grapat petit de pinyons

Per començar tallarem els albercocs molt petits en daus, i els posarem en un bol juntament amb les panses. Els hidratarem amb una mica d'aigua i els deixarem reposar.

Per altra banda pesarem l'ou amb la pela. I el pes, el posarem de sucre, de farina i de margarina. Tot barrejat. Afegirem la ratlladura de llimona, i el llevat en pols, i l'ou també. Tot ho batrem perquè quedi molt fi. Ho posarem en una safata adequada a la quantitat que ens hagi sortit. Aquesta safata l'haurem untat de margarina i espolsat amb farina perquè no s'enganxi.

Posarem els fruit secs tallats en petits troços, els pinyons no cal, barrejats amb les fruites assecades que hem hidratat i hem escorregut per damunt de la massa. No cal apretar molt perquè quan pugi ella mateixa endinsarà aquests ingredients.

A uns 150º una mitja hora, però segons el forn.

Per decorar si voleu podeu espolsar per damunt sucre en pols.

1 comentari:

petitavegana ha dit...

mmhhg! me l'apunto! No la coneixia pas aquesta recepta i m'ha semblat perfecte per poder-la fer de diferents mides de manera fàcil!!!
Té molt bona pinta, de debó que la provaré!!