dijous, 25 de desembre de 2008

Gambes amb gabardina


Ingredients
  • gambes (millor que siguin grans)
  • 2 ous
  • farina
  • 1 sobre de Royal
  • 1/2 ampolla de cervesa
  • oli per fregir
  • sal

Com es prepara

La quantitat de farina no s'especifica, normalment és la que admet la barreja, anem agregant farina fins que la barreja es converteix en una pasta amb consistència, semblant a la beixamel.

Jo les gambes ja les he comprat pelades, i així he estalviat feina. Punxarem les gambes amb pinxos de fusta (més grans que els escuradents) que serviran per agafar-les una vegada al plat. Si es compren les gambes sense pelar es deixa la cua per poder agafar-les.

Salarem les gambes lleugerament. Separarem els rovells de les clares, i les muntarem apunt de neu. Quan estiguin les barrejarem amb la barreja que hem fet amb la farina, els rovells, la cervesa, una mica de sal i el llevat.

Passarem les gambes per aquesta barreja i les fregirem amb abundant oli.
Acompanyarem aquestes gambes amb una mica de llimona. I salut!!!!

1 comentari:

Mercè ha dit...

Olles, amb tants blogs ja no sé a qui he felicitat i a qui no, així que com que crec que no ho he fet, et desitjo molt Bones Festes i Feliç 2009!