dimecres, 10 de desembre de 2008

Crema de carabassó


El carabassó és una verdura que aporta molt poques calories gràcies al seu gran contingut d'aigua. A més conté molta fibra. Per tot això es considera una verdura idonea en dietes de pèrdua i control de pes.

És però aquesta verdura una mena d'esponja i si es cuina amb oli, o sigui fregida, duplica la seva aportació calòrica, ja que pot arribar a absorbir molt oli.

D'entre les seves propietats, facilita les digestions, té un efecte diürètic i regula la funció intestinal.


Ingredients

  • 1 kg de carabassons
  • 1 ceba
  • 1 raig d'oli d'oliva
  • 8 quesitos el caserio
  • sal i pebre negra
  • brou
  • llet (si és necessari)


Com es prepara

Pelarem els carabassons. Picarem la ceba molt fineta i l'afegirem a una olla amb un raig d'oli. Sofregirem la ceba fins que estigui daurada. Afegirem els carabassons tallats a daus, sal i pebre. I els daurarem una mica.

Afegirem el brou a la ceba i els carabassons perquè s'acabin de fer, o sigui es coguin. Quan estigui, el brou haurà reduït una mica, ho passarem per la batedora i afegirem els quesitos. Rectificarem de sal i pebre si és necessari. I ja està llesta per menjar.

Si ha quedat molt espesa podem afegir una mica de llet perquè sigui més líquida.

Salut!!!

13 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

ideal per despres de festes! petons.

Vanesuky ha dit...

M'encanta!!
Moltes nit he sopat aquesta crema amb el meu peixet corresponent!
Un petonet!!

Glòria ha dit...

Aquesta crema és ideal, calentona a l'hivern i fresqueta a l'estiu. A més, no engreixa. Ho té tot!!

Fins aviat

illetapitita ha dit...

Aquest plat es repeteix sovint a la meva cuina.
M'agrada molt, i com diuen per aquí dalt ideal per passat festes!
petons!!!

Dolorss ha dit...

Per sopar es idònia, a casa lafaig semblant i agrada moltissim.
Bona recepta!!!
petons

Maria ha dit...

Els clàssics sempre són bons, veritat?
Petons

Gemma ha dit...

Visca les cremes saludables de tota la vida! A casa aquestes cremes de verdures sempre triomfen, i la de carbassó és de les que agrada més... ideal per a un sopar lleugeret abans d'unes bones postres, je je je ;)

tartasacher ha dit...

Hola Olles i somriures:
Qué rica crema y con el frío que hace apetece mucho. Me alegro te haya gustado el poste. Besitos mil

recetasdemama.es ha dit...

Estupenda esta cremita, y muy apetitosa en los días fríos

xaro ha dit...

Esta tant bona aquesta crema per aquests dies de fred!!!!!

Dolça ha dit...

Molt bona i molt sana, i jo la faig sense llet i així en mengem tots!!!
PTNTS
Dolça

Mercè ha dit...

Ai quin cap que tinc, l'altre dia quan vaig llegir el post vaig pensar de deixar-te un comentari i veig que al final no ho vaig fer! :s Aquestes cremes i sopetes m'encanten! I tant es poden menjar hivern com estiu!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Si ho voleu més light, quesitos light i llet desnatada.
M'agrada que us hagi agradat.
Salut!!!