dilluns, 8 de setembre del 2008

Gaspatxo


Que fresquet, que lleuger i que bo. El gaspatxo, una recepta molt simple i a la vegada molt agraïda. Hi ha varietats per a tots els gustos.


Ingredients

  • 6 tomàquets madurs grans
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 cogombre
  • 1 ceba
  • 1 dent d'all
  • oli d'oliva extra verge
  • vinagre (jo utilitzo vinagre de xerès)
  • sal
  • comí en pols (opcional)
  • aigua freda (la quantitat segons gustos)

Com es prepara

Molt fàcil, s'han de netejar, pelar i trocejar tots els ingredients. Els disposarem en un bol per a triturar-los amb la batedora i així barrejar tots els ingredients. Afegirem aigua freda, aconseguint així una crema lleugera. Llavors obtinguda la crema amanirem amb l'oli, el vinagre i la sal.

Jo no afegeixo pa, ja que no m'agrada. Va a gustos. Lo que si afegeixo és comí en pols, que a banda de donar-li un aroma especial el fa molt més digestiu. Tot segons costums i gustos.

M'agrada molt picat amb la batedora i així també estalvio haver-lo de passar pel xino. Si em quedés molt grumós llavors si. Si ha quedat molt espés, es pot afegir aigua per corregir, però s'ha de recordar de rectificar la sal, l'oli i el vinagre, ja que sinó queda molt aigualit.

Es costum acompanyar d'una guarnició dels mateixos ingredients que s'han utilitzat per elaborar-lo, tot a quadradets, la ceba, el cogombre, el pebrot, pa torrat, i així permet als comensals afegir-se aquell ingredient que més els hi agrada. També es pot completar amb pernil salat talladet a quadrets molt petits.

3 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

hola! et torno la visita perquè sempre que veig un bloc nou m'agrada veure què ofereix. i trobo que l'oferta d'aquest, tan jove, és ja força complerta i adequada a l'època: orxata, ajoblanco, gaspatxo... i les hòsties dolces també m'han cridat l'atenció, perquè jo també les vaig fer seguint la idea del blog de la dolorss.
enhorabona i endavant!

La cuina vermella ha dit...

Ei, bo i tant bo el gaspatxo!!! enhorabona pel blog i les receptes. Un petó.

dolorss ha dit...

Hola cuinera!!
No se com ho he fet però estic al teu blog i ...apunta maneres!!!!
et creuràs que mai he fet gaspatxo? i aixó que la familia de la meva mare es del sud.
Et visitaré .