diumenge, 25 de gener del 2009

Crema de carabassa i ametlles



Les propietats de la carabassa ja us les vaig indicar en un altre post, per no repetir-me podeu consultar aquesta web força interessant.




Ingredients

  • 800 g de carabassa
  • ½ ceba
  • aigua
  • 100 g d'ametlla en pols
  • 100 g de bacó
  • formatge rallat en pols
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre negre



Com es prepara


Pelarem i tallarem a daus la carabassa. Igual la ceba, i la sofregirem a una paella amb oli d'oliva. Quan estigui afegirem a la mateixa paella el bacó que donarà sabor al sofregit i la carabassa i així també la daurarem. Llavors disposarem la carabassa, el bacó i la ceba a una olla amb aigua i sal (com a 1 litre) per tal de coure-la. Uns 20 minuts.

Quan estigui retirarem del foc i triturarem, llavors afegirem l'ametlla, que servirà per espessir la crema. Una mica de pebre negre, i si cal rectificarem de sal. Afegirem també una mica de formatge ratllat en pols i continuarem triturant amb la batedora fins a obtenir una crema ben fineta. Si agrada més lleugera afegir una mica d'aigua o brou, si agrada al contrari més espessa, afegir més ametlla.


Tasteu-la, us agradarà. Salut!!!!!!



17 comentaris:

Vanesuky ha dit...

Com t'ho curres!! Amb atmetlles i tot!!
Jo no sóc molt de la carbassa, però he de reconèixer que té molt bona cara!
Un petonet guapa.

Anònim ha dit...

L'altre dia vaig enganxar al meu fill xafardeixant per el meu blog i va entrar al teu, quan va veure la foto de les patates al forn em va dir, mama les has de fer... avui els he fet i han quedat molt bones...
Petons.

Gemma ha dit...

M'encanta la carbassa, de totes les maneres. De crema en faig molt sovint però no acostumo a posar ametlles. M'agrada la idea, ho provaré el proper cop ;)

La cuina vermella ha dit...

Desconec quin gust fa la carbassa, però com diu la vanesuky fa molt i molt bona cara!

María José ha dit...

Me gustan mucho la cremas, sobre todo para cenar, pero como la calabaza no me hace mucho tilín pues ésta que nos propones hoy nunca la he probado.
Tomo nota de la receta.
Buen fin de semana,
María José.

cocina con sabor ha dit...

Fa poc que vaig descobrir la carabassa, no l'havia probat mai i vaig fer una crema junt amb pastanagues que va quedar boníssima. Ara probaré aquesta teva amb ametlles, segur que queda deliciosa :)

Petons!

Carme

Rosa ha dit...

Me la apunto para hacerla con calabacin,en cremas nunca he usado almendra, y tiene que darle un puntito buenisimo.
Un besito wapisima

Mercè ha dit...

Mira, acabo de comprar un tros de carbassa a plaça i una estona volia fer-ne crema. Molt bona la idea de les ametlles!! Petons!

Anna ha dit...

¡Que buenas calabazas! y esta cremita se vé muy sabrosa. Besos.

Anònim ha dit...

Se ve que hace frío y las cremas apetecen en todas las casas... muy rica esta crema

Besos. Ana

Glòria ha dit...

Molt bé, molt bé, la carabassa m'agrada molt. L'Anna, amb la seva crema d'avellanes, i tu amb aquesta amb ametlles, promocioneu molt bé els productes de la vostra zona. La provaré ben aviat i ja t'ho explicaré!.

No tot són postres ha dit...

Ganxeta, de carabassa i t'ha quedat blanqueta... A mi sempre em queden ataronjades.
És molt bona, jo en faig una de semblant i sempre agrada.
PTNTS
Dolça

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Noies, el truquillo perquè quedi blanqueta és l'ametlla, com que és en pols i crua enblanqueix la crema. No hi ha patata, perquè si posem ametlla no cal patata. La carabassa que jo vaig fer servir per aquesta crema va ser la tipus cacahuet, que es més blanqueta que la tradicional, la de halloween. Hi ha d'altres que són més taronges, a més la foto no és molt bona. I potser això fa que es vegi més clareta. Per cert el truqi també està, que la ceba no es va daurar molt sino que es va coure bé.
Salut!!!!!

Paula ha dit...

Hola guapa! me encantan las cremas pero la de calabaza... pues esa precisamente no, pero a ver si con las almendras es otra cosa, haré la prueba.
Si te pasas por mi blog te he dejado un regalito.
Besitos.

Pilar ha dit...

Me encanta la crema de calabaza, aunque la hago hace poco.Nunca le he añadido almendras, tomo nota pues supongo que cambiará la textura. Tenddré que probarlo. Un beso

dolores ha dit...

Qué rica sopa!!!!
me quedo con la receta.
besos y feliz semana,

dolores

Belen-Entre platos ha dit...

me encantan las cremas de verduras y con el frío que está haciendo apetecen un montón.

UN SALUDO
belen