dilluns, 8 de desembre del 2008

Carxofes amb pernil

Les propietats de la carxofa són infinites, diürètica, hepaticoprotectora i colerètica. Aprofitant que és una verdura de temporada, la infinitat de plats que es poden cuinar està a l'abast de totes les butxaques.

Vist que les èpoques que s'aproximen seran dates d'excessos per al nostre cos i sobretot el nostre fetge que és qui pateix més aquestes festes, la carxofa és l'aliment més apropiat per calmar aquests excessos. L'alcohol, la ingesta de greix i de proteïnes d'origen animal, són les principals amenaces pel bon funcionament d'aquest òrgan i del nostre aparell digestiu. A més, és una verdura rica en fibra, recomanada per l'estrenyiment, la diabetis, el colesterol i altres problemes digestius.

Què més li podem demanar a una verdura?





Ingredients

  • carxofes (més o menys 500 g només de cors ja nets)
  • 1 ceba
  • 200 g de pernil salat
  • 1 cullerada de farina
  • 1/2 got de vi blanc
  • 4 grans d'all
  • oli d'oliva verge
  • safrà
  • sal
  • comí en pols
  • ametlla picada
Com es preparen


Pelar i netejar les carxofes, de les que només quedarà el cor, i cuinar-les en l'olla ràpida. En 5 minuts estaran fetes.

Mentrestant tallarem els alls a làmines i la ceba molt picada, ho fregirem a una paella amb un raig d'oli d'oliva. Afegirem llavors el pernil, i sofregirem. Llavors afegirem la cullerada de farina i la sofregirem, i quan estigui dauradeta afegirem el vi. Deixarem que redueixi una mica i afegirem les carxofes, les ametlles picadetes, el safrà diluït en una mica d'aigua o brou , el comí i la sal. Que faci una mica de xup xup i llest.

Si veiem que la salsa queda molt espesa la podem rebaixar amb una mica d'aigua o brou.
Si volem podem acompanyar d'ou dur, queda força bé.

Salut!!!!

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Cèrtament, la carxofa és una verdura sana i molt bona. A més, admet tantes preparacions diferents que a la cuina dóna molt joc!
Fetes amb pernil i amb aquesta salseta de vi blanc segur i safrà que són boníssimes ;)

No tot són postres ha dit...

Bones les carxofes, ganxeta, nosaltres quan n'hi ha, les gastem a diari, jejeje, és una de les verdures que li agraden a la xiqueta per tant... se les menja sense remugar i això vol dir dinar tranquil, que a l'adolescència és molt important!!!!
PTNTS
Dolça

Anna ha dit...

Esta receta viene estupenda para nuestros estomagos despues de los excesos de estos días. Y como no las has presentado se vé exquisita. Besos.

Vanesuky ha dit...

Muy buena pinta, aunque las alcachofas no son mi fuerte.
Un besín!!

illetapitita ha dit...

Una recepta ben adequada per l'època que estem i la que s'acosta!
Les carxofes m'encanten, de totes les maneres, aquesta no l'he provat i no tardaré a fer-ho!
Petons!

Anònim ha dit...

Me encantan las alcachofas de todas las manearas. Estupendo tener otra recetita más

Ana

Mercè ha dit...

Quina recepta més sana i bona!! I amb el que m'agrada la carxofa... me l'apunto! :)

Mietta ha dit...

o, es un delicia!
a parte, que es muy saludable comer las alcachofas.
besos.

salvia ha dit...

Me encantan las alcachofas!!! y estas tienen una pinta estupenda!!! Besos!!