dijous, 1 de gener del 2009

Magret d'ànec amb poma i cebetes caramelitzades al cava


Ingredients

  • 2 magrets d'ànec
  • 400 g de cebes de platillo
  • 2 pomes reineta o golden
  • 1 copa de cava
  • sal
  • pebre negre
  • mantega

Com es prepara


Farem petites incisions transversals a la pell del magret, sense llegar a la carn, amb un ganivet molt afilat. Fer altres incisions al sentit contrari per crear així una xarxa.

Sal i pebre lleuger als dos magrets per ambdues cares, deixant reposar uns minutets. Ara ho passarem per la planxa molt calenta, o per una paella sense greix. Daurarem primer la part del greix, que així traurà tota la greix que ens permetrà fer el magret. Tomb i tomb i ja està.


Les cebetes les hem bullit amb aigua i una mica de sal. Sense pelar. Les pelarem una vegada bullides.


Les pomes les pelarem i les tallarem a grills, les farem amb una mica de mantega a una paella. Retirarem perquè no es desfacin. Llavors afegirem les cebetes ja pelades i les integrarem amb l'aroma de la poma que ha quedat a la paella. Afegirem el cava.

Tallarem el magret a rodanxes i les integrarem a la paella amb les cebetes. Deixarem que redueixi si ha quedat salsa.

Alhora de servir, emplatarem la poma, el magret i les cebetes. No cal salsa perquè l'ànec ja ha agafat l'aroma de la salsa.

Salut!!!!!!

16 comentaris:

Elena ha dit...

quina pinta mes bona,,,comencen ve el any,una abraçada.

Anònim ha dit...

Un lujo de plato. Feliz 2009 y un abrazo. Ana

Anna ha dit...

Te ha quedado un plato digno del mejor restaurante. Feliz año Nuevo. Besos.

maragda ha dit...

Nyam nyam quina pinta més bona!
Bon any!

Cuinagenerosa ha dit...

magnífica recepta per començar l'any. que pugueu seguir així tot el 2009.
salut!

Maria ha dit...

He de fer més plats amb magret d'ànec, perquè són saborosos de fer i poc complicats. A veure si amb el teu m'animo..

Mai ha dit...

Bo i bo el magret ganxeta , espero que l´any se´t presenti be i que els reis siguin generosos.
una abraçada
mai

OLLES I SOMRIURES ha dit...

És més senzill del que penseu. Magret, a vegades dóna un amica de mandra però, en un moment un plat de luxe. Lo més pesat són pelar les cebetes, per la resta, no té complicació.
M'agrada que us hagi agradat.
Salut!!!!

Pilar ha dit...

Me han entrado unas ganas tremendas de hacer este plato, la verdad es que en los restaurantes lo pido, pero hasta ahora no había probado de hacerlo en casa, con tu receta me animo. Un beso

Unknown ha dit...

Pero eso tiene que estar delicioso.

Mietta ha dit...

feliz año nuevo!
que se cumplen todos los deseos en este año!

Glòria ha dit...

M'agraden les receptes amb magret i aquesta teva la trobo molt encertada amb la combinació de la poma i les cebetes al cava. Va bé això d'escaldar les cebetes amb pell i tot, eh?, després només cal pessigar la pell d'una punta i fora!. Gràcies per recordar-nos-ho.

Fins aviat

La cuina vermella ha dit...

El magret d'ànec és una de les menges més exquisides que hi ha i la teva recepta és genial!
enhorabona.
Bon any!

El cullerot Festuc ha dit...

A casa també agrada molt el magret, xo sempre el faig amb salsa agredolça...hauré de començar a cambiar!!! jeje!!
Petunets,
Eva.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Més que res és per aprofitar les ampolles de cava que queden a mitges, amb la cullareta de torn. Encara que un bon vi blanc també queda bé.
M'agrada que us agradi.
Salut!!!!

No tot són postres ha dit...

I per què serà que a mi m'agrada tant el magret d'anec????
PTNTS
Dolça