dilluns, 29 de setembre del 2008

Pastís d'espinacs i gambes



Aquest pastís també es pot fer amb espinacs i formatge roquefort o cabrales, si és que les gambes no agraden. El que no es pot substituir són els espinacs.

Ingredients

  • 1 bossa d'espinacs frescos
  • 200 g de gambes pelades i crues
  • 2 ous
  • 200 ml de nata líquida per cuinar
  • 3 grans d'all
  • pebre negra en pols
  • nou moscada en pols
  • sal
  • oli d'oliva
  • margarina
Com es prepara
Tallar els espinacs frescos a modus juliana, treient la tija de les fulles. Rentar-les bé per treure la poca terra que puguin tenir. Encara que si són de bossa no en tindran.
Tallarem els alls en rodanxes finetes i les daurarem a una paella amb oli d'oliva, quan estuiguin daurades, tirarem els espinacs i els sofregirem. Quan estiguin tirarem les gambes, com que són petites jo no les he tallat i les he deixat senceres. Aquestes tenen tendència a treure una mica d'aigua la qual haurem de retirar. Afegirem la sal i la pebre, i la nou moscada.
Batrem els ous a un bol i afegirem la nata i la barreja, ho remenarem tot fins que quedi ben integrat.
Prepararem el motlle que farem servir, posant-li mantega i una mica de pa ratllat per tal no s'engantxi. Tirarem la barreja al motlle i ho possarem al bany Maria al forn precalentat a 170º entre 25 i 35 minuts.
Per acompanyar, com que es pot menjar fred o calent podeu posar-li per damunt salsa rosa, salsa de piquillos, o maionesa.
Salut!!!!!!!!!!!!

6 comentaris:

dolorss ha dit...

M'agrada com heu fet aquest pastis, jo ho feia pero ja no ficava els ous, ho presentava com un plat de espinacs amb gambes, però la versió del pastis es famtástica.
Petons.

Gemma ha dit...

Aquests pastissos a casa sempre triomfen! Són genials perqué són fàcils, ràpids, es poden fer amb antelació, són bons freds o calents i admeten mil varietats...
La combinació espinacs i gambes és molt molt encertada!

No tot són postres ha dit...

Ganxeta, una altra versió del puding d'espinacs, aquesta una mica més enriquida que la meva (les gambes jejeje). També ha de ser bona, segur que sí
PTNTS
Dolça

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Hola guapes, ja veig que les versions pastís agraden força. Aquesta versió a banda de fàcil agrada a tothom, potser les gambes poden apartar a algú, com poden ser nens, però és opcional, jeje.

Salut!!!!!!!!!!!!!!

María José ha dit...

Hola.
Lo reconozco, no me hacen tilín las espinacas.Sólo las compro para echarlas al puré Pero bueno, lo intentaré porque en tu receta tienen una pinta estupenda.
Un abrazo,
María José.

Vanesuky ha dit...

Impressionant maca!
M'encanten els espinacs i aquest pastís és un goig.
Gràcies per passar-te a fer-me una visita.
Com et deia al meu bloc, jo sóc de Reus de tota la vida i les avellanes que vaig fer servir també!!Però per feia visc al Vendrell fa pocs messos.
Un petonet.