Arribada ja la recta final d'aquestes festes i d'aquestes mini vacances de Nadal. Desprès de la gran ingesta de calories i dels grans àpats familiars, encara ens falta el colofó, la cirereta del pastís, l'estrella: el tortell de reis.
El meu no té corona, ni fava ni rei de figureta. Així que ens el menjarem sense coronar a ningú, sense que ningú ho hagi de pagar, ja ho he pagat jo.
Per a la sucre aromatitzada
- 120 g de sucre
- pell de llimona
- pell de taronja
- aigua
Per a la massa madre
- 70 g de llet
- 20 g de llevat premsat
- 1 cullarada de café de sucre
- 130 g de farina de força
Per a la massa
- 60 g de llet
- 70 g de mantega
- 2 ous
- 1 cullerada d'aigua d'azahar
- 450 g de farina de força
- 120 g de sucre
- 1 mica de sal
- pell de llimona rallada
- pell de taronja rallada
Per a la decoració
- ou batut
- el sucre humit
- ametlles filetejades (no tenia)
- fruites confitades
Com es prepara
Primer farem la massa madre amb els ingredients anteriors i la deixarem reposar 1 hora cuberta amb un drap.
Passat aquest temps barrejar en un bol, la resta d'ingredients per a fer la massa però no la mantega. Afegir llavors la massa madre i integrar-la a la resta. Quan estigui, afegir la mantega en pomada a la massa resultant. Deixar crèixer 3 hores tapada amb un drap. S'ha de doblar. En el mateix bol.
Llavors treure la massa i amasar. Preparar una safata de forn amb paper i disposar la masa la damunt. Fer-li un forat al mig i anar separant-lo formant la rosca que es veu a la foto anterior.
Deixar-lo reposar de nou 1 hora més. Llavors arriba el moment de decorar-lo. Pintar-lo amb un ou batut i posar per damunt la fruita confitada i les ametlles (jo no en tenia). Acabada aquesta part falta posar la sucre.
La sucre s'ha aromatitzat ams les raspadures de la llimona i la taronja, ara afegirem amb els dit, espolsant, una mica d'aigua, i amb una cullera remenarent. La tirarem per damunt tal i com es veu a la foto.
El forn ha d'estar precalentat a 200º i el tindrem entre 10 i 12 minuts. Jo ho he posat per dalt i per baix.
Salut i Feliç dia de Reis!!!!!!
Nota: si veieu que us surt molta massa podeu separa-la i fer dos més petits.
17 comentaris:
mmmmmmm...m'encanta el tortell!!!! T'ha quedat super esponjós!! Jo també el faig i trobo que queda molt més bo que a la pastisseria! En el meu cas si que hi posaré la fava i la figureta, als nens els hi agrada molt!!!
Petunets,
Eva.
Quin goig maca!
Jo ara mateix n'estic fent!
Un petonet guapísima i Bon Any Nou!
Delicioso aspecto.
¿Te diste cuenta de lo que vale el agua de azahra?, casi como el wiskhi.
que bonic que ta quedat ,,,yo el tng llevant a veure con sortira,un peto i molts regalets.
Muy rico tu roscón... Yo he hecho tres, y ya he terminado hasta el gorro de roscones
Besos y Buenos Reyes
Quina enveja em fas per haver-lo fet. L'any que ve m'animo, segur.
El tortell de reis, una asignatura pendent... t'ha quedat molt esponjós i una presentació maquíssima. No té res que envejar al de les pastisseries. Enhorabona una vegada més per la teva cuina...
Bons reis...
Olles MAQUÍSSSIM i segur que bò bò i rebò , l´any que vé m´hi apunto als tortells .
una abraçada i FELIÇ DIA DE REIS!!!!
mai
Carai!! que atrevida, jo encara em fa una mica de respecta el tortell de reis.
Tens un blog molt interesant, ja e vist varies coses que m'agraden!!
Fins la propera, una abraçada desde la nostra vella carmanyola.
Olles,
T'ha quedat un tortell sensacional, segur que els reis no et deixaran carbó.
Una abraçada
Que bonic t'ha quedat amb aquest collar de perles vermelles...MMmmmm....
una abraçada
Anna
Hummmmmm! gràcies pel bocinet, té una pinta espectacular i deliciosa :)
Bon reis!
Simplemente...delicioso. Te ha quedado una bonita presentación. Besos.
Qué maravilla de roscón de Reyes!!!! Yo también desde las Navidades 2007-2008 hago el roscón (2 veces, hasta ahora), me voy a apuntar esta receta. Besotes!!!
T'ha quedat genial!!!
Aquest any m'he quedat sense tortell, ara mateix te n'agafaria un trosset....
Moooolt bé, i molt ben decorat! boníssim!
M'agrada com t'ha quedat aquest tortell,ganxeta. Me l'apunto per l'any vinent.
PTNTS
Dolça
Publica un comentari a l'entrada