dijous, 25 de setembre de 2008

Solets farcits de pollastre i verdures


Solets, això, però no perquè estiguin sols, sinó perquè són sols. Farcits de verdureta i de carn de pollastre, fet al forn, i sense greix. Un bon aperitiu, fàcil i econòmic.
Ingredients


  • pasta de full o pasta fullada
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba tendra mitjaneta
  • 100 gr carn picada de pollastre
  • salsa de tomàquet
  • sal
  • pebre negre
  • 1 ou
  • oli d'oliva per fer el sofregit
Com es prepara

Preparar el farcit dels solets amb un sofregit de ceba, pebrot verd, tot ben tallat molt petit. Quan estigui casi fet afegir la carn de pollastre. Posar sal i pebre. Deixar que es faci bé i llavors afegir la salsa de tomàquet.

Extendrem la pasta de full sobre una superfície llisa i tallarem amb un motlle formes rodones. Jo la he comprat feta, i refrigerada, no congelada. Totes del mateix tamany. Quan estigui tota la pasta tallada començarem a farcir i formar els solets. Sobre una de les rodones posarem amb una cullareta de cafè una mica del farcit sempre a la part del mig. Llavors amb una altra part rodona farem de tapa i com si fos una empanadilla apretarem una mica els bordes per tal quedi ben engatxada. Batre l'ou, i posar per damunt per tal de donar una mica de dauradet a la cocció dels solets.
El forn estarà precalentat, a uns 200º. Els tinfrem al forn sobre uns 15 minuts a 180º. Depen del forn o com tingeu costum.
I ja sabeu, lo que triguin en estar a la taula ,trigaran en desaparèixer d'ella.







10 comentaris:

Delicias ha dit...

Molt bons aquests solets!!!Et felicitem!!!
Prenem bona nota d'aquesta idea per quan tinguem visites.
Un petonàs!!!

Dolorss ha dit...

La primera recepta que vaig ficar al meu blos es diu : discos rellenos, son cosins amb els teus, però el farcit és diferent.
Resulten excelents a qualsevol hora.Deliciosos.
Petons.

Gemma ha dit...

Aquests solets són un bon recurs per un pica pica ben original. I t'han quedat molt bonics, el nom de solets li escau molt bé ;)
Ja me'ls imagino amb nous farcits, canviant el pollastre per gambes, o farcint-ne de rocafort i nous o... una versió dolça amb poma o codonyat... mmm

Dolça ha dit...

Que monos aquests solets, a més tenen pinta de ser molt bons. Una altra recepta a la col·lecció.
Mare meva si no tinc temps per anar a treballar amb tanta cuina.
BONA FESTA MAJOR, Ganxeta!!!
PTNTS
Dolça

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Gràcies a totes. A l'igual que els carabassons, aquests solets es poden farcir de tot lo imaginable. Com diu la Gemma amb rocafort deuen estar de vici.
I tal i com m'ha desitjat la Dolça, com que a Reus és Festa Major, doncs bona festa Major a totes. I visca Misericòrdia.
Salut!!!!!!!!!!!!!

La cuina vermella ha dit...

Vine'm a veure, vine'm a veureee... sol, solet vine'm a veure que tinc freeeed!
quina xulada de recepta!

xaro ha dit...

Maquíssims aquest solets!! I com la Gemma ja me’ls imagino farcits de rocafort i nous . Molt bona idea, si senyor!!
Ptnts

Sara ha dit...

jijiji, jo els dic "ovnis"... i els farceixo a l'estil "empanadilla" també cuit al forn... Aquesta opció del pollastre, em sembla boníssima!

Sara ha dit...

jijiji, jo els dic "ovnis"... i els farceixo a l'estil "empanadilla" també cuit al forn... Aquesta opció del pollastre, em sembla boníssima!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Hola Sara, molt bo lo dels ovnis, tens raó, tenen tota la forma. Gràcies per la teva visiteta.