Cornucòpia, jeje, conegut com a banya de l'abundància, doncs això, cornucòpies de pebrots del piquillo, què no tenen la mateixa forma?. M'agrada la idea de fer botifarra vegetal.
Com es fa la botifarra vegetal, o el farcit de botifarra perquè tampoc en té de budell per contenir-la.
Ingredients per a la botifarra vegetal
- 400 g d'albergínia
- 200 g de ceba
- un grapat de pinyons
- oli d'oliva
- pebre negra
- orenga (tres culleretes)
- comí en pols i clau en pols (opcional i poquet)
- un polsí de canyella en pols
- sal
Tallar l'albergínia a daus molt petits, no cal treure la pell, però si l'haurem de rentar molt bé. Fer lo mateix amb la ceba. Posar-lo tot a potxar amb oli d'oliva fins que aquesta barreja estigui ben feta. Quan estigui més o menys, la posarem a escòrrer, per treure-li tot l'oli. Llavors tornarem a posar-la a la paella i començarem a condimentar per donar el toc de botifarra. L'acabarem de fer una mica més a la paella i ho passarem per la batedora una mica, per deixar-la més fineta. Amb els condiments s'ha tenir molta cura ja que més val pecar de poc que de molt. Són espècies fortes, com és el cas del clau, i millor posar molt poquet. I anar tastant per rectificar és més segur. Us asseguro que agafarà sabor a botifarra negra.
Per fer les cornucòpies
- Pebrots del piquillo (sengons la quantitat de barreja anterior sobre uns 20)
- 100 g d'arròs basmati
- aigua
- llet de soja
- mantega vegetal
- 3 culleradas de farina de blat
- sal
- un polsí de pebre negre
- un polsí de nou moscada
- formatge filat per gratinar
Mentrestant bullir una mica d'arròs basmati amb aigua, amb uns 10 minuts estarà llest. Escorregut l'arròs l'agefirem a la barreja anterior. Deixarem que l'arròs s'impregni del sabor de la barreja deixant-lo una mica al foc.
Quan estigui omplirem els pebrots de piquillo amb l'ajuda d'una cullereta de café.
Farem amb la resta d'ingredients una beixamel. Calentar la mantega a una paella, afegir quan estigui calenta la farina per tal de rostir-la i coure-la i quan estigui afegir llet de soja calenta. Remenar per tal no quedin grumolls i afegir sal, pebre negra i nou moscada al gust. Aquesta és molt suau, no porta ceba, ja que la ceba ja la porta la botifarra i llavors seria massa ceba.
Cubrirem els pebrots amb la beixamel i una mica de formatge filat i llest. La beixamel amb la llet de soja no queda tant gustosa, però amb els condiments i amb el formatge s'arregla. Gratinar i menjar.
9 comentaris:
WOW que bo! ganxeta ets la perdició!!!
Ah! i m'ha fet gràcia recuperar la paraula cornucòpia, em pensava que ja només la feiem servir uns quants.
PTNTS
Dolça
Uns quants ja ho dius tu. Sabis i cuiners.
Siomplement "una delicia".
MIra els tindré que fer algun dia d'aquests.
Saps a què se li diu , també cornucòpia, a més de ser la banya de l'abundància?
Son uns miralls de marc barroc i daurat que es portaven a mitjans de segle XX i a Reus era típic que el senyor Pau Font els regalés quan se'l convidava a un casament.
En un "poble" es sap tot de tothom jejeje
PTNTS
Dolça
Carai, quin nivell que teniu en aquest bloc, jo no ho havia sentit a dir mai això de la cornucòpia... en fi, ja veig el que m'he d'aplicar: menys cuinar i més llegir. petons
Realment genial!!I si ha més a més te gust de botifarra!!
Jo coneixia les cornucopies dels miralls però aplicat a la cuina no ho havia sentit mai...
Ptnts
Xaro
Cornucòpia és una paraula que no és molt emprada, però que realment existeix. Coneguda més com a banya de l'abundància segur, segur que l'heu vist alguna vegada. Si no té fruites dintre pot contenir monedes. Us deixo un enllaç
http://dclips.fundraw.com/zobo500dir/excl_ezequiel_jaime_35Cornucopia.jpg
Que lujo de receta con esa mezcla de sabores. Sensacional!!!!!!!!!! Me ha encantado.
Besos
Publica un comentari a l'entrada