Ingredients
Per als profiterols
- 75 g de farina
- 125 ml d'aigua
- 35 g de mantega o margarina
- 2 ous
- una mica de sal
Per al farcit
- 1 l de llet
- 200 g de sucre
- 4 ous
- 75 g de maizena (farina de blat de moro)
- 2 culleres de postres de canyella en pols
- 4 cullerades de postres de cacau en pols
- opcional (aroma de vainilla)
Com es preparen els profiterols
Tamizarem la farina per així evitar els possibles grumolls. Posarem a bullir aigua amb la mantega i la sal, i quan aquesta arrenqui al bull afegirem la farina. Anirem treballant amb una cullera de fusta. Obtindrem una pasta llisa que es separarà de les parets del recipient. Retirarem la massa i deixarem que refredi una mica.
A continuació afegirem els ous, un per un, però no afegirem el següents fins que els primer no s'hagi integrat per complert a la pasta. Aquesta pasta s'anomena choux, i és la base dels profiterols. Ha de quedar espesa.
Sobre la plaça de forn amb paper de forn, disposarem boletes amb l'ajut de la pispa pastissera, com a molt 2 cm de diàmetre. Separades entre elles. Si queden punxes entre elles les podem aixafar amb una cullera mullada amb aigua.
Es couran en el forn precalentat a 220º durant 10 minuts i desprès, de 5 a 10 minuts amb el forn una mica obert.
Truc: la massa té un alt percentatge d'humitat i el vapor s'acumula al forn, per tant és important obrir el forn un o dos cops ja que si no, no pujaran.
Com es prepara la crema
Posar a bullir la llet. A banda barrejar en un bol, el sucre, els ous, la farina, la canyella i el cacau. Quan arrenqui el bull, barrejar-lo tot i deixar-lo a foc suau sense parar de remenar amb la barilla fins que agafi espessor.
Una vegada fets els profiterols, dos opcions, farcir-los amb la pispa pastissera o tallar-los per la meitat, com he fet jo, i farcir-los amb la crema.
Espolsar amb sucre glas per damunt i salut!!!!!!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada