Una bona manera d'aprofitar les patates que queden a la cistella, aquelles que ja no saps que fer perquè queden 3 i ja has menjat truita aquesta setmana. Una recepta ràpida i senzilla.
Ingredients
- 4 patates mitjanes
- 1/2 kg de carn picada de porc
- 1 ceba gran
- salsa de tomàquet
- formatge per fondre
- 1/2 copa de vi blanc
- sal
- pebre negre
- orenga
- oli d'oliva
Com es preparen
Rentem les patates i les emboliquem sense pelar amb paper film. Les courem al microones. Depèn de la patata necessitarà més o menys temps, a potència màxima uns 5 minuts. Podem anar comprovant si estan fetes punxant amb un ganivet o altre estri. Quan les tinguem reservem i esperem a que refredin una mica abans de treure el film, ja que el vapor crema.
Preparem el farcit, picant la ceba i sofregint-la amb oli a una paella. Quan estigui dauradeta afegirem la carn picada les espècies i la sal i deixarem coure una mica. Retirarem l'oli si sobra molt. Llavors afegirem el vi. I per últim quan s'hagi evaporat tot el vi, la salsa de tomàquet.
Aquesta és una salsa que es pot aprofitar per fer uns macarrons o qualsevol pasta, si és que et queda.
Ara es l'hora de preparar les patates. Les pelarem i les tallarem per la meitat. Amb el suport d'una cullera buidarem cadascuna de les part per crear un niu que servirà per contenir el farcit de la carn. Espolsarem formatge ratllat per damunt i ja estan llestes per gratinar.
Hi ha dos opcions, es poden fer al forn o acabar al microones si aquest té gratinador.
Salut!!!!!
16 comentaris:
Hay gente como tú que le sacais un rendimiento excepcional al microondas, para mí es un instrumento maravilloso que sirve para calentar, no para cocinar.
Habrá que empezar a probar.
M'encanta que facis receptes al microones pq jo només el faig per escalfar la llet!!! Aissss...a veure si m'animo a preparar aquestes patates que es veuen ben bones!
Petunets,
Eva.
Molt bones aquestes patates farcides i així fetes al microones t'estalvies molt temps!
Petons
Carme
El micrrones és una eina molt útil que sovint desaprofitem... Ràpid i saludable ja que necessita poc greix per cuinar.
Aquestes patates tenen una pinta boníssima!
Ràpides i sabroses. Què més es pot demanar?
mmmmmm a l'hora que es, que la panxa ja fa "rau-rau"!! aquestes patates tant comodes de fer!!
Es veritat no treiem profit del microones. A casa bàsicament el fem servir per els brounis de la Mireia Carbó i per escalfar la llet.
Hola wuapíssima, si el passes pel nostre bloc trobaràs un regalet. Continua regalant-nos somriures! Petons
Rápida, sencilla y riquísima!!! No se puede pedir nada mas!!! Besos!!!
Si senyor, ràpida i efectiva!
I tenen una pinta bona bona!
Un petonet!
Una receta fácil y de aprobechamiento, se vé estupenda, seguro que estan buenisimas. Besos.
que ricas-ricas-ricas...
me se hace la boca el agua.
Ho haurem de fer, el microones té moltes utilitats i jo sols el faig servir per descongelar i escalfar.
La faré i igual m'animo a fer altres receptes.
Les patates tenen una pinta exquisita...
PETONS.
Molt fàcil i molt ràpida, m'agrada que us agradi. Depen de la patata ho haureu de posar més minuts al microones, això és qüestió de buscar el truqillo.
Salut!!!!
Muy fácil y muy rápida. Me gusta que os guste. Depende de la patata la tendreis que poner más tiempo en el microondas, esto es cosa de coger el truquillo a la cocción. Salud!!!!
Apa....quina pinta...!!!
M'agrada la idea!
Una abraçada
Anna
Me encanta esta receta, sulo hacerlas al micro pero tipo asadas,a ver si las preparo así por que esta´n expectaculares.
Un besito
a mi també m'agrada que ens expliquis receptes per fer al microones perquè no hi cuino mai, i això de coure les patates només en cinc minuts em sembla genial per quan tens pressa, ho provaré amb aquestes patates que es veuen boníssimes.
ah, felicitats pels premis, te'ls mereixes :))
Publica un comentari a l'entrada