dimarts, 20 de gener del 2009

Patates farcides al microones





Una bona manera d'aprofitar les patates que queden a la cistella, aquelles que ja no saps que fer perquè queden 3 i ja has menjat truita aquesta setmana. Una recepta ràpida i senzilla.

Ingredients
  • 4 patates mitjanes
  • 1/2 kg de carn picada de porc
  • 1 ceba gran
  • salsa de tomàquet
  • formatge per fondre
  • 1/2 copa de vi blanc
  • sal
  • pebre negre
  • orenga
  • oli d'oliva

Com es preparen

Rentem les patates i les emboliquem sense pelar amb paper film. Les courem al microones. Depèn de la patata necessitarà més o menys temps, a potència màxima uns 5 minuts. Podem anar comprovant si estan fetes punxant amb un ganivet o altre estri. Quan les tinguem reservem i esperem a que refredin una mica abans de treure el film, ja que el vapor crema.

Preparem el farcit, picant la ceba i sofregint-la amb oli a una paella. Quan estigui dauradeta afegirem la carn picada les espècies i la sal i deixarem coure una mica. Retirarem l'oli si sobra molt. Llavors afegirem el vi. I per últim quan s'hagi evaporat tot el vi, la salsa de tomàquet.
Aquesta és una salsa que es pot aprofitar per fer uns macarrons o qualsevol pasta, si és que et queda.

Ara es l'hora de preparar les patates. Les pelarem i les tallarem per la meitat. Amb el suport d'una cullera buidarem cadascuna de les part per crear un niu que servirà per contenir el farcit de la carn. Espolsarem formatge ratllat per damunt i ja estan llestes per gratinar.

Hi ha dos opcions, es poden fer al forn o acabar al microones si aquest té gratinador.

Salut!!!!!

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Hay gente como tú que le sacais un rendimiento excepcional al microondas, para mí es un instrumento maravilloso que sirve para calentar, no para cocinar.
Habrá que empezar a probar.

El cullerot Festuc ha dit...

M'encanta que facis receptes al microones pq jo només el faig per escalfar la llet!!! Aissss...a veure si m'animo a preparar aquestes patates que es veuen ben bones!
Petunets,
Eva.

cocina con sabor ha dit...

Molt bones aquestes patates farcides i així fetes al microones t'estalvies molt temps!

Petons

Carme

Gemma ha dit...

El micrrones és una eina molt útil que sovint desaprofitem... Ràpid i saludable ja que necessita poc greix per cuinar.
Aquestes patates tenen una pinta boníssima!

La cuina vermella ha dit...

Ràpides i sabroses. Què més es pot demanar?

la vella carmanyola ha dit...

mmmmmm a l'hora que es, que la panxa ja fa "rau-rau"!! aquestes patates tant comodes de fer!!

Es veritat no treiem profit del microones. A casa bàsicament el fem servir per els brounis de la Mireia Carbó i per escalfar la llet.

maragda ha dit...

Hola wuapíssima, si el passes pel nostre bloc trobaràs un regalet. Continua regalant-nos somriures! Petons

salvia ha dit...

Rápida, sencilla y riquísima!!! No se puede pedir nada mas!!! Besos!!!

illetapitita ha dit...

Si senyor, ràpida i efectiva!
I tenen una pinta bona bona!
Un petonet!

Anna ha dit...

Una receta fácil y de aprobechamiento, se vé estupenda, seguro que estan buenisimas. Besos.

Mietta ha dit...

que ricas-ricas-ricas...
me se hace la boca el agua.

Anònim ha dit...

Ho haurem de fer, el microones té moltes utilitats i jo sols el faig servir per descongelar i escalfar.
La faré i igual m'animo a fer altres receptes.
Les patates tenen una pinta exquisita...
PETONS.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Molt fàcil i molt ràpida, m'agrada que us agradi. Depen de la patata ho haureu de posar més minuts al microones, això és qüestió de buscar el truqillo.
Salut!!!!

Muy fácil y muy rápida. Me gusta que os guste. Depende de la patata la tendreis que poner más tiempo en el microondas, esto es cosa de coger el truquillo a la cocción. Salud!!!!

Anònim ha dit...

Apa....quina pinta...!!!
M'agrada la idea!
Una abraçada
Anna

Rosa ha dit...

Me encanta esta receta, sulo hacerlas al micro pero tipo asadas,a ver si las preparo así por que esta´n expectaculares.
Un besito

Cuinagenerosa ha dit...

a mi també m'agrada que ens expliquis receptes per fer al microones perquè no hi cuino mai, i això de coure les patates només en cinc minuts em sembla genial per quan tens pressa, ho provaré amb aquestes patates que es veuen boníssimes.
ah, felicitats pels premis, te'ls mereixes :))