diumenge, 14 de setembre del 2008

Cornucòpia de piquillo farcida de botifarra vegetal i arròs basmati


Cornucòpia, jeje, conegut com a banya de l'abundància, doncs això, cornucòpies de pebrots del piquillo, què no tenen la mateixa forma?. M'agrada la idea de fer botifarra vegetal.


Com es fa la botifarra vegetal, o el farcit de botifarra perquè tampoc en té de budell per contenir-la.

Ingredients per a la botifarra vegetal

  • 400 g d'albergínia
  • 200 g de ceba
  • un grapat de pinyons
  • oli d'oliva
  • pebre negra
  • orenga (tres culleretes)
  • comí en pols i clau en pols (opcional i poquet)
  • un polsí de canyella en pols
  • sal

Tallar l'albergínia a daus molt petits, no cal treure la pell, però si l'haurem de rentar molt bé. Fer lo mateix amb la ceba. Posar-lo tot a potxar amb oli d'oliva fins que aquesta barreja estigui ben feta. Quan estigui més o menys, la posarem a escòrrer, per treure-li tot l'oli. Llavors tornarem a posar-la a la paella i començarem a condimentar per donar el toc de botifarra. L'acabarem de fer una mica més a la paella i ho passarem per la batedora una mica, per deixar-la més fineta. Amb els condiments s'ha tenir molta cura ja que més val pecar de poc que de molt. Són espècies fortes, com és el cas del clau, i millor posar molt poquet. I anar tastant per rectificar és més segur. Us asseguro que agafarà sabor a botifarra negra.

Per fer les cornucòpies

  • Pebrots del piquillo (sengons la quantitat de barreja anterior sobre uns 20)
  • 100 g d'arròs basmati
  • aigua
  • llet de soja
  • mantega vegetal
  • 3 culleradas de farina de blat
  • sal
  • un polsí de pebre negre
  • un polsí de nou moscada
  • formatge filat per gratinar

Mentrestant bullir una mica d'arròs basmati amb aigua, amb uns 10 minuts estarà llest. Escorregut l'arròs l'agefirem a la barreja anterior. Deixarem que l'arròs s'impregni del sabor de la barreja deixant-lo una mica al foc.

Quan estigui omplirem els pebrots de piquillo amb l'ajuda d'una cullereta de café.

Farem amb la resta d'ingredients una beixamel. Calentar la mantega a una paella, afegir quan estigui calenta la farina per tal de rostir-la i coure-la i quan estigui afegir llet de soja calenta. Remenar per tal no quedin grumolls i afegir sal, pebre negra i nou moscada al gust. Aquesta és molt suau, no porta ceba, ja que la ceba ja la porta la botifarra i llavors seria massa ceba.

Cubrirem els pebrots amb la beixamel i una mica de formatge filat i llest. La beixamel amb la llet de soja no queda tant gustosa, però amb els condiments i amb el formatge s'arregla. Gratinar i menjar.

9 comentaris:

No tot són postres ha dit...

WOW que bo! ganxeta ets la perdició!!!
Ah! i m'ha fet gràcia recuperar la paraula cornucòpia, em pensava que ja només la feiem servir uns quants.
PTNTS
Dolça

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Uns quants ja ho dius tu. Sabis i cuiners.

dolorss ha dit...

Siomplement "una delicia".
MIra els tindré que fer algun dia d'aquests.

No tot són postres ha dit...

Saps a què se li diu , també cornucòpia, a més de ser la banya de l'abundància?
Son uns miralls de marc barroc i daurat que es portaven a mitjans de segle XX i a Reus era típic que el senyor Pau Font els regalés quan se'l convidava a un casament.
En un "poble" es sap tot de tothom jejeje
PTNTS
Dolça

La cuina vermella ha dit...

Carai, quin nivell que teniu en aquest bloc, jo no ho havia sentit a dir mai això de la cornucòpia... en fi, ja veig el que m'he d'aplicar: menys cuinar i més llegir. petons

xaro ha dit...

Realment genial!!I si ha més a més te gust de botifarra!!
Jo coneixia les cornucopies dels miralls però aplicat a la cuina no ho havia sentit mai...
Ptnts
Xaro

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Cornucòpia és una paraula que no és molt emprada, però que realment existeix. Coneguda més com a banya de l'abundància segur, segur que l'heu vist alguna vegada. Si no té fruites dintre pot contenir monedes. Us deixo un enllaç

http://dclips.fundraw.com/zobo500dir/excl_ezequiel_jaime_35Cornucopia.jpg

OLLES I SOMRIURES ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Rosa ha dit...

Que lujo de receta con esa mezcla de sabores. Sensacional!!!!!!!!!! Me ha encantado.
Besos