La petxina de pelegrí comuna (Pecten jacobaeus) és el símbol del pelegrí en el camí de Sant Jaume. La raó és que, al ser típic de les costes de Galícia, els pelegrins ho duien als seus llocs d'origen com prova que havien arribat fins al final del viatge.
Ingredients
- 8 vieires
- 1/2 ceba
- 1 all porro
- 50 g de farina
- 2 o tres taps de brandy
- sal
- pebre negra
- llet
- oli d'oliva verge
Com es preparen
Obrir les vieires i netejar-les reservant la seva carn. Es treu el coral, només ens quedem amb la part blanca.
Picar la ceba i l'all porro molt finet i potxar-la a una paella amb oli d'oliva. Una vegada feta la ceba afegir la carn de les vieires la qual també hem fet a daus. Afegir el brandy, la sal i el pebre i deixar coure una mica fins que desaparegui l'alcohol. A continuació afegir la farina, i remenar, i anar abocant la llet poc a poc com si féssim el farcit d'unes croquetes. Ha de quedar molt més cremosa que la massa de les croquetes.
Omplir les closques i gratinar al forn.
Jo faig servir 8 vieires per omplir només 4 closques. Hi ha poca carn i m'agraden que estiguin ben farcidetes de carn, que és ben bona. Depèn del tamany de les vieires a vegades he pogut farcir 6.
Salut!!!!!
16 comentaris:
Olles, aquestes vieires delicioses!! Ja intentaré buscar-ne per aquí... a veure si tinc sort! ;)
Mira, tenim vieires congelades i no sabíem que fer-ne, aquestes són com a poc suculentes!
petons.
Estas vieiras con este relleno se vé exquisito. petons
Carai!! com es cuiden els de Reus! jejejejeje ben fet!
T'han quedat que l'Andreu diu que posaria el dit dintre!!
Recordsss
Olles,
Nosaltres no som massa de marics, però haig de reconéixer que aquestes vieires tenen una pinta magnífica.
Ei! Mai he comprat vieires! I de fet no sabria com cuinar-les. Ara ves per on tinc una recepta en el teu bloc! me l'apunto! Gràcies!!
Les closces són reciclables. Les podeu utilitzar més d'una vegada. Moltes vegades al mercat no es troben vieires fresques i n'hi ha de molt bones a la Sirena (congelats). Només venen la carn i la veritat és que està molt bé. Tasteu-les ja que les vieires segons quins mercats costa molt trobar.
Salut!!!!!
Las closces son reciclables. Las podéis utilizar más de una vez. Muchas veces en el mercado no se encuentran vieiras frescas. Hay muy buenas en la Sirena (congelados). Sólo venden la carne y la verdad es que está muy bien. Probadlas puesto que las vieiras según que mercados cuesta mucho encontrar.
Salud!!!!!
Què bones que han d'estar! nosaltres fem un "platillo" de cigrons i vieires però mai ens havíem plantejat de fer-les soles. En prenem nota! Petons
Ai, jo em deleixo per fer receptes com aquesta, però a casa, entre al·lèrgics i poc amants de la closca, sóc la única a qui agraden... I té tan bona pinta que me'n fas venir moltes ganes!
Sóc capaç de fer-ho per a mi tota sola je je je...
Que encara esteu de festes a Reus o què amb aquestes receptes? Quins plats més bons. Jo tampoc en faig mai i serà cosa de començar...
Fins la propera..
Estas vieiras se ven muy apetitosas, con ese relleno, hummmm, qué rico¡¡
Vieires??Quina delicia!
I tal com le has fetes tu, humm!!!
Per cert, t'he deixat una coseta per tú al meu blog.
Passat quan puguis.
Un petonet!!
No es que estem de festes a Reus encara és que s'ha de buidar el congelador i començar el règim. Encara que el marisc de closca no engreixa, jeje.
Salut!!!!!
Tindrem que tastar-les no? tenem una pinta excel.lent.
Hola Olles i somriures:
Qué delicia de receta con lo que a mí me gustan las vieiras. Me tomo nota de ellas para cuando vuelva hacer. ¡¡Qué ricas!!. Me alegro te haya gustado la receta. Es bien sencilla pero original y vistosa. Besotes.
Me encantan las vieiras!!! y las tuyas tienen una pinta estupenda.
Me la anoto!!!
besos
dolores
Publica un comentari a l'entrada