Pà de gingebre i fruits secs. Pot semblar al principi un pastís, o un biscuit, però no, és pà dolç. L'aroma del gingebre és especial, dóna un sabor especial. Característic, encara que si no ens agrada el podem substituir per un altre aroma, com pot ser la canyella, o simplement res.
Ingredients
- 150 g de panses sense llavors
- 150 g d'albercocs secs (poden ser prunes, dàtils...)
- 150 g de nous trocejadas
- 2 llimones grans
- 1 polsí de bicarbonat
- 1 tassa de sucre bru
- 2 tasses de farina de reposteria
- 2 ous batuts
- 1 sobre de royal
- 1 cullareta petita de gingebre en pols
- margarina
- si volem gingebre confitat
Com es prepara
Exprimir les llimones i reservar. Tallar els albercocs i les nous i juntament amb les panses posar-les a un cassó per calentar juntament amb el suc de les dues llimones. S'ha de coure fins que el suc s'evapori. Quan estigui afegir el bicarbonat i reservar perquè refredi.
Mentrestant fer la massa del pà. Batre dos ous, afeir el sucre, la farina, el llevat, el gingebre.
Desprès afegir la barreja anterior i amassar tot molt bé. Ho posarem a un motlle, al que hem untat bé amb margarina per tal que no s'engantxi.
Al forn precalentat, a uns 180º uns 55 minuts. Punxarem per comprovar si està fet. Treurem del forn i deixarem refredar per desmotllar. Si es vol per decorar, expolsar sucre llustre per damunt.
Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5 comentaris:
Oh! Ha de ser boníssim! Un pa dolç d'aquests per esmorzar, una mica torrat i sucat al cafè... mmmm!
M'encanta el gingebre, i amb les panses ha de combinar molt bé. Deu quedar com una mena de pa d'epices francès, oi?
Sembla força fàcil, amb llevat royal enlloc de lelvat fde forner... això ho haig de provar!
Que bo aquest pa!! Pensem com la Gemma, torradet i sucat al cafè ha de ser boníssim. Nosaltres li treuríem les panses, a casa no agraden gaire, llàstima. Prenem bona nota i potser ens animem a preparar-lo.
Un petó i t'ha quedat un pa deliciós!!
Noies, queda fins i tot una mica àcid gràcies a la llimona. La recepta original va amb aranja, però a mi no m'agrada i li he fet aquest canvi.
Salut!!!!!!!!!!!1
Mmm... que bó! M'ha recordat al "Plum Cake" que ens preparaba la meva mare per esmorzar de petits.... mira, se m'ha acudit que fa massa temps que no el tasto!
Prenc nota d'aquest pà de gingebre!
Pinta extraordinaria! Amb el que a mi m'agrada el gengibre, el penso fer!. Merci....
Publica un comentari a l'entrada